...SULH HUKUK MAHKEMESİNE
İSTANBUL

İPOTEK İZİN TALEBİNDE
BULUNAN DAVACI : Vasi İsmi, TC Kimlik No, Adres

DAVA KONUSU : İpoteğe izin verilmesi

AÇIKLAMALAR :
1- Eşim .......... xxxx doğumlu olup, geçirdiği rahatsızlıklardan dolayı tek başına hukuki işlemlerini değil, günlük faaliyetlerini dahi kendisi yerine getirememekte olup ilgi ve bakıma muhtaçtır. Bu nedenle de mahkemenize kendim, kendisine vasi olarak atanmasına ilişkin olarak açmış olduğumu davada ... Sulh hukuk Mahkemesinin Esas 2012/... ve Karar 2012/.... sayılı kararı ile ben eşim olan .......... vasi olarak atandım.
2- Kısıtlı .......... , İstanbul ili, ....... ilçesi, ...... mahallesi, ... pafta .. ada .. parsel sayılı taşınmazda ½ oranda paylı mülkiyete sahiptir. İş bu taşınmaz paylı olduğundan kısıtlı taşınmazdan yeterince yararlanamamaktadır. Kısıtlı olan eşimin borçlarından dolayı satmak zorunda olduğum yukarıda belirtilen taşınmazın ½ payını tekrar geri alarak, İstanbul ili, ...... ilçesi, ...... mahallesi, .. pafta .. ada .. parsel sayılı taşınmazın tüm hissesini eşimin üzerine yapmak istiyorum.
Yukarıda belirtilen taşınmazı ipotek göstererek bankadan kredi çekmek vasıtası ile hissenin tamamını kısıtlı eşimin üzerine yapmak istiyorum.
Bu nedenle yukarıda belirtilen taşınmazı, vasisi tarafından ipotek ettirilebilmesi için ipoteğe izin verilmesini istemek zaruretim hâsıl olmuştur

DELİLLER : Tapu Kayıtları, Tanık, Kısıtlının Borç Senetleri, Kısıtlının Banka Kredi Borçları.

HUKUKİ NEDENLER : MK md 462/1 ve ilgili mevzuat

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda kısaca arz edilen nedenlerle davam kabulü ile ben vasi ....... Eşim kısıtlı ...... ½ paylı mülkiyete sahip olduğu İstanbul ili, ...... ilçesi, ...... mahallesi, .. pafta .. ada .. parsel sayılı taşınmazı ipotek ettirerek taşınmazın tamamını kısıtlının üzerine yapmak için gerekli iznin verilmesini, davacı olarak sayın mahkemenizden arz ve talep ederim.

27/12/2013

Davacı
Ad-Soyad
İmza
Yarın vereceğim dilekçeyi kendi imkanlarım ile yazdım. Doğrumu yanlışmı bilemiyorum. Ekleme yapmam gereken yada fazla yazdığım yerler varmıdır. Siz değerli hukukçulardan görüş bekliyorum.