Merhaba.Bir sigorta acentem var.Ortaklık üzerine bir site kurup porföyünde 50-100 veya daha fazla aracı olan kişileri bulup onlara poliçe başına düşün komisyondan yüzde 30 verip kendi portföyümü genişletmeyi düşünüyorum.Poliçe başına düşen vergiyi ben ödeyeceğim yani şirketim ödeyecek.Ben sadece kişi bana araç buldu diye kardan yüzde 30 vereceğim.Bu tıpkı kendimin araç bulup poliçesine kesmeme benziyor.Bu işi benim dışımda başkalarıda yapacak yani şirkete araç bulacak.Bende araç bulanları hem teşvik etmek hemde bir maddi gelir sağlamalrı bakımından yüzde 30 komisyon vereceğim.Bir neyi ortaklık.Aslına bunu yapan bir çok acente var.Her hangi bir sıkıntı yaşamıyorlar.Ben bir site kurarak,sitenin reklamını yaparak yeni ortaklar bulacağım.Fakat bu kişiler aslında şirkete ortak olmıycak.Dediğim gibi poliçe başına düşen vergiyi ben ödeyeceğim.Şirket bu kişilerin portföylerinden faydalanmış olacak.Bu durum hukuki anlamda bir yaptırma gidilmesine neden olabilir mi?Eğer olursa şirket bakımından bunu nasıl düzenlemeli nasıl bir yol izlemeliyiz?Teşekkürler