1980 yılında bir kamu bankasında memur olarak çalışmaya başladım . Çeşitli görev ve ünvanlardan sonra müdür yardımcılığı kadrosuna kadar yükseldim.2000 yılında üç kamu bankasınının 4603 sayılı bankalar kanunu nedeniyle yeniden yapılandırılması sonucunda bankamız ziraat bankasına bağlandı ve ben yönetmen olarak ZİRAAT BANKASINA atandım. ücret açısından 1475 sayılı iş kanuna bağlı olarak çalıştım. 2013 yılı ocak ayında emekli oldum.Herkesim malümü olduğu üzere ilgili bankada çalışma koşulları çok ağır olup mesai saati içinde işlemleri yürütmek mümkün olmamaktadır.NE Cumartesi NE pazar ne bayram çalışma saatleri belli değildir.Zira BANKA devletin en az 250 çeşit işini yapmaya çalışmaktadır.arta kalan zamanda ise bankacılık işlemleri ile iştigal etmektedir.memur statüsünde çalışır iken tüm fazla çalışma ücretlerimizi aldım.ancak 1475 iş kanununa bağlı olarak çalıştığım sürece daha da çok mesai yapılmasına rağmen 1 kuruş mesai ücreti almadık.Ayrıca bazı personel dahada fazla mesai yapmaktadır.kasalardan ve atm lerden sorumlu personel ise alarm çalması,paranın bitmesi veya arıza yapması durumunda müdahale etmek zorundadır. 11 yıl boyunca bu şartlarda çalışmama rağmen mesai almadan emekli oldum.mahkemeye müracat etmeye düşündüğümde avukatlar bizden şahit istemektedir.ancak kimse risk almak istememektedir.imzalamış olduğumuz sözleşmelerde mesai ücretinden verileceğinden bahstmektedir,genel müdürlümüzce verilen emirler ve en önemlisi de sistemden kimin kaça kadar çalıştığı zaten bellidir. BDD Kurumuda bankaların mesai ücretlerini vermediğini tesbit etmiştir. tüm bunlardan sonra mesai ücretlerini alabilmem için nasıl bir yol izlenebilir.