10 ay kadar önce Boğaziçi site yönetimi, oturduğum toki konutlarının yönetimini ada' lara paylaştırarak çekildi. Bizim sözüm ona ada' mızda 5 blok ve her blokta 16 daire var. Fakat ilk toplantıda çoğunluk sağlayamadıkları için 10 kişiyle bir ada yöneticisi seçilmiş, göstermelik olarakta her bloğa yönetici atamışlar. (Şehir dışında olduğum için ben katılamadım). Şimdi ayda 50 tl aidat toplanıyor fakat aidatları blok yöneticileri değil "ada yöneticisi" topluyor. Sonra da bu blokltan aldığı parayla ötekinin çatısını yapıyor, ondan aldığıyla ötekinin logarını tamir ettiriyor.... En sorunsuz benim oturduğum bina doğal olarak çivi bile çakılmadı henüz ama habire aidat ödüyoruz ve kasamız bu masraflardan hep sıfır tl!
Bu da yetmezmiş gibi her bloğun yanına çardak yapacağız dedi her daireden 100 tl ekstra para istedi fakat kimse vermeyince "toplanan aidatlardan kendi binasının yanına çardak dikti!" Şimdide adanın etrafını çit çevireceğiz diye 100 tl daha ekstra istiyor. Tabi çoğunluğu sağladık diyerek...
Madde 42 ve 43 uyarıca ben yaptıkları çardak' a adım dahi atmadım yani kullanmayacağım için giderine de katılmak gibi zorunluluğum yok ama bu yönetici verdiğim aidatla bu işi yaptı. Şimdi hakkımı korumak için dava açabilir miyim? Açabiliyorsam aidatların blok yöneticileri tarafından değil de ada yöneticisi tarafından toplanıp harcanmasını da lehimde kullanabilir miyim? Çünkü bloklar kendi demirbaş harcamaları için kendi parasını toplar ada yönetimi ortak alanlara bakmakla yükümlüdür diye biliyorum. Başka bloğun çatı yada logar masrafını ben niye ödüyorum?

Teşekkürler.