Merhabalar,

Benim sorum annemin aldığı yetim maaşının kesilmesiyle ilgili. Vakit ayırıp yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Annem babamdan 2003 yılında boşandı. Maddi sıkıntısı nedeniyle 2001 yılında vefat etmiş olan anneannemden kalan yetim maaşını almaya başladı. Ancak boşandıktan sonra annem kendi üstüne olan evden ikametgahını almadı. Babam ise Aydın'daki akrabalarında ve zaman zaman ablamın yanında yaşamaya devam etti. Babam kanser hastası ve çok ağır ameliyatlar geçirdi. Onu ameliyat eden doktorlar İstanbul'da olduğu için hastalık takibi İstanbul'da devam etti. Babamın hastalığı döneminde benim ve ablamın ricasıyla annem hastalığından dolayı geçici bir süreliğine babama bakmayı kabul etti. Sağlık ocağından kolaylıkla ilaç alabilmek için babam benim üzerimden ikametgahını tekrar İstanbul'da annemin üstüne olan eve aldı. Babam iyileşince annem evli olan ablamla yaşamaya devam etti. Ben evlendikten sonra da ara ara benimle ve ablamla yaşamaktadır.

Ancak bir şikayet sonucu annemin maaşı kesildi. Herhangi bir bilgilendirme veya mahkeme kararı olmadan bu kesinti gerçekleştirildi. Biz de SGK basın ve halkla ilişkiler müşavirliğine bilgi edinmek için e-mail yazdık. Gelen cevapta "SİZİN BOŞANDIKTAN SONRA EŞİNİZ İLE BİRLİKTE YAŞADIĞINIZ TESPİT EDİLMESİ NEDENİYLE AYLIĞINIZ KESİLMİŞ VE TEKRAR BAĞLANMASINA İMKAN BULUNMAMAKTADIR." yazmakta. Ama birlikte yaşadıkları ne zaman nasıl tespit edildi hiçbir bilgi yok. Annem de ben evlendikten sonra benimle yaşamaya başladığı için maaş kesintisinden sonra ikametgahını benim adresime aldırdı. Ancak anlaşmalı boşanma gibi bir durum olmadığı için hakkımızın gasp edilmekte olduğunu düşünüyoruz fakat babamın hastalığından dolayı bir süre aynı evde birlikte yaşadıkları doğrudur ve araştırılırsa bu öğrenilebilir. Mahkeme yoluna gitsek lehimize bir sonuç alır mıyız, veya hangi yolu izlememiz gerekmekte?

Şimdiden teşekkürler.