Oncelikle hepinize iyi gunler diliyorum,

Sitede arastirma yapmama ragmen, tam olarak nasil bir yol izlememiz gerektigini cozemedim. Eger forumdaki uzmanlarimiz tavsiyede bulunurlarsa cok sevinirim.

Bundan yaklasik 10 gun once (babam tarafindan) bir tanidigimizdan uygun fiyata bir ev almis bulunmaktayiz. Evin icerisinde eski ev sahibinin kardesi ikamet etmekte. Eski ev sahibi ile kardesi arasinda herhangi bir kiraci iliskisi bulunmadigi gibi, bu zamana kadar kardesi kira da odememis. Su anda oturan sahis evi bosaltmamakta direniyor. Hatta onceki ev sahibi ile davalik olmuslar, fakat davanin cok uzun sure surecegini dusunerekten, evi kelepir fiyatina satiliga cikarmisti. Biz de birikimimizi, bir miktar da kredi cekerek, fiyat uygun oldugu icin oraya yatirdik.

Forumda arastirdigim kadariyla evin yeni sahibi 1 ay icerisinde ihtarname ve 6 ay sonrasinda tahliye davasi acmasi gerekiyor. Fakat bazi durumlarda fuzuli sagilden islem yapilabilecegini de acilan bir kac konu da gormustum.

Bu durumda en hizli cozumu alabilmek icin, hangi yola basvurmamizi onerirsiniz? Bir de evin tahliyesi icin ihtarname cekildikten sonra (sanirim 6570. Maddeye gore oluyor), 3091 nolu maddeye dayanarak fuzuli sagilden tahliye talebinde bulunabilir miyiz?

Bu arada eger yararli bir bilgi olacaksa, eve kendimiz tasinmayi dusunuyoruz. Su anda biz de kiraci durumundayiz.

Sorumda belirtmis oldugum yasalar belki yanlis olabilir, yanlislik icin ozur dilerim.