Arkadaşlar yoklama kaçağıyım ve ikinci defa kağıt geldi eve. 2011 den beri kaçaksınız diyor. 2011de okuyordum ve 83 doğumluyum. Okul bu sene bitti. Yoklama kaçakları için olan para cezası (sanırım idari para cezası) ödenmezse ne olur? Üzerime maaş kira geliri gibi gözüken bişey yok. Yanlızca bir ev var ama burda oturan kişi annem olduğu için kira gelirim yok. Yinede bir şekilde bu eve haciz gelir mi? Eğer cevap evetse, evi annemin üstüne geçiricem çünkü. Bu durumda ne ev ne araba nede maaş var resmi olarak gözüken. Bu durumda bu parayı benden nasıl alabilirler? Hapis cezası var mıdır? ve ne kadar süre olduğu nasıl hesaplanır? ayrıca ev hapsi midir bu ceza? Yada zorunlu kamu hizmeti olabilir mi? Bu konuyla ilgili hiçbir yerde bilgi bulamadım. Ev haciz durumu yoksa boşuna para verip evin tapusunu değiştirmek istemiyorum açıkçası.. Ne yapabilirim? Seçenekler arasında askere gitmek ve parayı vermek kesinlikle yok açıkçası. İnancım gereği ne gidebilirim nede bunun için para ödeyebilirim, kamu hizmeti veya hapis yatabilirim ancak.
Kesinleşmiş olup (itiraz edilmemesi, ortadan kaldırılmaması sonucunda) süresi içerisinde ödenmeyen idari para cezaları Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Kanunu'na göre tahsil edilmektedir. Bu usulde para cezası borcu vergi dairesine intikal etmekte, kişi ömür boyu takip edilmekte, alacağın tahsili için maaş haczi, taşınır, taşınmaz haczi, banka ve sair kurumlardaki alacakların, mevduatların haczi gibi her türlü yöntem, bir icra dosyası bulunmadan yürütülebilmektedir. Dolayısıyla böyle bir borcun tahsil edilememesi, sona ermesi, takipten vazgeçilmesi gibi bir ihtimal yok denecek kadar azdır.
Bununla birlikte, gündemde olan bu konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'nca da bir açıklama yapılmış olup http://www.msb.gov.tr/anasayfa/phpsc...30Ekim2013.htm buradan anlaşıldığı üzere, her geçen zaman için ceza miktarları artmakta, 20 sene kaçak olunması sebebiyle 46.355 TL'ye kadar varabilmektedir. Yani her sene ceza artmakla birlikte, kişinin yakalanması halinde (bildiğiniz gibi artık emniyet de asker kaçaklarını aramaktadır.) ceza ortadan kalkmamakta, kendiliğinden teslim olanlara göre daha fazla ceza ödenmektedir.
Hızlı yardım için teşekkür ederim öncelikle. Üzerime herhangi birşey yok maaşta dahil. Bu yüzden merak ediyorum yani sonucunda tahsil edemeyecekler, hapis yada zorunlu kamu hizmeti cezası var mıdır? Ayrıca Türk insanını tanıyorsam bu para cezalarını 10 kişiden 7-8i vermeyecektir eminim. Zorunlu sağlık sigortasıda çıktığından beri çoğunluk vermedi, binlerce lira borçları var şuan.
Evi başkasına devretme maliyeti cezadan çok daha fazla olabilir.Borçtan kaçmak için ülkemizde alışılagelmiş ve zamanında işe yaramış yöntemler var ancak son değişikliklerle artık bu durum pek mümkün değil.Son 5 yılda borçtan bu şekilde kaçmaya çalışanlar borçlarını sadece öteleyebildi.Borç yıllar sonra ana paranın misli misli karşılarına çıktı.Bununla beraber ilk aşamada alacağınız ve katlanarak artan para cezasının yanı sıra ikinci aşamada(önceden direk mahkemeye sevkti) mahkemeye sevk olunacaksınız.Ondan alacağınız cezalar idari değil adli olacak.Ayrıca son yapılan açıklamayla kaçakların kayıtları kolluk kuvvete verildi ve artık GBT'lerde çıkmakta.Kendiniz gitmediğiniz askere ilk polis/jandarma kontrolünde yüklü bir caza ile birlikte devre kaybı olarak(devre kaybının ne olduğunu askerde anlayacaksınız) gitmeniz ihtimal dahilinde.
Bundan sonra aşağıda ki alıntıya göz gezdirmenizi tavsiye ederim;
Bakanlık, 650 bin asker kaçağını üç koldan aramaya başladı. Kaçaklar, GBT ve UYAP ağı yanı sıra ikamet bildirim sistemi üzerinden otel ve tatil köyünde de aranacak.
Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Daire Başkanlığı (ASAL), İçişleri Bakanlığı’na yoklama kaçağı ve bakayaların 650 bin olduğunu bildirdi. Bu kaçakların kimlik bilgileri, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) ile Genel Bilgi Toplama (GBT) sistemi dışında Geçici İkamet Yerleri Kimlik Bildirme Sistemi’ne (GİYKİMBİL) de girildi.
24 SAAT AKTİF
Ülke genelinde yaklaşık 15 bin kullanıcısı olan ve 7 gün 24 saat çalışan sistemle arama-yakalama kararı olanlar dışında asker kaçakları da sorgulanacak. Otel, motel ve tatil köyünde konaklayan ya da sağlık kuruluşlarında yatarak tedavi gören yoklama kaçağı ve bakayalara işlem yapılacak.
TEBLiGAT YAPILACAK
Polis veya jandarma, konaklama tesisleri ile hastanede yatan asker kaçaklarını mesai saatlerinde en yakın askerlik şubesine teslim edecek. Mesai saatleri dışı ya da hafta sonlarında ise asker kaçaklarına 15 gün içinde Askerlik Şubesi’ne gitmeleri için tebligat yapılacak. İki yıla kadar yoklama kaçağı olan biri işlemlerini kendi tamamlarsa 593 lira para cezası ile kurtulacak. Tebligata rağmen 15 gün içinde teslim olmayan ve yakalanan kaçaklara 2 bin 376 TL idari para cezası uygulanacak.
Devletin borcunu takip etmesiyle daha doğrusu etmemesi ile ilgili birşey anlatıcam. Dedem vefat ettiğinde arabası babama kaldı ve babam bu aracı gariban birine verdi. Araç tabi hala dedemin üstüne. Dolaysı ile babamın üstüne verasetten dolayı. Bu araç 20 yıldan fazladır trafikte vergi, sigorta, muayene olmaksızın geziyor, ayrıca arada sırada da trafik cezaları geliyor bize. Biz ne bu vergileri ve bu cezaları ödedik. 20 senede her 3-5 senede bir kontrol ettiğimizde cezalar olsun vergiler olsun sıfırlanmıştı. Bir şekilde affa uğruyor durup dururken. İşin ilginci zaten araç kimseye ait değil aslında babam verasetten gidip ruhsat yenileyip üstüne almadı, araç hala dedemin üstüne. Tabiki araç yaralamalı veya ölümlü bir kazaya karışırsa bu kadar ilgisiz kalacaklarını sanmıyorum.. Bunu anlatma nedenim, bir şekilde genelde borçların afla falan siliniyor olması.. Tabiki yukarda dediğiniz gibi adli cezaya dönerse iş ne olur bilmiyorum. Evi devretme cezadan fazla olabilir ama ceza sürekli her sene artacak, yoklama kaçaklarını zorla tutup askere almıyorlar neticede. Gitmedikçe askere bu para her sene 2-4-8-12 vb. artacak demektir. Anladığım kadarı ile bu sene yakalanıp, 2000 küsür cezası ödesem bile, seneye 3 sene olduğunda, 3000 veya 4000 küsür liranın yine tamamını ödiycem. X-2000 lira değil.. Yakalanma konusunda da, trafikte veya sokakta GBTye girmem lazım ki, çok seyrek muhitimin dışına çıkarım. Belirli ikametgahımda yok, annemde yada babamdayım ki, gelirlersede kimse burda demez, ki kapıyı açan ben oluyorum genelde. Abim-kardeşim vs. burda kalmıyor demem yeterli. Neyse benim merakım para veya yakalanma konusunda değil; En kötü ihtimalde yakalansam bile, para ödemediğim taktirde hapis yatar mıyım?
Bahsettiğiniz hikayeler TC kimlik nonun tam olarak kullanılmadığı ve mernis sisteminin olmadığı yıllara ait sanırım.Artık babanıza ve dedenize ait hikayelere pek rastlanmıyor.Anlattığınıza benzer hikayeler kredi yurtlar kurumundan öğrenimle ve harçla ilgili kredi kullanan ve ödemeyen(özellikle 70 lerde doğanlar çok söylerdi, ödemeyin ya sonra sıfırlanıyormuş, devlet siliyormuş vs.) arkadaşların(özellikle TC kimlik nosuna geçildikten sonra) ciddi faizlerle karşılarına çıktı ve hepsi seve seve ödedi(devlet sadece yapılandırmayla ilgili yardımda bulundu).Devleti şu anda yöneten anlayışla ve son teknolojilerle(artık her ev herkes dinlenebilir, bulunabilir, takip edilebilir, herkes ortak bir sisteme kayıtlı ve vatandaşlık işleri müdürlüğü bundan 20 sene önce 4 duvarken şimdi olağan üstü bir alt yapı ve teknolojiyle çalışmakta) devletin alacağından vazgeçmesini beklemek ancak ''insan inanmak istediğine inanır'' sözüyle açıklanabilir.Bununla beraber adli para cezası ödenmediği takdirde kişi için hürriyeti bağlayıcı hükümler uygulanır.Yani adli bir ceza söz konusu olduğunda ödenmez ise hapis elbette söz konusu.Herkes için aydınlatıcı bir şeyler yazmak zorundayız.Forumun amacıda bu.İyi forumlar..
Bahsettiğim hikaye 20 yıl öncesinden günümüze dek sürmekte. Şuan aracın borcu yok. Benim 3-4 sene önceki kendi aracımın park cezaları vardı, onlarda yok. Kaldıki 1-2 sene önce hakimle 1000lerce dosyanın olduğu arşivde, samanlıkta iğne aramak gibi dosya aramıştım. Devletin dediği e sisteme geçtik, herşey bilgisayarda falan söylemleri pek inandırıcı değil yani. En azından 1-2 sene önce değildi.. Bu arada üstüme bişey yok dedim ama ortak hesabı saymadım. Ortak hesaplardan borç tahsili (haciz) yapılabilir mi? Bu arada sanırım bedelli çıkacak ve bu dertlerden kurtulucaz gibi...
Devlete olan borcunuz her türlü mal varlığınızdan, hesaplarınızdan (ortak hesaplar da dahil mevduatınızın bulunduğu tüm hesaplardan) haczedilerek alınabilir.
Borcunuzu ödemediğiniz için hapis cezası verilmez ancak, yasa, idari para cezasının kesinleşmesinden sonra fiilin tekrarı halinde cumhuriyet başsavcılığına suç duyurunda bulunulmasını belirtmektedir. Söz konusu sevk maddesi Askeri Ceza Kanunu 63.maddede ifade edilmektedir. Buna göre,
Yoklama kaçağı, bakaya, saklı, firar
Madde 63 – 1 - (Değişik: 31/3/2011-6217/4 md.) Barışta, 1111 sayılı Askerlik Kanununun 89 uncu maddesi
uyarınca haklarında verilen idarî para cezası kesinleştikten sonra kabul edilecek bir özrü olmadan,
a) Yoklama kaçaklarından birlikte (…)(1)
yoklamaya tabi oldukları doğumluların yurt genelinde normal sevk yılı
içindeki son kafilesi gönderilmiş bulunanlar için, son kafilenin gönderilmesi tarihinden,(1)
b) Bakaya kalanlar için, bakaya kaldıkları tarihten,
c) İhtiyat erattan çağrılıp da birlikte işleme tabi olduğu kişiler gönderilmiş bulunanlar için, en son gönderilme
tarihinden,
d) Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup olmamasına bakılmaksızın askerlik şubesince sevk edildiği kıtasına
katılmayan veya geç katılanlar için, kendilerine tanınan kanuni yol süresinin bitiminden,
itibaren dört ay içinde gelenler altı aya kadar, yakalananlar iki aydan altı aya kadar; dört aydan sonra bir yıl içinde
gelenler iki aydan bir yıla kadar, yakalananlar dört aydan bir yıla kadar; bir yıldan sonra gelenler dört aydan iki yıla kadar,
yakalananlar altı aydan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.
hükmüne binaen, idari para cezasına konu yoklama kaçaklığı fiilinin tekrarı halinde kişi hakkında yargılama yapılarak hapis cezası verilmesi ihtimal dahilindedir.
Tüm bu yukarıdaki açıklamalar sizin için gayet aydınlatıcıdır. İdari para cezasını ödemediğiniz her geçen gün bu para cezası artarak devam edecek, bir mazeretiniz bulunmadan yoklama kaçaklığı durumunuz devam ettiği sürece yakalanarak askerlik şubesine teslim edilme riskiniz, bu halde mevcut idari para cezası miktarında artış durumu, ve bununla birlikte, fiilin tekrarı halinde (yine de teslim olmamanız halinde) hakkınızda suç duyurusunda bulunulması ve bu halde yargılama yapılarak (kaçaklık ve yakalanma durumlarına göre) üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılma ihtimalleri bulunmaktadır. İdari para cezasını ödemem, günün birinde silinir, affa uğrar, bedelli askerlik çıkar bundan yararlanırım şeklindeki fikir ve düşünceleriniz için kesin bir fikir yürütmek mümkün olmayıp konu kendi takdirinizdedir.
Sizin iddianıza göre, ne senet, ne vergi, ne trafik cezası ödememize gerek yok.Hepsi kendi kendine siliniyor, kayboluyor veya unutulup kaynıyor.Ancak millet(siz hariç) enayi olduğu için gidip bu ceza ve yaptırımları ödemekteyiz.Forum mantığı herkesin faydalandığı, verilen cevap ve yazıları herkes takip ettiği için bir sorumluluk gereği bunu yazmak zorundayız.Böyle bir şey bu memlekette ihtimal yıllar önce bir takım aksaklıklara paralel yaşanmış olabilir lakin artık böyle şeyler olmasını beklemek gerçekçi bir yaklaşım olmaz.Bu sayfayı takip eden(gerçi yazdığım malumun ilanı ancak ola ki bu sayfada yaratılan yanlış algıyla yanılabilecek ve zararlı çıkacak genç arkadaşlar olabilir) herkes için söylemeliyiz ki ödemediğiniz her şey bir gün karşınıza bu sistem içinde çıkacaktır.Emin olun bu sefer çok daha can sıkacak şekilde.Son yazım sayfayı takip eden herkes içindir.Sizin zaten içinde bulunduğunuz durum yüzünden bunlara kulak vermeniz yazdıklarınızdan mümkün görünmüyor.Siz bildiğinizi yapın biz herkes için bir mesaj vermiş olalım.İyi forumlar.
@Başak Şahin: Mesajınız oldukça açıklayıcı olmuş. Aslında benim 2011den beri yoklama kaçağı falan olmamam gerekiyor gerçekte. Çünkü 2011de 29 yaşında değildim, ve okuyordum. Bu durumda 2011den beri yoklama kaçağı olmam yanlışmış gibi geldi?
@Bill187: Tabiki kimseye ödemeyin dediğim yok. Verdiğim örneklerin tam tersi de mevcuttur ve hatta yaşanmıştır. 3 lira 5 lira borç olmuş, borç haber verilmemiş, katlandıkça katlanıp karşımıza çıkmıştır. Bu ülkenin saçma, bazen çalışan bazen çalışmayan adalet sisteminede çok kere tanık oldum. Kendi aracım çalındığı için bana tutuklama çıkmıştı. Mahkeme olmuş, haberim yok gitmedim diye. İnanın bütün şeyleri geri aldım, çalan elemanın adresini polisten "bir şekilde" aldım, gittim kafasını gözünü kırdım. Zira kendisi karakolda toplamda 2-3 saat kaldıysa ben 6-7 saat kaldım kendi aracım çalındığı halde.. Devlet cezasını vermezse halk verir, bütün medeniyetlerde yanlışta olsa bu böyle olmuştur. Bu yüzden adalet sistemi gelişmiş olmak zorundadır. Bir kerede aracıma çarpan motorlu yüzünden taksirle yaralamadan uğraştım durdum. O zamanlardan beri adliye ile mahkeme ile benim başvurum sonucu hiç işim olmadı, kimseyi dava etmem, uğraşmam. Ben birkaç defa dava edildim, bu sefer devran döner misali, benim yaşadıklarımı karşı taraf yaşadı. Trafikte falan kavga olduğunda (bazen magandalarla maganda olmak lazım maalesef) seni şikayet edicem dava edicem diyenlere gülüyorum artık, tc kimlik nomu istermisin diyorum. Biliyorum ki o kişi polise telefon açtığında hiç ciddiye alınmayacak, git şikayet et mahkemeye ver diyicekler, ama "sonuç çıkmaz uğraşma" diyede ekleyecekler sonuna. Yaşım 30 ama gidip sistemi savunmayacak kadar hayat tecrübem var çok şükür. Kimseye adaletsiz olun, kanunsuz olun demiyorum ama, hakkınızıda kendiniz arayabiliyorsanız yada arada anlaşabiliyorsanız öyle halledin, polis mahkeme uğraşmayın, mağdur olan mağdur edenden daha çok uğraşıyor. Kaldıki hangi konu olursa olsun bugün bir avukata gidildiğinde de, ilk girişim uzlaşma yolundadır.
Yanıtlar için tekrar teşekkür ederim.
- - - Updated - - -
Bu arada unuttum söylemeyi; Benim durumumda olanlar için oldukça hesaplı yüksek lisans programları var. Bir diğer geçici çözüm olarak düşünülebilir. Ben istemiyordum ama arkadaşım kafama girdi, başvurmayı düşünüyorum bende. Yanlış hatırlamıyorsam yükseklisans askerlik yaşı 35e çıkmıştı. Konu hakkında bilgisi deneyimi olan varsa paylaşabilir mi?
,
yoklama kaçağı para cezası ödenmezse ne olur,
asker kaçağı cezası,
askerlik para cezası affı,
askeri para cezası itiraz dilekçesi,
yoklama kaçağı para cezası itiraz,
yoklama kaçağı cezası affı,
yoklama kaçağı para cezası itiraz dilekçesi,
muayene kaçağı,
askerlik idari para cezasına itiraz dilekçesi,
asker kaçağı cezası affı,
yoklama kacagı cezası,
yoklama kaçağı para cezası,
askerlik para cezasına itiraz dilekçesi,
asker kaçağı borç sorgulama,
askerlik parasini ödemezsem ne olur,
yoklama kaçagiyim,
askerlik muayene cezası,
yoklama kaçağı sorgulama,
idari para cezası ödenmezse
Merhaba arkadaşlar.Yarımcı olmanızı rica ettiğim bir konu hakkında sizden görüşlerinizi almak istiyorum.Ben son yoklamamı 5 yıl kadar geciktirdim ve...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku