Kaza ile Kızımın eline ayağımla bastım eşim tarafından davalık olduk
Merhabalar eşimle uzun süredir tahmını on yıl çatışma var eşim çalişıyor ve kızım okuldan geldıkten sonra hergun dersleri arkadaşını arayarak alıyor okulda neden dersini almıyorsun diyorum unuttum diyor yine birgün 1 saat suren yelefon görüşmesı 12 yasında kızım ders almayı bıraktı arkadasına şarkılar söylüyordu bende senmı arıyorsun arkadasınmı dedım arkadasım arıyor dedi teli aldım arkadasına sordum kım aradı diye benım kızın aradıgını soyledı telsiz telefona tuş kılıdı koydum yıne açmıs konusuyor yine ıkaz ettım devam edıyor terlıkle kabasına ıkı terlık vurdum tel elinde almayayım dıye telı cekıyor yerde oturuyordu telı elınden alırken kaza ile ayagımla parmagına bastım bana kapı orada git dedı kızım çunku bunları annesınden yuz bularak yapıyor annesi gelınce annesıne soyledı ama kıza tumunu detayıyla anlat dedım eşim yanıma gelerek ortalıgı kaldırdı sen çocucu ne hale getırmıssın dıye polıs cagırdı amacı ogun benı evden uzaklastırmakmıs ama savcı aranıp bu ıslem oluyormus bunada cesaret edemedi aslında esım bana ofkesını kızımın bu durumunu kullanarak kustu bırlıkte yasıyoruz şuan ayrıca bu davada hakimin tutumu ne olur saygılar
Cevap: Kaza ile Kızımın eline ayağımla bastım eşim tarafından davalık olduk
Bildiğim kadarı ile yanıtlayayım.Eğer konu karakolluk olmuş ise ve rapor tutulmuş ise,büyük ihtimalle savcılık tarafından hakkınızda soruşturma açılır.Orada da şikayetlerini belirtirlerse hakkınızda dava açılır ve evden uzaklaştırma alırsınız.Buda ileride sizin aleyhinizde olur
Ama karakol tarafından rapor tutulmamışsa bir şey çıkmaz. Maalesef artık öyle bir duruma geldik ki çocuklara ve eşine kızmak bağırmak bile suç oldu.
water1 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar eşimle uzun süredir tahmını on yıl çatışma var eşim çalişıyor ve kızım okuldan geldıkten sonra hergun dersleri arkadaşını arayarak alıyor okulda neden dersini almıyorsun diyorum unuttum diyor yine birgün 1 saat suren yelefon görüşmesı 12 yasında kızım ders almayı bıraktı arkadasına şarkılar söylüyordu bende senmı arıyorsun arkadasınmı dedım arkadasım arıyor dedi teli aldım arkadasına sordum kım aradı diye benım kızın aradıgını soyledı telsiz telefona tuş kılıdı koydum yıne açmıs konusuyor yine ıkaz ettım devam edıyor terlıkle kabasına ıkı terlık vurdum tel elinde almayayım dıye telı cekıyor yerde oturuyordu telı elınden alırken kaza ile ayagımla parmagına bastım bana kapı orada git dedı kızım çunku bunları annesınden yuz bularak yapıyor annesi gelınce annesıne soyledı ama kıza tumunu detayıyla anlat dedım eşim yanıma gelerek ortalıgı kaldırdı sen çocucu ne hale getırmıssın dıye polıs cagırdı amacı ogun benı evden uzaklastırmakmıs ama savcı aranıp bu ıslem oluyormus bunada cesaret edemedi aslında esım bana ofkesını kızımın bu durumunu kullanarak kustu bırlıkte yasıyoruz şuan ayrıca bu davada hakimin tutumu ne olur saygılar
Bir baba (!) olarak çocuğunuzla ilgileniş tarzınız karşısında şaşırdım, çıldırdım hatta. Size verilecek yanıtta bulamıyorum.
water1 rumuzlu üyeden alıntı
rapor derken nasıl yani karakolda ifadelerımız alındı ama parmagına bılerek kasıtlı basmadım kaza ile oldu
Sayın Abdullah beyin belirttiği gibi çocuklarla iletişime dikkat etmek gerekiyor.Çünkü eşler arasında kopukluklar oldu mu maalesef çocuklar ebeveyn taraflarından sanki bir silah koz olarak kullanılıyor.Senin için doğru olan karşı taraf için yanlış oluyor.Çocuk yanlış bir şey yaptı mı sen doğrusu bu dersin karşı taraf yanlış der
Hastaneden darp raporu veya Aile terapisti tarafından rapor alınırsa buda karakoldaki dosyaya konulursa dava açılır evden uzaklaştırma kararı çıkar
bunlar kendi düşüncelerimdir
Bu iş nereye varır arkadaşlar yapılmış suç duyurusu ve açılacak dava var
ben emekliyim eşim sabah 8.30 da işe gidiyor ben kızım oğlen yemegıne geldıgı için evde bulunuyorum kızım genelde derslerını okulda pek almaz okuldan geldiğinde oglenın annesını arar ve okulda az önce bırlıkte oldugu arkadasını yıne arar ıkaz ederim hatta bu telefonla konusman yuksek fatura odememıze ve dolasıyla sana az harclık verecegımı anlatarak ve bu olay özellıkle okul çıkısı eve geldıgınde çok olur abisi evdeyden abısıde ikaz eder yeter kapat şu telefonu dıye ve bunları annesı işte oldugu için gormez olay gunu takrıben bır saatlık bır gorusme oldu senmı arıyorsun dedım hayır arkadasım arıyor dedı telefonu alarak arkadasına sordum senmı aradın dedım hayır bensu aradı dedı buna bıraz kızdım telefonun once pıllerını çıkardım sonra yıne taktım ve tus kılıdını actım tus kılıdını acmıs yıne konusuyor kapatmasını soyledım hayır dedı elındekı telefofu benden kacırmaya çalısıyordu sen bana karısamazsın tahriği oldu terlıkle kabasına ıkı terlık vurdum bu sırada yerde oturdugu ıcın elınden telefonu alma tesebbusunde bulunurken istem dısı gormeyerek kaza ıle elıne ayagımla basmısım farkında degılım bılınclı boyle bır sey asla olmaz zaten şıddete çok karsı olan bırıyım gıt kapı orada istemıyorum senı dedı bana benım aldıgım cep telınıde elınden aldım ona zarar verıcı fızıkı bır harekette bulunmadım daıre kapısını actı sankı ona sıddet uyguluyorumda baskasından yardım ıstıyor edası olustu onda bende ıcerı gırmesını ıstedım elımle elınden tutup içerı cektım annesı gelınce olayı kısmı anlattı ve annesı bana gelerek ne hale sokmussun kızı dedı sadece ıkı terlık vurdum dedım ama nedenınıde bana sor dedım sen evde yokken bensu ortalama yarım saat tel gorusmesı yapıyor ne olacak ne var bunda dedı yanı sence normal dedım evet dedı hergun bosa fuzulı yapılan telefon konusması sızce normalmı çunku yaklasık on yıldır esimle aramda sorun var çocukların hatırına katlanıyorum eşim şimdi polısı arıyorum dedı ara dedım çunku daha oncelerıde polısı arıyorum deyıpte aramadıgı tehdıt amaclı çok manevraları oldu
kızımı ben ellı metredekı bakkala ekmek al dıye yolluyorum annesı hava karanlık o gıdemez dedı ama komsumuz kızımı aynı hava karanlıgında bakkala yolluyor bazen annesı gıt al kızım dıyor esim bana cok kez demıstır bende bunun bılıncındeyım kız cocugu ben gelene kadar bekle der evet çok ıstısnaı durum olmayınca sureklı esım gelene kadar evdeyım ama bana boyle deyen esım telden kızı arıyor eve mesafesı tahmını bır km çağırdığı yer hava yıne kararıkken bunu yapıyor nereye gıdıyorsun deyınce kızıma annem cagırdı dıyor zaten annesı dedıyse onu onleme sansım yok benı dınlemez gıder kızım.. yıne yılbası oncesı 25 aralık cumartesı sanırım bıze yakın bakkaldan sıgara almaya gıdıyordum onumde esım gıdıyor telefonla konusuyor ben arkasındayım benı gormesıne ımkan yok esım telde konusurken etrafına bakmaz esıme kapısına kadar patates getıren bırı tesadufen oradan hızlı sekılde arabası ıle gectı ve benı gordu tekrar dıyorum esim benı gorse zaten farklı yola gıcektı gıttıgı yolu kullanmayacaktı bende karsıda kahveler var benı tanıyanlar var bır farklı dusunceye mahal vermemek için takıp etmedım eve geldıgımde nereye gıttıgını sordum ona arkadasına ev bakmaya gıttıgını soyledı yakın yere gıdıyorsun kızı nıye evde bıraktın bana cok tembıh edıyordun kızı evde yalnız bırakma dıye kendın nıye yapıyorsun dedım cevap alamadım ertesı gun 26 aralık pazar ben evde odamda ıdım ve misafir var ıdı dedımya esım telde alcak sesle yanı normalde kucuk harfı yoktur o anda telefon geldı diyor misafirlere patatescım patates getırmıs onu almaya ınıyorum hatta dedıler mısafırler patates kapıya kadarmı gelıyor esım evet kapıma kadar gelıyor dedı indi ama patatescı evın onunde beklenır bızım evımız kose ve yol uzerınde beklemesını koseyı donerek bızım bınanın bıtımınde eskı evın onunde durarak yapıyor ve bende karsıdakı ara sokaga gırdım yırmı metre gıtmedım bır araba sesı baktım dunku aynı arac anında kapısı kapanıp gıttı dondugumde esımde yoktu ortalıkta ama ben nıye asagıda kosede beklıyorsun dedım parantez ıcınde oglumun telını bına onunde calınma tesbbusu olmustu oglum annesını arıyor ve asagı onun ıcın ındıgını soyledı bana esımın parmagı alcıda ve esım benı goruyor bak berkenın telını calan kısıler burada ımıs bekle sen hem yukarıda mısafır var cıkayım demesı sızce mantıklı degılmı sayın hakımım kadın ustelık elı alcıda bır ona saldırı durumunda ne kadar mudafa edebılır ve bır gun once ev bakmaya gıttıgı arkadasıda tesadufen aradı gızlı no dan aramıs neden gızlı dedı ve sımdı nerede oturuyorsun dedı bır yerde oturuyor muhakkak ama madem ev bulmussun dun ben kızımı evde yalnız bırakıp sana ev bakmaya gıttımde demedı bende bana yalan soyluyorsun bu celıskılı cevaplarınla dıye cok kez sordum karsılıklı konusamadıgımız ıcın cep telden mesaj yolu ıle sordum yıne alakasız cevaplar aldım esım bana bunların makul cevabını vermıyordu akşam eve gelince beni dinlemeden polisi aradı kızı ne hale getırmıssın dedı polisi aradı polıs geldı gıttıler bende evde polısın benım ıfadem ıçınde gelecegını bılıyordum bekledim olay gunu kızımla olan musabetemı koz olarak bırıkmıs kinini kızım aracılıgı kustu bende yazılı gunler için cep ve ev tel trafiğini isteyıp boyle bır savunmaya gıdecegım sizce nasıl saygılar
Cevap: Bu iş nereye varır arkadaşlar yapılmış suç duyurusu ve açılacak dava var
Şiddeti sevmeyen birisi olarak, kızınızın kolundan çekerek iteklemeniz, eline basmanız, kabasına terlıkle vurmanız hiç mantıklı gelmedi bana.
Anlatmadığınız şeyler var gibi..
Ancak eşiniz ve kızınız aleyhinizde beyanda bulunacak olursa, hakkınızda açılacak olan dava da kusurlu olursunuz.
Ceza alırsınız, hapis yatma ihtimaliniz bile olabilir. En iyi ihtimalle para cezası ödersiniz. Hani o telefon görüşmeleri nedeni ile endişelendiğiniz telefon faturasının kat be kat fazlasını ödersiniz.
Eşinizin size karşı yaptığı suçlama mahkemeye intikal edecektir. Aranızda oluşacak olan dava sulh olunabilir davalardandır. Eşiniz şikayetini geri alırsa sorun olmaz. Ancak almazsa suçlu duruma düşebilirsiniz.
Eşinizin bir başkası ile olan telefon görüşmesi, fiziki görüşmesi, sadakatsizliği ya da sizde güven bunalımı yaratacak eylemleri, bu davanın konusu olmayıp, boşanma davası konusudur. Hakim de aynı kanaatta olacağından bu türden beyanlarınızı dikkate almayacaktır.
eşimle subatta anlaşmalı olarak boşandık ve velayeti anneye bıraktık, kızım bana cok düskün cünki onu 5 yasına kadar ben baktım ben büyüttüm, (ayda 7...
Aracım park halindeydi ve bi motorsiklet aracıma arkadan çarpıp kaçmış.Ama çevredeki insanlar motorun plakasını almışlar ve bende polis çağırıp rapor...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku