2 Mayıs 2013 te ev aldık ve kiracıya ve ihtiyaçtan dolayı (yani şu an kendimizde kiradayız) ihtar çektirdik ve sabırsızlıkla 16 kasım'ı beklemekteyiz. Fakat kiracım belliki çıkmayacak. 3 ay önce kendisine bir türlü ulaşamadığım için msj çektim beni ararmısınız diye fakat yine kimseden çıt yok. Tül yaptırmak için ölçü almak istemiştim ama maalesef ulaşamayınca bıraktım. 2 ay sonra tekrar denedim yine cıkmadı telefona ve msjıma da yanıt gelmedi. Hemen 1 sokak arkamda olmasına rağmen rahatsız etmedim ve eski eşine aynı zamanda kefil olan ve kirayı ödeyen kişiye eşimle haber yolladım bize bir ulaşmasını rica ettim bayanın. Msj geldi: ben çıkana kadar kimse gelmesin istemiyorum. Çıkacağı tarihle ilgili hiç bir bilgi yok. Kadın kapı duvar. Eski eşi ocak ayına kadar zaman verin diyor fakat uzman tvde ihtarda yazan tahliye tarihten itibaren 1 ay içinde mahkeme davası açılmazsa kira sözleşmesi otomatik 1 sene uzayacağını öğrendim. Bu doğrumu? Ve mahkemeyi kazanınca masraflarımı sanırım kiracım ödeyemez, bunuda kefil mi öder? Teşekkür ederim....