1 Ağustos 2013 günü eşim evden kaçtı(Mersin'den-İstanbul'a). Yanında 4 yaşında kızımla birlikte. 4 gün sonra kızımı Ordu ilindeki kardeşime bıraktı. 09/09/2013 tarihinde anlaşmalı olarak boşanma talebinde bulunduk ve aynı gün boşandık.Hakim anlaşmalı olduğu için çocuğun velayetini bana verdi. Şimdi de evleniyor. 9 ay evlenemez diyordu hakim sağlık raporu almadığın taktirde. Peki şimdi ben çocuğu eski eşime göstermezsem ne olur? Şimdi kendisi Samsun ilinde olduğunu söylüyor. Kendisi bana ne olursa olsun o çocuğu senden alırım diyor. Böyle bir hakkı var mı? Ayrıca sen ben aradığımda telefonu açmak zorundasın ve çocuğumla beni konuşturmak zorundasın diyor böyle bir hakkı var mı? Kızım annesiyle görüşmek istemiyor. Çocuğunu Mersin'den İstanbul'a oradan Ordu'ya sürükleyen bir kadına çocuğu göstermemek için ne yapmam gerekiyor? O çocuğu senden alacağım diye tutturdu. Bir baba olarak ne yapmam gerekiyor.
Teşekkürler.
Hakim boşanmaya karar verirken "çocukla şahsi münasebet tesisine" karar vermiş. Bu da boşanma gibi bir mahkeme kararı olup, kararda çocuk ile anne arasında ne zaman görüşecekleri konusunda da karar vermiştir. Buna uymazsanız icra yolu ile (çocuk teslimi) o mahkeme kararında yazan sürelerle sınırlı olmak üzere çocuğunu görebilir, yatılı kalmasına karar verildiyse o süreyle sınırlı çocuğu alabilir. Çocuk teslimine ilişkin İcra emrine de uymazsanız ceza alırsınız. Onun için mahkeme kararında ne yazıyorsa onu yapın. Beğenseniz de beğenmeseniz de fiziki ve manevi olarak annesi o, babası da siz olduğunuza göre yapıcı rol üstlenin. Kimbilir minicik kalbinde ne fırtınalar kopuyordur. Yoksa yıllar sonra baban beni senle görüştürmedi dediğinde şok olursunuz.
Ek olarak boşanan kadının 9 ay beklemesi gerekse de iddet müddetinin kısaltılması davası dediğimiz, özetle kadının hamile olmadığının tıbben tespit edilmesi halinde mahkeme kararıyla bu süre beklenmeksizin evlenilebilir.
Konu litigation tarafından (29-09-2013 Saat 00:26:44 ) de değiştirilmiştir.
Peki telefonlarıma çıkmak zorundasın diyor böyle bir hakkı var mı? Sonuçta ben her zaman müsait olamayabilirim. Çocuğu almaya geldiğimde ben eşimle gelirim sen de onunla muhattap olursun diyor. Olmak zorunda mıyım? Adres tebliğ etmeden çocuğu vermeme hakkım olduğunu düşünüyorum. Peki sahte adres verip çocuğu senden eninde sonunda alırım diyor ve aldıktan sonra tekrar kaçar ve izine ulaşamazsam ne olacak?
Çocuğu kaçırmasından şüpheleniyorsanız o zaman icraya vermesini bekleyin. Hoş olmasa da icra memuru ve polis nezaretinde görüşme sağlanır. Çocuğu göstermek ile telefon aramasının bir ilgisi yok. Sadece görüş günlerinde veya en azından bir gün önceki telefon görüşmelerini kabul edin.
Polis nezaretinde gösterme olduğunda velayetin benden alınma gibi bir risk durumu var mı? Polis geldiğinde çocuk evde yoksa ne olacak peki? Ve bana haber vermeden şehir dışına çıkmazsın diyor çocuğu görme günleri dahilinde.Doğru mu?
Sayın üye amacınız üzüm yemek değil belli ki. Bağcının ağzını burnunu kırma niyetindesiniz.
Siz isteseniz de istemeseniz de çocuğunuzun annesi olan kişi çocuğunuzla görüşecek. Engellemek, zorluk çıkartmak, katagülleli işler çevirmek size fayda değil zarar verir. Velayetin anneye verilmesinin gelenek haline geldiği bu ülkede size çocuğunuz gümüş tepside sunulmuşken bunun kıymetini bilin. Amiyane tabirle çocuğunuzu kaybetmek için KAŞINMAYIN..
Siz çocuğunuzun annesi ile şahsi münasebetinde gerekli ortamları hazırlayın iyi (!) baba olun ki, yarın bir gün eski eşiniz size karşı velayetin nez-i davası açtığında tanık göstereceğiniz kişiler.. "iyi bir baba, sorumluluk ve vicdan sahibi bir adamdır" diyebilsinler. Eski eşiniz mahkeme dosyasının içine onlarca icra belgesi ve karakol tutanağı koyarsa velayeti kaybetmeniz işten bile değil.
Çocuğunuzun henüz yaşı küçük. Seçme ve karar verme yetisine sahip değil. Bilindik sorumsuz annelerin yaptığı gibi " ama çocuk görüşmek istemiyor" tarzı ucuz bahanelerin arkasına saklanmayın. Bir baba olarak çocuğunuzun geleceğini nasıl düşünüyorsanız, psikolojisini, duygu dünyasını, hassasiyetlerini de düşüneceksiniz. Kağıt üzerinde velayete sahip olmak her şey anlamına gelmez. Bakarsınız bir iki seneye ölüverirsiniz, senediniz yok ya sonsuza kadar yaşayacağınıza.. Kim bakacak evladınıza tabii ki annesi.. Hak da onun yanında bu durumda hukuk da.. Siz babasınız o ise annesi. Çocuğunuzun anne sevgisi ilgisi ve şefkatine de ihtiyacı var. Size iyi bir eş olmamış olabilir. Ama bu gerçek eski eşinizin iyi bir anne olmayacağı anlamına gelmez.
Eski eşinize olan öfkenizi çocuğunuzun benliğinde söndürmeye çalışmayın. Yazık edersiniz.
Geçmiş olsun.
"BİR ÜLKEDE NAMUS ERBABI OLANLAR DA NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMADIKÇA, O ÜLKE İÇİN KURTULUŞ UMUDU YOKTUR" İsmet İNÖNÜ NE ZULÜM, NE MERHAMET...SADECE ADALET...
Tamam haklısınız görüştürmemek sıkıntı yaratacaktır.Ama bana benden habersiz şehir dışına çıkamazsın benim telefonlarıma çıkmak zorundasın gibi kelimeler kullanıyor.Sana haber vermeden gelir çocuğumu bana göstermiyorlar derim diyor. Ayrıca evleneceği kişiyle benim muhattap zorunluluğum var mı? Kendisi olduğunu iddaa ediyor. Ben çocuğu göstermeme taraftarı değilim. Hiç tanımadığım bir yere vermek istemiyorum sadece. Ayrıca bana çocuğumu götürürken adres vermesi gerekmiyor mu? Şu anda sadece Samsun ilinde ikamet ediyorum diyor. Belki sahte ikamet belgesi çıkartıp çocuğu alıp götürecek. Benim korkum bu. Yoksa göstermeme taraftarı değilim.
Mahkemenin tayin ettiği görüş gün ve saatlerine dikkat edin.
Şehir dışına (örneğin tatile) giderken bilgi vermeniz sizin yararınıza. Bunu mümkünse yazılı ya da tanıklar huzurunda yapın.
Telefon ettiğinde müsait iseniz konuşun. Çocuğu ile ilgili bilgi almak istiyordur. Taciz etmesinden ve sizi tahrik ederek kavga çıkartmasından endişe ediyorsanız bu görüşmeleri ahizesiz konumda birilerinin tanıklığında yapın.
Evlendiği ya da evleneceği kişi ile muhatap olmak zorunda değilsiniz. Çocuğunuzu sadece kendisine teslim edip kendisinden teslim alacağınızı nazikçe bildirin. Aksi davranış halinde polisi arayın, tanımadığınız kişiye çocuğunuzu teslim etmek zorunda değilsiniz. Tabii bu tür bir girişimi de tanıklarla tespit edin.
Eski eşinizin ilk talebinde kendisinden açık net adres ve telefon numaraları isteyin, vermezse karakola gitmesini ya da haciz yolu ile çocuğu almasını isteyin.
Geçmiş olsun..
"BİR ÜLKEDE NAMUS ERBABI OLANLAR DA NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMADIKÇA, O ÜLKE İÇİN KURTULUŞ UMUDU YOKTUR" İsmet İNÖNÜ NE ZULÜM, NE MERHAMET...SADECE ADALET...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku