Merhabalar,

bizim 3 seneden fazla çalışanımız olan 8 işçimiz taşaronu olduğumuz firma tarafından kandırılarak tamamlamamız gereken projeyi bitirmemize 1 gün kala işi bıraktılar. Üstelik bizim işçilerimizi düşünürek bize teklif edilen ücretin düşük olmasından dolayı kabul etmediğimiz işi çalışanlarımıza vaad etmişler. Taşaronu olduğumuz firmadan 150.000 TL kadar alacağımız var. Fakat ödemeyeceklerini ve bu parayla bizden ayrılan işçilerin tazminatlarını ödeyeceklerini söylüyorlar.
Sözleşmemizde bulunan hiç bir maddeye uymamamız gibi bir durum olmadığı halde bize madde belirtmeksizin sözleşmedeki maddelerden birisine uymadığımıza dair bizimle çalışmalarını fesh ettiklerini bu durumdan kaynaklanan zararın saklı kalmak sureti ile bizden talep edeceklerine dair ihtarname gönderdiler.

Bir işveren olarak bu durumda büyük haksızlığa uğradığımız aşikar. Fakat kanunen haklarımız nelerdir. Bizi yüzüstü bırakan işçilerden ve Firmadan neler talep edebiliriz. Hakkımızı ne şekilde savunabiliriz.

Teşekkürler..