5 senelik evliyim.evliliğimin ilk gününden beri eşimde iktidarsızlık sorunu mevcut..eşimde ağır derecede erkek infertilitesi olduğundna dolayı aile olabilmemiz adına 3 kere tüp bebek denemesi yaptım...ama sonuçta evlat sahibi olamadım...sürekli şiddetli geçimsizliğimiz var..kavgalara annem ve 13 yaşındaki kızkardeşim şahit oldu. özellikle 3. tüp bebek denememde pozitifi alınca bana inanılmaz kötü davrandı.......en son tüp bebek denememiz tuttu fakat 7 aylık gebeyken bebeğimi kaybettim ben ameliyatlıı halimle kaybettiğim bebeğime ağlarken eşim benim adıma olan eve şerh koydurmuş..ortak aile konutu olduğu için...ev benim adıma kayıtlı...zaten evliliğimiz boyunca kendisi sürekli yurt dışında çalıştı 5 senelik evliliğimiz boyunca 1 sene bile bir arada durmadık...
kendisinden boşanmak istiyorum...kendisiyle hiç mutlu değildim..ev benim adıma kayıtlı ve şuan şerh olduğu için evi satamam hiç birşey yapamam..kendisi yeni bir ev aldı ama onun borcu var henüz bitmedi o ev..kendisi asla boşanmak istemiyor ve yurt dışına tekrar çalışmaya gitti..o yokken ben boşanma davası açabilirmiyim.çünkü asla ve asla mahkemelere gelmeyeceğini söylüyo ve asla boşanmayacağını söylüyor...ve eğer boşanırsam benim üzerime kayıtlı olan ama üzerinde şerh olan evin durumu ne olur?
Eşinizin şerh koydurduğu ev sizin adınıza kayıtlı demişsiniz. Evlenmeden önce mi aldınız? yoksa evlilik birliği içerisinde mi alındı?
Eğer evlenmeden önce alınmış bir ev ise ev size ait. Endişelenecek bir şey yok.
Ancak evli iken alınmış ise ortak mal durumundadır.
Eğer boşanacak olursanız ve ev evlenmeden önce size ait olan bir ev ise hiç bir şey olmaz, ancak evlilik birliği içerisinde alınmış ise bu durumda paylaşırsınız.
yen,i yapılmakta ya da satın alınmış olan ev de öyle.
Eşinizin yokluğunda da boşanma davası açabilirsiniz. Tebligat adresi bildirirsiniz, ya da yurt dışında olduğunu, ailesini de haberdar edersiniz, merak etmeyin hakkında açılan davadan mutlaka haberi olacaktır. Gelip gelmemek kendi bileceği bir iş.
Sizin boşanmak için yeterli sbeepleriniz ve bu sebepleri ispat edecek delilleriniz ve tanıklarınız var ise, mahkeme gereğini yapacaktır.
Kavgalarınız, eşinizin rahatsızlığı, tüp bebek denemeleri, ailenizden anne ve kardeşinizin tanıklıkları mahkemede sizin lehinize durumlardır.
öncelikle verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim..evliliğim boyunca gerçekten inanılmaz acılar çektim.ve kendisi beni sürekli benden asla boşanmamakla tehdit ediyor..şimdi boşanabileceğimi öğrenerek inanılmaz sevindim...ortak aile konutu olan ev nişanlıyken kendisi tarafından alınmış fakat tapusunu evliyken almış..daha sonrada evle alakalı sorunlar olduğu için evlilik kurumu içinde tapusu bana devredilmiş..üzerime satış yapıldığı gösterilmiştir..bu durumda yine ortak mal sayılıyor sanırım...verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim..
Erkek infertilitesine kısırlık deniyormuş. yani doğal yollardan değilde aşılama yöntemi ile vs tıbbi yardımlar ile çocuk sahibi olabiliyorsunuz. Sizde gebe kalmışsınız ve erkeğin bir etkisi olmadan çocuğunuzu kaybetmişsiniz. Erkeğin bunda ayıbı nedir? Boşanmayı bu sebeplere dayandıracaksanız bunun sağlam bir dayanak olacağını düşünmüyorum.
Siz bu duruma iktidarsızlık diyorsanız yanlış tanımlamış olursunuz.
Bunun haricinde şiddetli geçimsizlik ile ilgili kanıtlarınız var ise dava konusu olabilir ama dava sürümcemeli bir dava olacağı kesin ve uzun sürebilir.
beyefendi iktidarsızlığın ne demek olduğunu biliyorum ben..eşim iktidarsız diyorum..kısırlık ise diğer bir sorun..iktidarsız demek bunu açıklayamıyorum...netten araştırın lütfen...diğer bir sorunuda kısırlık...ben anne olma hakkımdan vazgeçtim..ve 5 senede bende hiçbir sorun olmamasına rağmen 5000 üzerinde iğne yiyerek gebe kaldım..sonra nemi oldu..hamile kaldım ve eşimden her türlü zulmü gördüm...tüp bebekle gebe kaldım inanılmaz kanamalarım var ve o durumda bile benimle ettiği kavgaları Allah biliyor ve tabiki şahitlerin yanında yapıldı...iktidarsızlık ve kısırılık ve ayrı şeyler..daha evlendiğim ilk gün onun iktidarsızlık sorunu ile karşılaştım ve o incinmesin diye elimle onu keçiboynuzu kürleri yaptım incinmesin kırılmasın diye...ama yaşadığım şeyleri Allah biliyor...bana yaptığı zulümleri Allah biliyor..lütfen insanları yargılamadan yaşadıkların bilmeden eleştirmeyelim..ben kaybettiğim evladımın mezarının başında ağlarken o ne yaptı biliyormusunuz?benim babamın evinden getirdiğim evdeki tencere tavanın derdine düştü..bunları alabilirmiyim avukata soruyor..
boşanmamın nedeni şiddetli geçimsizlik..gördüğüm zulümler..en çokta psikolojik şiddet..ve burda yazamayacağım bir sürü olaylar...eğer kısırlık olsaydı boşanmamanın nedeni..ben 5 senedir bu kadar tedavi olmazdım..doktorlarım bana artık yeter kızım kanser olacaksın çok fazla hormon yükledin vucuduna dediği halde ben tedavime devam ettim..elimden gelen herşeyi yaptım...bir tek cümlemde erkek infertilitesine iktidarsızlık deniyor yazdımmı..lütfen okuyalım ve öyle yorum yapalım..benzaten sağlıkçıyım..iktidarsızlık ayrı infertilte ayrı....
beyefendi iktidarsızlığın ne demek olduğunu biliyorum ben..eşim iktidarsız diyorum..kısırlık ise diğer bir sorun..iktidarsız demek bunu açıklayamıyorum...netten araştırın lütfen...diğer bir sorunuda kısırlık...ben anne olma hakkımdan vazgeçtim..ve 5 senede bende hiçbir sorun olmamasına rağmen 5000 üzerinde iğne yiyerek gebe kaldım..sonra nemi oldu..hamile kaldım ve eşimden her türlü zulmü gördüm...tüp bebekle gebe kaldım inanılmaz kanamalarım var ve o durumda bile benimle ettiği kavgaları Allah biliyor ve tabiki şahitlerin yanında yapıldı...iktidarsızlık ve kısırılık ve ayrı şeyler..daha evlendiğim ilk gün onun iktidarsızlık sorunu ile karşılaştım ve o incinmesin diye elimle onu keçiboynuzu kürleri yaptım incinmesin kırılmasın diye...ama yaşadığım şeyleri Allah biliyor...bana yaptığı zulümleri Allah biliyor..lütfen insanları yargılamadan yaşadıkların bilmeden eleştirmeyelim..ben kaybettiğim evladımın mezarının başında ağlarken o ne yaptı biliyormusunuz?benim babamın evinden getirdiğim evdeki tencere tavanın derdine düştü..bunları alabilirmiyim avukata soruyor..
boşanmamın nedeni şiddetli geçimsizlik..gördüğüm zulümler..en çokta psikolojik şiddet..ve burda yazamayacağım bir sürü olaylar...eğer kısırlık olsaydı boşanmamanın nedeni..ben 5 senedir bu kadar tedavi olmazdım..doktorlarım bana artık yeter kızım kanser olacaksın çok fazla hormon yükledin vucuduna dediği halde ben tedavime devam ettim..elimden gelen herşeyi yaptım...bir tek cümlemde erkek infertilitesine iktidarsızlık deniyor yazdımmı..lütfen okuyalım ve öyle yorum yapalım..benzaten sağlıkçıyım..iktidarsızlık ayrı infertilte ayrı....
Tamam kızmayınız, ben diyorsanız dedim. demiyorsanız problem yok zaten. Ben zaten yazdılarınızdan sizin şiddetli geçimsizlik sorununuz olduğunu anladım. Yazının altınada belirttim.
“İktidarsız” koca tam kusurlu!Yargıtay 2. Hukuk Dairesi yerleşik içtihatlarında tedavi edilemeyen bedensel veya ruhsal iktidarsızlığı boşanma nedeni...
merhabalar,
bir arkadaşın eşi boşanma davası açmış.dava daha sonuçlanmadan adm başka birini bulmuş ve tuttuğu ayrı bir evde yaşıyorlar(imam nikahlı)...
eşim evi sürekli geçimsizlikden dolayı 10 aylık çocuğumuda bana bırakıp annesi ve akrabaları ile terketti babasının evine gitti bugün 3ncü gün artık...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku