Saygıdeğer forum yetkilileri ve forum üyeleri
2008 tarihinde başımdan geçen ve 2009 tarihinde hükmü belli olan sonrasında temyize gidilip 3000 TL para cezası ile kesinleşen bir cezam var.( 16.11.2013 tarihinde taahhütlü olarak tarafıma yollandı.) Bu ceza 18 yaş altı küçük bir kızı zorla alı koymaktan dolayı sonuçlandı. Bu ceza adli sicil raporumda görülmekte. Bu ceza benim T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI'nda personel olmama engel olur mu? Ayrıca bu dava 2008-2009 tarihlerinde sürerken ben askerlik görevimi yerine getirdiğimden dolayı yeteri kadar takip edemedim fakat 18.11.2013 tarihinde tekrar inceledim. Durumu özetlersem kbu 18 yaş altı (kız) kişiyi kaçıranlar başkası sadece benim tanıdığım bir şahıs olması ve beni görmeye geldiği zaman zarfında bulunduğumuz işletmedeki kişilerce götürülmesi bu kişilerden birinin olay sırasında öğrememle önceden hapis ceza alınan bir şahıs olduğu bilgi dahilinde telaşa kapılıp götürdüğü yerden kızı ailesine bırakmasını tavsiye etmemle şekillendi. Kızı bırakacaklarını söylediklerinden sonra kızı bırakmamalarından dolayı polisi aradım. Sonra kızı alıkoyan 3 şahıs ve benim beraberimdeki arkadaşlar savcılığınla dahil olması ile mahkemeye kadar gitti. Burada benim kızı alıkoymam nasıl söz konusu olduğunu anlamadığımdan bilginizi almak istiyorum. Ek olarak bu kesin cezanın adli sicilimden silinmesi söz konusu olur mu? Temyize gitmiş ve sonuçlanmış bir davanın tekrardan mahkemeye taşınması olasılığı var mıdır?
Okuduğunuz ve ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.