mrb arkadaşlar. foruma yeni üye oldum.buradaki hakim savcı ve avukat arkadaşlarımızın bana yardım edeceğini ümit ediyorum.benim sorunum, memur olarak bir KİTTE çalışmaktayım.KİT in taşrası olan bir müessesede çalışıyorum daha doğrusu. buraya kpss ile atandım ve yönetim kurulundan muhasebeye atamam yapıldı.maliye mezunuyum bu arada. genel müdürlükten muhasebeye kadrolu olarak geldim fakat başka bir serviste (Özel Kalem) şefin emekliliğinin yakın olması ve orada memur olmamasından dolayı burada görev verdiler.fakat kadrom halen muhasebede. şefimiz emekli oldu ve yeni bir memur atandı.iki memur çalışıyoruz, ben şimdilik şefliğe vekalet ediyorum.fakat ben muhasebeye yani asli kadroma geçmek istiyorum. fakat bugün aldığım duyumlar çerçevesinde kadromu özel kaleme alacaklarmış.
sorularım;
1. ben istemeden kadromda değişiklik yapabilirler mi? (Bir KİT in Müessesesinde memurum.Müessese Müdürü en büyük amir, sonra genel müdürlüktekiler.)
2. İdari dava açsam kazanabilir miyim?müessese içinde sürgün olabilirim.fakat bunun içinde tekrar dava açsam kazanabilir miyim?muhasebeye geri dönebilir miyim?
bana yardımcı olacağınızı ümit ediyorum.şimdiden teşekkürler...