Merhabalar,

Öncelikle forum içerisinde aradım fakat net bir bilgi bulamadım. Bu nedenle bu konuda sizlerden alacağım bilgi şahsım adına altın niteliğindedir. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

İş yerimde 01.02.2013 göreve başladım belirsiz süreli iş sözleşmesi ile. Şirket içi organizasyon değişiklikleri oldu ve yeni bir yönetici ile çalışmaya başladım tam olarak Eylül ayı ortaları itibari ile. Grup şirketlerine bağlı 2 şirketin birleşmesi, teknik kadronun birleşmesi olarak bilgi verildi bize. Fakat bu yeni yönetici bizimle çok çalışmamasına rağmen performans konusunda iyi olmadığımızı ve istemediğini 06.11.2013 tarihinde odasına çağırarak işten çıkarılacağımı iletti. İhbar süremin 4 hafta olduğunu ve bu süre zarfında iş bakmamı söyledi. Bende olumsuz bir davranış sergilemeden kabul ettim. İş görüşmeleri yapmaya başladım ve ilgili tarihide baz alarak yeni iş görüşmelerimde işe başlayacağım tarihi vermeye başladım (hesaplayarak).

Fakat 06.11.2013 tarihinde sözlü olarak seni işten çıkardık demelerine rağmen henüz elime tebligat v.b. yasal düzenlemeler ile ilgili bir evrak ulaştırmadılar. İnsan kaynakları ve yetkili müdür ile yaptığım görüşmelerde çoğu zaman bu duruma istinaden yanıt bile alamadım. İnsan kaynakları dep. istersen istifa et gibi bir yanıt bile verdi. Bugün ise insan kaynakları bana bugün tarihi ile ihbar önelimin(tebligatımın) başlatıldığına dair bilgi verdi. Fakat görüşmelerimiz, telefon görüşmeleri ve yapılan mailleşmeler bugün değil ihbar süremin 06.11.2013 tarihinde başlaması gerekmekteydi.

Bu konuda elimde mail kayıtları, kişisel telefonumda yapılan görüşmelerin kaydı ve yetkili müdür ile yaptığım görüşme sonrası şahitlerim bulunmakta. Benim isteğim seni kovduk 4 haftan var dedikleri tarihten itibaren süremin başlatılması. Aksi taktirde herhangi olumsuz bir mücadelenin içerisinde bulunmak istemiyorum. Çıkış süremin belirsizliği yeni iş arayışımda da olumsuz bir etki bırakıyor. Bu konuda ne yapmam gerekir, birşey iddia edebilir miyim ? Bugün gönderecekleri tebligatı imzalamak zorunda mıyım ? imzalasam da imzalamasam da kabul etmiş sayılır mıyım ? Bu tarz konularda ne yapacağımı bilmiyorum ve şu an çok mağdur durumdayım. Bu durumu/hakkı işveren kendi aleyhinde şahsım adına kötüye kullandığını düşünüyorum.