Merhabalar 1997 senesinde satın almış olduğumuz arsayı evimizin arka cehhesindeki komşumuz almak istemiş evin ozaman sahibi 400 milyona satıyordu arka cephemizdeki komşumuz 200 milyona alacam başka para asla vermem diyince biz alıcı olduk ve istenilen fiyata aldık.fakat ev bitişik nizam olduğundan komşumuz 1 metre geriden yapacaksın benim camlarımı kapatmayacaksın gibi sözler söyledi bizde mümkün olamayacağını söyledik zaten ev 110 m2 yapmaya başladığımızda karısı kızı ustalara su dökmeler taş atmalar en son babama karısı ile saldırıp dövmeye çalışınca arkasından çekip kalasların içine yatırıp çullanmışlar babamda annemin yardımıyla kurtulunca adamı ve karısını güzelce dövmüş daha sonra haksız çıkacaklarını anlayınca özür dilediler ve mahkeme geri alındı ve adam gene rahat durmadı çatı gider sularını binamızın temeline akıtmaya başladı 2000 senesinde amacı binanın temeline su doldurup binayı çökertecekmiş fakat bu sular bizim bodrumumuza doluyordu ve mahkemeye gene başvuru yapıldı hakimler geldi gördüler sonra gene özür diledi gene biz komşuyuz cahil insan diye mahkemeyi babam geri aldı biraz merhametlidir ben asla almazdım.sonra komşumuzun çatı giderlerini biz paramızla yaptık o keserle masuz kırıyordu en son bizim evimizin giderine bir boru ile akıtmak suretiyle bir kaç sene sabitlendi 2 sene evvel evimize sıva yaptırdık ve bu şahıs bize sıva yaptırmadı evimizin arka kısmı tuğlalı bir halde duruyor ben sıva ve yalıtım yaptırmak istiyorum fakat izin vermiyor hala kinini devam ettiriyor adam yaşlandı ölecek nerdeyse hastaneden çıkmıyor şimdi oğlu aynı şeyi yapıyor.1 ay önce bir çatı yaptırdık belediyeden izin alarak ama yasal izin değildi çatıdan su aldığı için sözlü izin verildi yaparken bu şahıs 10 defa şikayet etmiş geldi belediyede tutanak tutmak zorundayız dedi zaten şikayet olursa işlem yaparız dediler tutanak tutuldu ve ceza yazıldı arkamızdaki komşumda 5 sene evvel çatısına daire yapmıştı biz komşu diye ses çıkarmamıştık bunu belediyeye söyledim sende onu et dediler çatıyı ve evime su akıttığını ettim belediye geldi önce uyarı verdi fotoğraf çektiler boruları hemen yaptırdılar ve evi 2 katıda kaçakmış daha önce gene kaçak olduğundan 1987 senesinde ceza yemiş ve tekrar kaçak kat atınca 50.000 tl den fazla ceza yazılacağını söyledi belediye ve bu adamın evi cadde üzerinde evinin yarısından fazlası yola gidiyor parasıda ödenmiş ama yıkılmadı hala ben bu durumda bu şahsa nasıl bir mahkeme açmalıyım evime yaptığı su akıtmaları için bir tazminat talep edebilirmiyim evimin sıvasız duvarının yüzeyi hortumla yıkarsınız aynı o şekilde http://abload.de/img/pc180719b5zcn.jpg http://abload.de/img/pc180713odyuz.jpg burda resimleri mevcut parkeler kabardı ve bu şahıs 2 sene önce biz duvarlarımızı delerek onun çatısına dokunmadan dışarı çıkardığımız kalaslar ile sıva yapmak istediğimizde ustalara eline aldığı kiremitle vurmaya çalıştı polis çağırdık karakolda bize onun hava sahası giremezsin suç falan diyince bizde oda şikayetçi olmadık.ve bu şahısın oğluyla annem kayınpederi aracılığıyla onlarda komşumuz konuşmak istemiş anneme 10.000 tl para verceksiniz sıva yapmak için yoksa yapamazsınız benim yerime girdiniz gibi laflar söylemiş yerine girme gibi bir durum asla yok ölçtür dedik ölçtürdüm dedi evi kaçak olduğu ve yıkılacağı için ölçtürme hakkıda yokmuş fakat biz ölçtürmemizde 400 tl gibi bir fiyata mal oluyor ve gereksiz biz ölçtürme amacı bize zarar vermek zaten mahallede kimseyle geçinmeyen birisi burdada evimizin sıvasız görüntüsü ve komşumuzun evi http://abload.de/img/pb060665zhz6e.jpg her türlü zarar ve ziyanını karşılayacağımıza taahhüt veriyoruz noterden fakat kabul etmiyor ne yapmalıyım bizi tehdit ettiğine dair davada açmalımıyım veya tazminat talep edebilirmiyim 16 senedir temelimize su akıttığına dair şimdiden verilecek cevaplar için teşekkürler..