Merhaba sayın forum kullanıcıları,

Foruma üye oldum çünkü şu anki durum itibari ile ortağı olduğum şirkette yapacağım işlem için kafam karışmış durumda.
Konuyu kısaca anlatmak gerekirse şu şekilde :
2013 mart ayında benim ticari borç sıkıntılarım olduğu için kardeşimin üstüne kendi payımı vererek kardeşimin %50 hissesi olduğu ve diğer kişinin %50 hissesi olduğu limited şirket kurduk. Diğer kişinin aynı zamanda şirket müdürlüğü ünvanı vardır.

Ben işlemleri kardeşim üzerinden yürütmekteydim. Zaman içerisinde diğer ortağımız ile sıkıntılarımız olmaya başladı. Şu anda kendisi şirket müdürlüğünün kendisinde olmasından dolayı gayet rahat davranmakta ve beni şirkete sokmamakla ve kardeşimin üstüne de olan hisseyi bir şekilde almak ile ilgili bizi tehdit etmekte.

* Öncelikle böyle birşey mümkün müdür?

Biz kardeşim ile görüşüp kardeşimin üzerinde olan %50 hisseyi kendi üstüme almaya karar verdik (çünkü kardeşim askere gidecek ve benim şirkette herhangibir vasıfım yok ) fakat bu karara diğer ortağın uyacağını çok zannetmiyorum.

* Eşit paylara sahip olduğumuz için diğer ortağın onayı olmadan hisse devrini gerçekleştirmemiz mümkün müdür? Diğer ortak itiraz etze bile bir yolu var mıdır?

* Diğer ortağın üzerinde olan müdürlük alınabilir mi?

Bu konular ile ilgili yorumlarınız ve yönlendirmelerinizi bekliyorum .

Saygılarımla,