işverenin ücretsiz izin verme hakkı olmadığını öğrendikten sonra çalışma ve iş müfettişliğine şikayet dilekçesi verdik. Dilekçe konusu: 24.04.2006 tarinden itibaren telfon ihbarı ile izine çıkarıldık.27.04.2006 tarihinde bu durumu açıklayan bir dilekçe vererek müfettişlikten aldığım bilgi doğrultusun da bu izini çıkış olarak kullandık. İşveren 01-04.05.2006 tarihinde habersiz devamsızlık yaptığımız nedeniyle işveren tarafından tekrar işten çıkarıldık bu durum da 04.24 ile 01.05 tarihleri arasında bir haftalık izin süresi var bu durumda talebimiz olan kıdem ve ihbar tazminatını alma hakkımız varmı. not:izin isteğimiz olmadı ve hiç bir kağıda bu konuda imza atmadık artı olarak eşimi bu tarihler arasında yıllık izinde göstermişler
işe giriş tarihi: 17.10.2003 eşimin işegiriş tarihi:14.04.2004 ikimizde 24.04.2006 tarihinde ücretsiz izine çıkarıldık bu konuda bizim bir isteğimiz veya bir onayımız yok 27.04.2006 tarihinde iş müfettişliğine bu konu açıklayan bir dilekçe verdik ve bu sebepten dolayı çıkışımızı bu durumdan doğan haklarımızı talep ettik. (kıdem ihbar tazminatı ve işsizlik maaşı) bize iş müfettişliği tarafından sözlü olarak işe gitmemize gerek kalmadığı ileri bir tarihte haklarımızı iş müfettişliğinden alacağıımz belirtildi. biz de işe gitmedik bu olayı takiben işveren bizi 01-04.05.2006 tarihleri arasında habersiz devamsızlık yaptığımız nedeniyle iş ten çıkardı. biz zaten 27.04.2006 tarihinde verdiğimiz dilekçe ile24.04.2006 tarihinden itibaren ücretsiz izine çıkarıldığımızı bu izinin çıkış olarak işleme koyulmasını talep etmişdik bu durum da haklarımız alabilecekmiyiz. (Not:eşimin söz konusu tarihlerdeki ücretsiz izini işveren tarafın tek taraflı olarak yıllık izine çevrilmiş bu eşimin durumunu nasıl etkiler) ilginize teşekürler
1) Ücretsiz izne ayrımak için işçinin onayı gerekir, çünkü ücretsiz izne ayrımak işçi için iş şartlarının esaslı şekilde ağırlaştırılması demektir. Siz bunu kabul etmediğinize göre ve müfettişlere şikayet ettiğinize göre ücretsiz izne ayrıldığınız tarihte iş akdiniz işveren tarafaından feshedilmiş demektir. Feshin sonucuna bağlı haklarınız olan dava hakkınızı kullanabilirsiniz. Şayet işyerinde 30 veya daha fazla işçi varsa işe iade davası açmanızı öneririm. Bu koşul yoksa ihbar ve kıdem tazaminatlarınızı (varsa başka haklarınızı da) dava yoluyla isteyebilirsiniz.
2) İkinci bir ihtimal olarak ücretsiz iznin geçerli olduğunu varsaysak (ki zayıf bir ihtimal) şikayet üzerine sizin işinize son verilmesi kötü niyetli bir fesihtir. Bu durumda da şikayetten sonraki fesih tarihine göre yine aynı davaları açmanız gerekir. Yalnız bu durumda (yani müfettişe şikeyet üzerine işinize son verildiğinde) şayet işe iade davası açma hakkınız yoksa (30'dan az işçi çalışıyorsa) ihbar ve kıdem tazminatı yanında ayrıca kötü niyet tazminatı da istemeniz yararınızadır.
Selamlar.
1- işveren bizi şikayet nedeniyle değil 25-2'den çıkardı.(ben şikayet ettikden sonra)
2- söz konusu haklarımı almam için dava açmam şartmı bu hakları iş müfettişlerin incelemesi sonucunda almam mümkün değil mi?
3- söz konusu davayı açmam için iş akdinin bitiminden itibaren 30 iş günü olan süre geçirmemem mi lazım yoksa iş müfettişliğinin incelemesi bittikden sonra bu davayı açabilirmiyim.
4- işyerinde tahmini olarak 1000 kişiden fazla çalışıyoruz başvuran sadece üç kişiyiz geri kalan arkadaşların büyük bir çoğunluğu ben hakkımı alırsam aynı yoldan gidicek zira işveren aynı uygulamaya devam ediyor.
5- son olarak eşimin hizmet dökümünde son ay 30 gün gözüküyor maaş bordrosun da 7 günlük yıllık izin var (işveren ücretsiz izini tek taraflı olarak yıllık izine çevirmiş.) bu bir sorun çıkartır mı?
çok teşekürler
biz zaten işten çıkmak istiyoruz amacımız sadece fabrikanın bu şekilde ücretsiz izin ve yıllık izin veremiyeceği.
bu sebebten dolayı kıdem ve ihbar tazminatımızı almak ve işyerindeki diğer arkadaşlarında böyle bir hakkı olduğunu onlara göstermek
ücretsiz izin şikayetinden itibaren işsiziz ve 2 aydır şikayetin sonuçlanmasını bekliyoruz. bu uzun bir süreç,bunun başka bir yolu varmı? İşten çıkmak değil de ücretsiz izine çıktığımız günleri parasını talep etmek gibi bir bilen varsa bana da öğretin ben de diğer arkadaşlara yardımcı olabileyim. şimdiden teşekürler
1) Müfettişlerin raporu üzerine işveren hakkınızı ödüyorsa sorun kalmaz. Ama bu rapor ödemeyi sağlayacak güçte değildir. Sadece taraflara bilgi olarak verilir. Hakkınız ödenmiyorsa bunun yolu dava açmaktır.
2) 30 günlük süre işe iade davaları içindir. Alacak davalarında; tazminatlar için 10 yıl ücret ve yan ödemeler için 5 yıllık zaman aşımı vardır.
3)Ücretsiz izin süresinin parasaını (ücretini) isteyemezsiniz. Çünkü "iş yoksa ücret de yok" diye bir ilke var.
Selam.
sayın ABBAS BİLGİLİ verdiğiniz bilgiler için çok teşekürler. ancak size iki sorum var. yukarıda belirttiğim haller dahilinde iş müfettişleri hakkımızı alamıyacağımız doğrultusunda rapor verebilir mi? ayrıca diyelim ki müfettişler hakkımızı alacağımıza karar verdi fakat iş veren haklarımızı vermedi. açacağımız dava ile haklarımızı kesin alırmıyız.
İş müfettişlerinin aleyhinize rapor yazması dava açmanıza ve kazanmanıza engel değil. Bu raporların aksini her zaman ispat etme imkanına sahipsiniz. İddialrınızı kanıtlama konusunda kendinize güveniyorsanız dava açmanızı öneririm. Selam.
Herkese Merhaba,
25.12.06-05.01.07 tarihleri arasında şirketimden ücretsiz izin talep ettim. Bu talebim Genel Müdür Yardımcısı tarafından onaylandı....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku