Yaşım 14 ve benı bıçaklayan şahıs 13 yaşında.
Olay Tam Böyle Gecti;
Olaydan 3gun önce şahsı arkadaşlarıyla Sigara içerken gördüm ve arkada düğün vardı yol kapalıydı geri dönerken kaskımla ve arkamdaki biraz balık etli arkadaşımla 'şişko' diye dalga gectiler biz 2 kişi onlar 6 kişiydi bulaşmak istemedik. ve gecti gitti 1gun sonra gene arkadaşımı cagırırken sokagın başında tek başına duruyordu. ve arkadaşımı cagırıp aşşagı inidigimde bana laf attı niye orda benden kactın diyerek motorumu istedi arkadasıma gel dövelim dediğimde korktu ve bulaşmak istemedik .
benı bıcaklayan ve kız kardeşi ile aynı ilokulda okuduk buda savcıyı nedense etkiledi.. ardından 1gün gecti ve.
Okulum 3:55 gibi bitti motorumun yanına eve gitmek üzereyken okulun çıkış kapısında beni bıçaklayan şahsı gördüm kaldırımın başında oturuyordu. ve oradan kaçmak istedim motor çalıştırdım tam kaçarken önümü kesti ve ne laf atıyordun lan diyerek lastiğe vurdu bende önümden çıksın diye ittirdim. zaten bıçaklamayı kafaya koymuş yiyorsa saat 4 de aşşagı gel dedi o anda tekrar motorumu istedi ve vermiyorum diyerek bagırdım arkadaşlarımda şait olmuş o seslere savcıya ıfadelerinde belirtmiş . cık diyerek ittirdim o anda bıcagı sokup kactı göbek deligimin üstünden bıcaklandım.
1 kere midenin oldugu yerden bıcaklandım ama 5cm içeri girip 2cm genişligidedir sol kolu yok benı bıcaklayanın doğuştan.
ve sonucunda 4 saat ameliyatda kalıp ölümden son anda döndüm içeride 700ml kan birikmiş olup mide dalak ince kalın bagırsak pankreas 2cm sıyırmış.
1 hafta yogun bakımdan cıkamadım 23 dikiş atıldı ve okulumdan geri aldıgımı saymıyorum bile soracaklarınızı yardımlarınızı bekliyorum.
birde not düşeyim ailesi utanmadan hastaneye gelip kendilerini haklı cıkarıp özür dilemişlerdir ve babası 'bunlar küçükken herkesin başına gelir ceviz kabugunu doldurmayacak şeyler demişdir'. bizde iyi niyetli davrandık ve bidaha geldiler hastaneden cıkınca evede geldiler evde 'cocugumuz neyse ceksin cezasını demiştir.' ve 1 hafta sonra gittigimde ailesinin bana hakaret davası actıgını ogrendim. Hakaret davasını gectim okulumun müdürüne gidip o cocugu sınıftan alacaksın diye tehditler yagıdırıp müdürden şikayetci olmuştur.
sol kolunun olmadıgını belirttim ilk önce karakolda kız kardeşimle asılıyordu diyip savcılıkda kolumla dalga gecti diye değiştirmiştir.
bunun sonucunda hakaret davasından ne alırım ne ceza olarak ne yer mahkeme kagıdı ss'si;http://u1312.hizliresim.com/1j/h/vkw1w.png
eklemeyi unutmusum bu arkadas önceden 3 kere daha bıcaklamış olup yargılanmamıştır.
ve benı bıcakladıgında gaz cektigi kanıtlanmıştır.
3aydır benim tamda olmasa iyileşmemi beklediler ve taburcu oldugum an savcılık hep arayıp cagırdılar
belirtmeyi unutmusum sol bacagımda minimum derecede sinir kesisi var topallıyorum ve koşamıyorum. Bu 14 yaşındaki bir çocuk mu dersiniz, ergenmi , bilemem ama ne kadar zor oldugunu tahmin bile edemezsiniz. SOL BACAGIMDA FEMORAL SİNİR KESİSİ MEVCUT FİZİK TEDAVİYE OKULDAN 3de ALINIP 6 KADAR TEDAVİ GÖRÜYORUM.
tüm olayları ayrıntılarıyla anlattım inşAllah yardımcı olursunuz sorularımı altta belirteyim.
1- bana hakaret davası actılar avukat max para cezası yersiniz dedi devletin avukat ı ne kadar güven olur bilemem.
2- daha 13 yasında oldugundan kac ay ceza yer? savcılık bana dediki cocuk ıslah evi olmadıgından alanyada L TİPİ CEZAEVİNDE dedi. ki inanmak güç.
3- cocuk ceza alamasa bile maddi manevi dava acsak kazanabilirmiyiz yada para cezası felan uygulanırmı aileye?
4- hastane masraflarımız fizik tedavi verdigimiz paralar karşı taraf tarafından ödenir mi?
Mahkemem yarın bi öneri yada görüşlerinizi alabilirmiyim?
Okuyupda Cevap verip vermeyen herkese teşekkür ederim inşallah yardım edecek birileri yada avukatlarımız çıkar.
- - - Updated - - -
30 okunmaya 0 cevap biraz yardımcı olun arkadaşlar mahkeme yarın . :/
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
12 yaşını doldurmuş 15 yaşını doldurmamış çocukların işlediği fiilin anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğinin varlığı halinde ceza sorumluluğu vardır.. kastına göre suçun konusu ve bundan dolayı verilecek ceza değişir.. öldürme kastı varsa kasten öldürme , yaralama kastı varsa kasten yaralama .. kaldı ki seni bıçakladığı bölge hayati bölge olduğu için ve vücudunda bir organının işlevini zayıflattığı için tüm bunlar göz önünde bulundurulup ceza verilecektir...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku