Merhaba
Birkaç sene önce eşim arkadaşının isteği üzerine kendi adına o'nun için bir şahis işletmesi açılma talebini kişiyi zor durumda bırakmamak adına kabul ediyor.Fakat bu kişi zaman içerisinde Sgk başta olmak üzere iş yaptığı hiçbir kuruma olan ödemelerini yapmıyor ve şirket kapanıyor.Bu süreçten sonra doğal olarak bütün alacaklılar icra yoluyla eşimin adına düzenlendi.2 sene önce evimize Sgk yetkilileri geldiklerinde yaklaşık 4 milyon TL lik bir borç bulunduğunu belirttiler ev haczinde eşyaları yazdılar ama almadılar neticede borç yüksek zaten.Sonrasında ben kuruma giderek eşyaların adıma olan faturalarını ibraz ettim onlarda dosyaya eklediler ve alamayız ama yılda bir kere evinize gelinir dediler.Bu sürenin üstünden yaklaşık 2 sene geçti.Tekrarında böyle bir işlem olmadı ama muhtelif yerlerden başka borçlarda çıkmakta hala.Soruma gelince bu borç bizim şartlarımızda olan insanların ödeyebileceği bir miktar değil karşı tarafta bunu bilmekte bu arada eşimin adına kayıtlı hiçbir malvarlığı ve resmi maaşı bulunmamakta zaten.Ama bu durumu bilerek yaşamak bile can sıkıcı bununla ilgili olarak karşı bir dava açma hakkımız varmıdır( borcun ve işletmenin bize ait olmadığını ispatlamak gerekirmi??) ayrıca hiçbir şekilde ödenemiyecek bir borç. Bununla ilgili olarak yasal haklarımız ve süreçle ilgili bilgi verebilecek kişilerden bilgi paylaşımlarını rica ederim
Burada mağdur olan esas taraf alacaklı olup alacağını tahsil edemeyen taraf gibi gözüküyor.Eşinizin arkadaşını kıramaması, şirketi ve borçları üzerine alması onunla arkadaşları arasında bir durum.Alacaklıları bu durum ilgilendirmiyor.Böyle bir bahaneyle bu işlerin içinden çıkılabilse, her batan kişi arkadaşımın hatrına borçlandım falanca kişiyi kıramadığım için böyle oldu deyip işin içinden çıkardı.Bundan sonra gerçekleşecek kaçınılmaz süreç ise şöyle.
Her alacaklı icra yoluna gidebilir.
Borca sürekli faiz binecektir.
Bunlara paralel ev haczine gelinebilir ama çok mantıklı olmaz.
Eşiniz yaşadığı sürece bankada hesap açamaz, kredi kartı kullanamaz, kredi, araba, ev, arsa vs alamaz, sigortalı çalışamaz.Aksi takdirde hemen bunlara el konma yoluna gidilecektir.
Bu borç ileride çocuklarına da miras olarak kalacaktır(Reddi miras yolunu seçmezler ise)
Bu borç hiç bir şekilde ödenmeyecek, o yüzden bundan vazgeçmeleri gerekir yaklaşımı size ait bir düşüncedir ancak gerçek hayatta karşılığı yoktur.Burda mağdur olan taraf alacaklı olduğu halde eli kolu bağlı kalan taraftır.O da yasal olan tüm haklarını sonuna kadar kullanabilir.
Beyefendi ve eşine kolaylıklar diliyorum. Çok güzel yanıtlamışsınız. "ödenemeyecek kadar borçlanmak" ne güzel dünya (!) imiş... Kişiler bu kadar rahat borçlanırsa ve devlet bu yönde alacaklı yararına yaptırım uygulamaz ise herkes "ödeyemeyeceği kadar borçlanır". Sonuç iyi niyet ile yardım edenlere ve alacaklılara oluyor tabii.
Benim sorum eşinin kağıt üzerindeki borçlarının kocasını da alakadar edip etmediği ile ilgili... İşin ucu beyefendiye ne kadar dokunur? Beyefendinin de mallarına, maaşına haciz gelir mi? Eşler de borçlardan sorumlu diye biliyordum.
Teşekkür ediyorum.
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Burada mağdur olan esas taraf alacaklı olup alacağını tahsil edemeyen taraf gibi gözüküyor.Eşinizin arkadaşını kıramaması, şirketi ve borçları üzerine alması onunla arkadaşları arasında bir durum.Alacaklıları bu durum ilgilendirmiyor.Böyle bir bahaneyle bu işlerin içinden çıkılabilse, her batan kişi arkadaşımın hatrına borçlandım falanca kişiyi kıramadığım için böyle oldu deyip işin içinden çıkardı.Bundan sonra gerçekleşecek kaçınılmaz süreç ise şöyle.
Eşiniz yaşadığı sürece bankada hesap açamaz, kredi kartı kullanamaz, kredi, araba, ev, arsa vs alamaz, sigortalı çalışamaz.Aksi takdirde hemen bunlara el konma yoluna gidilecektir.
Bu borç ileride çocuklarına da miras olarak kalacaktır(Reddi miras yolunu seçmezler ise)
Bu borç hiç bir şekilde ödenmeyecek, o yüzden bundan vazgeçmeleri gerekir yaklaşımı size ait bir düşüncedir ancak gerçek hayatta karşılığı yoktur.Burda mağdur olan taraf alacaklı olduğu halde eli kolu bağlı kalan taraftır.O da yasal olan tüm haklarını sonuna kadar kullanabilir.
Öncelikle,ben içinde bulunduğum durumu anlatırken kişisel düşüncelerinizi sormadım.İşin bahane kısmı sizin şahsi fikrinizdir ki bu kısmı zaten benim sormak istediğim hukuksal yönü karşılamaz ama çok bilinen şeyleri sıralamaşsınız,Ben detayda icra iflas masası, aciz vesikası yeni düzenlemede yer alacak bireysel iflas ve borçlar hukukunda yer alan bu gibi bir çok detayla ilgili bilgi almak istemiştim yinede teşekkür edrim!!!!!!
- - - Updated - - -
Öncelikle borçlanan kocam hanımefendi olan ben oluyorum...ödenemiyecek kadar borçlanma konusunda kendi yaptığımız bir durum olmadığı için oldukça vicdanı rahat konumundayız kaldı ki söz konusu durum ticari hayatı rahatlasın diye bir insana maalesef yapılmış bir iyilikti.Borçlar hukukun da bildiğim kadarıyla kişiler kendi borçlarıyla sorumluluar sadece ortak olan mallar üzerinde karşı tarafın tasarrufu olabilir bunun dışında eşi ilgilendiren bir durum yok kaldı ki olsa bile ben, değil malımla, canımla bile eşimin sonuna kadar arkasında dururum.
Teşekkür ederim
- - - Updated - - -
Kısa ve net belirtmişsiniz.Gerçekçi tavrınızdan dolayı çok teşekkürler.sonuçta burda bir anket sorusu sormadım "sizin şahsi fikriniz nedir" diye!!!!
- - - Updated - - -
masterkinq rumuzlu üyeden alıntı
Adam cevap istiyor. Nasihat degil.
Kısa ve net belirtmişsiniz.Gerçekçi tavrınızdan dolayı çok teşekkürler.sonuçta burda bir anket sorusu sormadım "sizin şahsi fikriniz nedir" diye!!!!
- - - Updated - - -
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle,ben içinde bulunduğum durumu anlatırken kişisel düşüncelerinizi sormadım.İşin bahane kısmı sizin şahsi fikrinizdir ki bu kısmı zaten benim sormak istediğim hukuksal yönü karşılamaz ama çok bilinen şeyleri sıralamaşsınız,Ben detayda icra iflas masası, aciz vesikası yeni düzenlemede yer alacak bireysel iflas ve borçlar hukukunda yer alan bu gibi bir çok detayla ilgili bilgi almak istemiştim yinede teşekkür edrim!!!!!!
- - - Updated - - -
chis rumuzlu üyeden alıntı
Beyefendi ve eşine kolaylıklar diliyorum. Çok güzel yanıtlamışsınız. "ödenemeyecek kadar borçlanmak" ne güzel dünya (!) imiş... Kişiler bu kadar rahat borçlanırsa ve devlet bu yönde alacaklı yararına yaptırım uygulamaz ise herkes "ödeyemeyeceği kadar borçlanır". Sonuç iyi niyet ile yardım edenlere ve alacaklılara oluyor tabii.
Benim sorum eşinin kağıt üzerindeki borçlarının kocasını da alakadar edip etmediği ile ilgili... İşin ucu beyefendiye ne kadar dokunur? Beyefendinin de mallarına, maaşına haciz gelir mi? Eşler de borçlardan sorumlu diye biliyordum.
Teşekkür ediyorum.
Öncelikle borçlanan kocam hanımefendi olan ben oluyorum...ödenemiyecek kadar borçlanma konusunda kendi yaptığımız bir durum olmadığı için oldukça vicdanı rahat konumundayız kaldı ki söz konusu durum ticari hayatı rahatlasın diye bir insana maalesef yapılmış bir iyilikti.Borçlar hukukun da bildiğim kadarıyla kişiler kendi borçlarıyla sorumluluar sadece ortak olan mallar üzerinde karşı tarafın tasarrufu olabilir bunun dışında eşi ilgilendiren bir durum yok kaldı ki olsa bile ben, değil malımla, canımla bile eşimin sonuna kadar arkasında dururum.
Teşekkür ederim
Ben ister kişisel düşüncelerimi, ister bilgimi, ister başımdan geçen bir olayı paylaşırım.Sanane sevgili Tfkci.Burası forum.Herkes dilediği fikri düşünceyi paylaşabilir.Verilen cevap zaten size verilmiyor(biz sizi tanımıyoruz, veya sizden danışmanlık ücreti alan hukukçular değiliz).Biz herkes için inandığımız doğruları yazıyoruz.Ben kişisel düşüncenizi sormadım, tüm ayrıntılarıyla icra iflas masası, aciz vesikası yeni düzenlemede yer alacak bireysel iflas ve borçlar hukukunda yer alan şeyleri sordum diyorsanız ve kendinize özel cevaplar bekliyorsanız bir avukat bürosuna giderek(malum hukukçular taş yiyemiyor) kendinize özel hizmet alabilirsiniz.Burada hiç bir karşılık beklemeden sorulara tüm forumdaşlar için cevap veren kişilere bol ünlemli(hiç bir karşılık beklemeden ve sadece paylaşım yapmak ve forumu canlı tutmak adına)cevaplar vermek ne kadar doğru bunu da okuyanlara bırakıyorum.Herkese forum bilinci içinde iyi forumlar..
Hukukçular nasihat verebilecek meslekler gurubundadır. Bu sitede ise kimseye yanıt verileceğine dair garanti verilmemiştir. İnsanlar hukuka, ahlaka, adaba aykırı olmadığı sürece düşüncelerini yazabilirler. Aksi halde hukuktan bahsedilemez değil mi? Peki ben size sorayım siz kimsiniz? Bu şahsın avukatı iseniz cevabı sizin vermeniz gerekir idi.
Benim cevabıma gelince; SGK borcu bir şekilde ödenmeli. SSK kişiler arasındaki sözleşmelere kanun gereğince itibar etmez. Nasihat ve tavsiye olarak diyorum ki; bir sonraki ssk af yasasını bekleyin VEYA SGK borç yapılandırma talebinde bulunun. Taksitlere bölüp ödeme imkanı verir SSK...
Müşterek eve haciz de gelir, eşiniz de dolayısıyla borcun muhatabı da olur...
Konu litigation tarafından (05-12-2013 Saat 01:50:05 ) de değiştirilmiştir.
Merhaba işlerimin kötü gitmesi neticesinde iş yerimi 2011 de kapattım. Büyük bir miktarda vergi borcum var. haciz banka blokeleri vs. hepsini gördüm...
Bir bankada müdürü olduğum ltd şirkete ait rotatif kredi hesabı buna ilaveten kredili mevduat hesabı vardı , işyerini geçen yıl kapattık bu hesaplara...
Yazan: mstf34 Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
çàáëîêèğîâàòü êàíàë òåëåãğàì
03-09-2025, 18:10:45 in Askerlik Hukuku