İyi çalışmalar.
Sözlü olarak anlaşmaya varılan bir konuda bir şirketle çalışmaya başladık. Aramızda yazılı bir sözleşme yok. Şirket bize dava açtı. Şirket yalancı şahitlerle olayı farklı gösterip bizi haksız çıkarıp mahkemede hesabımıza ödenen paraların iadesini istiyor.
Benim telefonumda tüm görüşmeleri kaydeden bir yazılım var. Bu yazılımı bazı görüşmelerimde yaşadığım unutkanlıklardan dolayı kurdum. Bazı unuttuğum noktalarda görüşmemi dinliyor üstünden geçiyorum. Bu kayıt kesinlikle 3. bir kişi ile paylaşılmıyor. Sadece ben dinliyorum. Dün şirket sahibi beni aradı ve telefonda samimi bir biçimde benim haklı olduğumu şahitlerin gerçek olmadığını itiraf etti. Bu itirafı mahkemeye sunsam ses kaydını izinsiz aldığım için başım ağrırmı? Bu sözlü anlaşma şirket sahibi ile yüzyüze yapılmıştı ve başka şahitte yok onlar yalancı şahit sunmuşlar ama ben böyle birşey yapmak istemiyorum. Bu durumun suç olduğunu biliyorum. Bu iftirayı sadece bu ses kaydı ile ispatlayabilirim. İnternette ve forumda araştırdığımda bazı avukatların ses kaydı almanın suç olduğunu söylediklerini okudum. Ben mahkemeye;

"Telefonuma kurduğum bir yazılım istisnasız tüm görüşmelerimi kaydediyor. Ses kaydını kendim dinlemek için alıyorum ve 3. bir kişi ile bu ses kaydını paylaşmıyorum. Tarafıma atılan bu iftirayı kabul etmiyorum. Şirket sahibi beni ... tarih ve saatinde aramış 116 dakika süren görüşme süresince tarafıma atılan iftirayı kabul etmiş ve kendilerinin suçlu olduğunu kabul etmiştir."

şeklinde bir ifade versem başım ağrırmı?

Cevaplarını için şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca tekrar belirtmek isterimki karşı tarafı ben aramadım onlar beni aradı!