Öncelikle böyle bir site hazırlayıp bizlere sunduğunuz için sizlere teşekkür ederim. Kasım 2011'de başladığım ve belirsiz süreli işçi olarak çalıştığım işimden dün istifa ettim. İşyerim ihbar süresini beklemeye gerek görmedi, elimdeki iş bu haftasonu bitecek ve Pazartesi günü çıkışım gerçekleşecek. İşverenim benden tüm haklarımı gayri kabili rücu olmayacak şekilde aldığıma dair bir yazı imzalatmak istiyor.
İşten çıkarken işverenimden ihbar süresindeki çalışmadan kendisinin vazgeçtiğine dair bir yazı almalı mıyım? Bunun dışında 2 sene içerisinde toplam 14 gün senelik izin kullandım. Forumunuzu incelerken 2. senem dolduğu için ek 14 gün yıllık iznim olduğunu öğrendim. (Bu bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederim) Bu iznin parasını ne şekilde talep edebilirim? Yıllık izin ücreti olarak maaşımın yarısını mı yatırması gerekiyor? Pazar günleri ve resmi tatillerdeki çalışmamı (6 ayı geçti) neye göre ödemesi gerekiyor? Benim işverenimden almam gereken başka kanuni haklarım var mı? Onun benden alması gereken kanuni hakları nelerdir?
İzin paranızı talep edin vermezler ise imza atmayın. Yada 14 günlük izin parası ödendikten sonra tüm haklarımı almış oluyorum diye şerh düşebilirsiniz. İhbar önelini kullarak ayrılmak istiyorsanız bunu işverene yazılı olarak bildirin. bildirdiğinize dair yazı alın. İşveren sizi ihbar öneli kullandırtmadan ayrılmanızda diretirse siz ihbar önelini dikkate alarak istifanızı verdiğinizi söyleyin. Eğer sizde hemen ayrılmak istiyorsanız. İşverenin size imzalattığı şekilde yazı imzalatabilirsiniz. İzin ücreti olarak 14 günlük ücretiniz kadar bir para alabilirsiniz. Resmi tatil ve bayram çalışması yaptı iseniz bunlarıda talep edebilirsiniz. Vermezle ise daha sonra bu ücretler için haklarınızı aramak istiyorsanız size imzalatmak istenilen yazıyı imzalamayın.
Ben zaten ihbar süresince çalışmak istemiyorum, iş yerim de Pazartesi gidebileceğimi söylüyor ancak ben gittikten sonra ihbar öneline uymadım diye dava vs. açma hakları var sanırım.
Bir de 2 yılı tamamladığım için şu anda 14 gün yıllık izin hakkına sahibim değil mi?
2. yılınızı doldurduysanız tabiki de size yıllık izin gün karşılığı olan ücreti ödemek zorundalar.
İhbar konusu ise, siz istifa etmişsiniz ve işveren hemen gidebilirsin demiş, bu konuda ihbar önelinizi almak gibi bir hakkınız yok aksine sizin ödemeniz gerekebilir hemen gitmek isterseniz. Ama işverenin bunu istememesi için istifa evrağınızın sonuna bir yazı alın, ortada problem kalmaz.
2. yılınızı doldurduysanız tabiki de size yıllık izin gün karşılığı olan ücreti ödemek zorundalar.
İhbar konusu ise, siz istifa etmişsiniz ve işveren hemen gidebilirsin demiş, bu konuda ihbar önelinizi almak gibi bir hakkınız yok aksine sizin ödemeniz gerekebilir hemen gitmek isterseniz. Ama işverenin bunu istememesi için istifa evrağınızın sonuna bir yazı alın, ortada problem kalmaz.
Cevabınız için teşekkür ederim Ali Bey;
Ben ihbar öneli için bir şey talep etmedim zaten, haliyle bana yapılacak bir ihbar ödemesi yok. İstifamı verdim, işten çıkış tarihini belirlemeyi onlara bıraktım ancak şimdi kullanmadığım yıllık iznin parasını ödemeyi reddediyorlar ve izin süremi ihbar süreme saydıklarını iddia ediyorlar. Bildiğim kadarıyla ihbar süresi bölünemez, yani 14 günlük ihbar süreni kullandırtıp kalanından feragat ediyoruz diyemezler. Üstelik yıllık izinle ihbar öneli birbiri yerine iktisab edilemez diye biliyorum. İşverenim telefonlarıma cevap vermiyor ve SGK da kendilerine şikayetçi olmamı tavsiye ediyor.
Benzer durumdaki arkadaşlar okusun diye not düşmek istdim, teşekkürler.
merhabalar....
size birşey sormak istiyorum,bir iş yerinde 5 gün çalıştım ve şartlar uymadıgı için istifa ettim iş yeri sahibi bana on gün önceden haber vermedin diyerek 5 günlük paramı vermiyor yasal olarak buna hakkı varmıdır merak ediyorum..
Yasal olarak , eğer bir iş sözleşmesi imzaladı iseniz ve o iş sözleşmesinde deneme süresinden bahsedilmemişse, 2 hafta önceden işverene ayrılacağınızı bildirmeniz gerekir, bildirmezseniz işverenin ihbar tazminatı hakkı doğar. Yani şu anda ihbar tazmainatı talep edebilir sizden. ama bunu doğrudan ücret alacağınızdan kesme hakkı da yok.
Dilerseniz 5 günlük ücretinizin ödenmesi için dava açabilirsiniz mutlaka alacağım diyorsanız. Sonucunda da işveren 2 haftalık ihbar tazminatı için dava açacaktır, o davayı da kesin kaybedersiniz.
Merhaba dün istifa etmek istediğimi sözlü olarak bildirdim fakat bana önceden haber vermediğim için 15 günkül paramı kesileceği söylendi. Yazılı olarak hiç bi belge imzalamadm ve istifa dilekçemi yazmadım. Bugün 3 günlük rapor aldım. İstifa dilekçemi bugün yazsam geri kalan 12 gün içinde rapor alsam benden hak iddia edemezler değil mi ?
Merhaba dün istifa etmek istediğimi sözlü olarak bildirdim fakat bana önceden haber vermediğim için 15 günkül paramı kesileceği söylendi. Yazılı olarak hiç bi belge imzalamadm ve istifa dilekçemi yazmadım. Bugün 3 günlük rapor aldım. İstifa dilekçemi bugün yazsam geri kalan 12 gün içinde rapor alsam benden hak iddia edemezler değil mi ?
Rapor iş sözleşmesini askıya alır, yani raporlu olduğunuz süreler ihbar sürenizden sayılmaz,
ayrılacağınızı yazılı olarak bildirmeniz gerekir, bu bildirimden sonra ihbar süresi sonunda ayrıldığınızda herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız, ihbar süresi içinde örneğin 5 günlük bir rapor alırsanız, ilk başta belirttiğiniz bitiş tarihine 5 günlük rapor süreniz ilave olur, ötelenir.
Bu arada çalışma süreniz 6 aydan kısa ise ihbar süreniz 2 hafta, 6 aydan uzun 1,5 yıldan kısa ise 4 haftadır.
,
istifa ettikten sonra haklar,
istifa eden iscinin haklari,
istifa edenin yasal hakları,
istifa veren işçinin hakları,
istifa hakları,
http:www.hukuki.netshowthread.php108890-istifa-Eden-iscinin-Haklari,
istifa edenin haklari,
istifa edince yıllık izin parası,
istifa ettikten sonra yasal haklar,
istifa edenin izin hakkı,
istifa haklari,
işçinin hukuki hakları,
istifadan sonraki haklar,
istifa eden birinin hakları,
kadrolu işçi istifa,
istifa eden i,
is sozlesmesi olmadan istifa eden isci,
kamuda istifa edenin izin hakkı,
sendikadan istifa eden iscinin haklari,
istifa edenin izin ucreti,
istifa,
isverenim istifa ettikten sonra hemem gidebilecegimi soyluyor,
istifadaki gayri kabili rucu,
işçi hakları 2014
1 seneden fazladır ssk lı çalışan işçi kendi isteği ile işten ayrılıyor ancak çıkarken hiç bir belge imzalatılmamış ve çıkan işçi belli birsüre sonra...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku