merhaba arkadaşlar
adım serdar forumunuza ınternette rastladım ve nacızane bır konuda bılgı ve tecrubelerınıze ortak olmak ıstedım
cok severek yedığım bır cıkolatadan tas benzerı bır sey çıkması sonucunda cısım dışımı kırarak zarar verdı.olay anında yanımda arkadaşım vardı ve sahıtlık edebılır .zaman kaybetmeden urunu resımlerı ve bedenı hasarı kapsayan resımlerı uretıcı fırma ıle paylaştım.urunu benden almak ıstedıklerını belırttıler ınceleme ıcın cok mantıklı gelmedı cunku yerıne bır kutu urun gonderıp ozur dılemekle yetınmısler hep.bende alo 174 u arayarak sıkayette bulundum ekıp yonlendırıp aynıo partı no ıle uretılen urunlerden numune alıcaz dedıler.bu aşamada tam olarak yapmam gereken nedır.urunu ınceledığımde aynı urun ve aynı sıkayet ıle ınternette açılmış sıkayetlerde buldum dokumlerını aldım.ıl gıda laboratuvarından bu metaryyalın cıkolatadan çıktığına daır rapor ve ayrıca dışımın kırıldığına daır klınıkten rapor alıp taksırle yaralama ve manevı tazmınat ıcın suc duuyurusunda bulunabılırmıyım .amacım tazmınatın benı zengınlestırmesı değil zıra halı hazırda turkıye standartlarına gore kalıtelı hayat yasamaktayım. firmanın yüksek mebla ödeyerek aynı hatayı tekrarlamaması ve olayın basına yansıtılarak tuketıcılerın bu tarz olaylarda haklarını aramaya yonelık gırısımde bulunması için tesvık nıtelığı taşıması hukuk devletı temellerınde dıkkate alınırmı.cunku araştırdığım kadarı ıle manevı boyutta tazmın hakkı konusunda yasayla sınırlandırma yapılmamış kaldıkı bedenı zarara uğradıktan sonra, belkıde kalan hayatım boyunca bu tarzda bır sey yıyemeyeceğim ve cocuklarımıda yedırmeyeceğim.bunların tazmın hakkı olabılırmı?
bu arada mağdurum ve konu yukarıda açıkladığım gıbı benı savunacak arkadaşlar yada yonlendırme yapacak arkadaşlara ılgısı ıcın sımdıden teşekkür ederım
İçinden taş çıkması nedeniyle yiyemediğiniz çikolatanın ve o taş nedeniyle kırılan dişinizle ilgili yaptığınız masraflarınızın dışında bir şey çıkartabileceğinizi sanmıyorum.
Kaldı ki açacağınız yüksek miktarlı tazminat davasında, tazminat talebinizin red edilen miktarı için karşı tarafa avukalık vekalet ücreti ödemek zorunda kalırsanız,
çok ciddi sıkıntıya düşebilirsiniz de.
aslına bakarsanız daha once hıc kendımı haklı hıssedıpte bu tıp bır olaya karışmamıştım,oncelıkle cevaplarınız ıcın teşekkürler.aslında zengınleşme amacında olmadığımı bende yazımda belırttım.buradakı amaç halkı bılınlendırerek uğrayacakları zararlar konusunda tuketıcı haklarının nereye kadar varabıleceği konusunda kamuyu bılgılendırmek,kaldidiki bu fırmaların sahıplerı çok lüks sartlarda yasayıp urettığı bır malın tuketıcıye verdığı zararı zarar kadar kısmıyla karşılaması hakkanıyete aykırı bır durumdur en azından vicdanen böyle hıssedıyorum cunku hukuk sıstemımızın buyuk bır butunude vıcdan orf ve geleneklerle ılgılıdır.evet ya alamam mantığıyla olaylara yaklaştığımız surecede hak ve hukuk hıc bır zaman yerını bulmayacaktır kanısındayım.
ılgınız ıcın sn Erdoğan ve ısmaıl bey çok teşekkür ederım.
- - - Updated - - -
merhaba
tamam koşullar belırttığınız gıbı olsada burada taksırle yaralamadan sanığa ceza gelmezmı.sonuc olarak dışımın kırıldığı barız ve bedenı zarar var.
Değerli serdarctk, bizim hukuk sistemimizde kemik kırığı şeklinde darp edilen(kaba tabiriyle kafası gözü kırılan) bir kişinin 5bin TL bile tazminat alamadığı bir sistemde 1milyon TL tazminat almak(çikolatadan taş çıkması) mümkün değil lafıyla bile izah edilemeycek bir durum.Ayrıca istediğiniz tazminatın binde 54 gibi bir rakamı mahkemeye yatırmanız gerekiyor ki buda 54bin TL yapar ve bu karşı tarafın avukatlık ücretleri ve masraflarla 60bin TL gibi rakamlara gelebilir.Sizin tek amacınız dediğiniz gibi sesinizi duyurmaksa ve maddiyatı düşünmüyorsanız(kaliteli bir hayat yaşıyorum demişsiniz) bu paraları vererek dava açabilirsiniz.Emin olun iş basına da yansıyacak herkes bu durumu bir yerlerde duyacaktır.Davayı kazanma noktasıyla alakalı düşüncelerimizi(diğer üyelerde yazmış) zaten belirttik.Esen kalın.
sn bill187.ılgınız ıcın oncelıkle teşekkür ederım
kalıtelı yasam vurgum 76 mılyon turk halkına gore istediğimi alıp yıyebılmek bana gore zengınlıktır anlamı bu yönde katabılırız (asgari ucretı goz onunde bulundururak)
hukuk mucadelesı ıcın başlık rakamını soyledığınız gıbı cıddıye almayalım.1 tl lık tazmınat davası açalım.haklılığımın ıspatı durumunda fırmanın urettığı malın uretımının durdurulması ve bırımın kapanması soz konusu olurmu?
hıc bır art nıyet aramadan konuya bakıldığında durum bence acık ve net olarak:bana taş yedıren ve bır cok kısıyede aynı sekılde gıda maddesı olarak kusurlu urunler satan bır fırmanın faalıyet alanın kısıtlanması ve kısının tazmın hakkının kabulü mantıksızmıdır ,yada gerçekten kusura bakmayın bılmedığımden soruyorum turk hukuk sıstemı vatandaşına karsı bukadar savunmasızmı.
galıba birazdan bır arkadısımız burası turkıye kardesım ne bekliyorsun diyecek
Evet burası Türkiye bizim ülkemizde tazminatların yüksek olmamasının bir çok nedeni var ama bir tanesini ben söyleyeyim sizin durumunuzda mesela bir trilyon tazminat verseler ertesi günü o çikolataya hücum edilir hepsi alınır kameralar şahitler önünde yenir kırılan dişler için davalar açılır
Ürün artık bütünlüğünü yitirmiş.Sizin ağzınıza girmiş, taşlı kısım muhtemelen yutulmuş veya tükürülmüş ve kalan kısımda taş veya Antep fıstığı kabuğu gibi kişiye zarar verebilecek bir şey var mı bilinmiyor.Olsa dahi o kısım yenmediği için ve zarara sebep olmadığı için iddianıza gene destek değil.Yani bu işin pratikte ispatı yok.Bende çok çok meşhur bir baklava zincirinin ürününü yerken damağıma bir fıstık kabuğu gelmişti.Ancak o dakikadan sonra fıstık kabuğunun ağzımda dağılan ürünün içinden çıktığı ispatı da uçmuş oldu.
Siz müşteri olarak haklısınız ancak talepleriniz hayatın normal akışı ve hukuk sistemimize göre çok yüksek(milyon liralık tazminatlar, kapanan üretim yerleri, piyasadan kaldırılan ürünler vs.).Bence durum firmaya, çevrenize bildirilmeli uygun şikayet sitelerine yazılar yazılmalı, çevreniz ve siz bir daha o firmayı kullanmayarak insanlara da bu tavsiyelerde bulunmayı makul bir seçenek olarak düşünebilirsiniz.Onun dışında bir seçenek gerçekçi ve sonuç verici olmayacaktır.
SN ENGIN BEY
gerçekten haklısınız sırf bu durum yüzünden,burası turkıye gerceğini değiştiremiyoruz sanırım .uretıcıler ınsanlara sattıkları kusurlu mallarla sefahat ıcınde yasarken urunu tuketıp zarara uğrayan tuketıcı herhangı bır yaptırım uygulatamadığı için sağlığa uygun olmayan bozuk malları tuketıp uretıcının cebıne para sokmaya devam edıyor.
sız ve dığer değerli arkadaslarımında yazdıklarından anladığım uzre hıc bır gelısme olmayacak ve dava açılmadan kapanmış olacak.sanırım kendı hukuk arayışımı kendım sürdüreceğim ve sosyal medya uzerındekı etkımı kullanacağım sosyal ağlar ıle urun ıle ılgılı yasadığım sorunu duyurmaya calısacagım .aslında rakıp fırmaylada görüşmek ıse yarayabılır sanırım belkıde bu yoluda denerim.
sevgiyle kalın
esenlıkler dılerım
- - - Updated - - -
sn bill 187
oncelıkle tekrar yorumunuz ıcın teşekkürler.
sırasıyla sızı yanıtlamaya calısayım
urun kare kalıp cıkolata parçası, muhtevıyatı sağlam olan bır parçası mevcut,içinden çıkan cısım butunluğunu koruyor ve en onemlısı olayın gercekleştığı anda yanı cısım ağzımda dısımı kırarken yanımda sahıdım var .parçanın cıkolatadan çıktığı ve dışımın kırıldığını evrak ıle belgelendırebılıyorum yanı olayda kasıtlı yada kasıtsız yaralama mevcut.halı hazırda sorun tam olarak bu ve haklıysam bunda bence turk hukuk sıstemının tecellı edemedığı ıstısmar mevcuttur.keske herkes hakkını arasada bu tıp kusurlu uretım yapan fırmalar agır cezalar odemeye mahkum olsa.ıste o zaman gerçekten ne raftan aldığınız urunun son kullanma tarıhıne bakarsınız nede yedığınız cıkolatayı yerken ıkı kere dusunursunuz.çıkolata bu herkes yer 1 yasındakı çocukta 70 yasındakı dede umarım yasadığım olay kımsenın basına gelmez.
sevgiyle kalın esenlıkler dılerım
Artık içinde taş olan bir ürün yok sonuçta.Taş ağzınıza gelmiş ve ürünün içinden çıkmış durumda.Şu an siz iddia sahibi olarak elinizde yarım bir çikolata ve yediğiniz yarısından çıktığını iddia ettiğiniz bir taş parçası var.Hukuki olarak durum böyle.Dediğim gibi en iyi seçenek şikayet siteleri ve çevrenizi bilgilendirme.O markadan uzak durmak en iyisi.Geçmiş olsun.
,
kemik kiriklari tazminati darp,
garabtili urun tazminat davasi,
burun kirilmasinda tazminat davasi,
tarihi gecmis urun icin tazminat davasi,
kemik kirigina tazminat davasi,
turk hukuksıstemı yenı yasa borclar kanunu,
1000000tl,
son kullanma tarihi geçmiş ürün tazminat davası,
kemik kırığına 30 bin tl tazminat,
kemik kırılma tazminatı,
31 ay fazla hapis yatmanın tazminatı,
kırılan dişler için tazminatı ne kadardır,
tazminat davalarinda kac tl ye kadar acilabilir,
VURGUM-TURK,
tüketici hakları tazminat davası,
Darp kırık için tazminat miktarı,
kırık tazmınatı kaç para
Merhabalar. Ben bundan 4 ay önce çekişmeli olarak boşandım. Mahkeme kararımda tazminatım ve nafakam var. Eski eşim şuan sigortasız bir işte çalışıyor...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku