Merhaba değerli forum üyeleri,

Ben şu anda 28 yaşındayım ve hali hazırda lisans eğitimine devam ediyorum. Ocak 2014'de öğrenci olarak tecilimi 1 sene daha uzatabiliyorum.

Bu arada yurt dışından bir iş ayarladım ve en geç 1 ay içerisinde işe başlamam gerekiyor.

Ancak kafama takılan bazı sorular var, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çalışma izninin çıkması yaklaşık 1,5 - 2 ay sürüyor. Benimse tecilim 15 gün sonra bitiyor. Çalışma izniyle askerlik şubesinden veya konsolosluktan tecil ettirdiğim anda 3 yıllık dövizli askerlik sürem başlamış oluyor. Ancak bu durumda 1-2 ay tecilsiz olarak gezmek zorundayım. Sizce böyle mi yapmalıyım yoksa risk almamak için öğrenci olarak tecil yaptırıp mı yurtdışına gitmeliyim? Bu durumda da öğrenci olduğum için dövizli askerlik sürem başlamamış olacak. Öğrenci olarak tecil yaptırsam daha sonra bir ara okulu dondurup yurtdışında bu tecili bozdurma ve ''ben yurtdışında çalışıyorum, tecilimi öğrenci tecilinden çıkarıp dövizli askerlik için yeniden yaptırmak istiyorum'' deme şansım var mı?

Yardımlarınız benim için çok önemli, önümde çok fazla süre kalmadı. Şimiden teşekkürler.