Merhaba,
Bir arkadaşımla birlikte eşyalı ev kiraladık ve kira kontratını da Ocak ayının 22'sinde imzaladık ve kontratta evdeki eşyalar da sayıldı. Kontratı imzaladığımız gün bir aylık kira bedelini verdik ama henüz depozitoyu vermedik.
Eve geldiğimiz ilk akşam, kontrata dahil olan yatak kırıldı ve o günden beri ev sahibine yeni bir yatak aldıramadık.

Sormak istediğim, biz kendimiz yatağı alıp depozitoyu daha düşük vermek istiyoruz. Acaba bu durumda yatak yine de bize ait olur mu? Yoksa depozitodan düştüğümüz için ev sahibine mi kalır? Ayrıca, yatağı bizim almamız durumunda kira sözleşmesindeki eşyalardan yatağı çıkarmak ve yeni bir sözleşme imzalamak mümkün mü?

İkinci sorum ise, ev sahibi bize güven vermediğinden depozitoyu verdiğimize dair bir belge almak mümkün mü, bunun bir ismi var mı? Bankadan yatırsak elimizdeki dekont sonrasında bizim için kanıt sayılır mı?

Şimdiden teşekkürler.