+ Konuyu Yanıtla
1 den 7´e kadar toplam 7 ileti bulundu.
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Nov 2005
    Nerede
    ANKARA, MERKEZ, Turkey.
    İletiler
    657
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Enstitünün yönetmelikte olmayan şeyi uygulama arzusu

    Merhaba,
    X üniversitesi yönetmeliğinde aynı anabilimdalından 6 ders alma zorunluluğu kesinlikle konulmamış ancak uygulamada 6 dersiniz olsa da aynı anabilimdalından değil ise sizin teze başlamnıza izin vermiyorlar. IOysaki bizden 2 dönem önce girişlilerde böyle bir sorun yok. Yönetmeliği açtın en son yönetmelikte de böyle birşey yazmıyor. Enstitü müdürü ise mailime yazdığı cevapta: "yönetmelikte belirlenmeyen konular için karar alıyoruz" demiş.

    E-postama böyle cevap yazmış ama alınan kararlar bildiğim kadarıyla "uygulama esaslarında" olur orayı okudum orada da böyle birşey yok. Yani bunlar kendi kafalarından karar almış resmi gazetede yazmadan uygulamaya başlamışlar.


    1)Bu tür haksız uygulamalara maruz kaldığımızda nereye şikayet edebiliriz ve nasıl hızlı sonuç alabiliriz?
    2) Şikayetimiz ne kadar zamanda sonuçlanır ?
    3) Şu anda bende dönem başından itibaren bu durumdayım ve dönem bitiminde aynı şeyin başıma gelme ihtimali



    Hukuki NET Güncel Haber

    Enstitünün yönetmelikte olmayan şeyi uygulama arzusu konulu yargıtay kararı ara
    Enstitünün yönetmelikte olmayan şeyi uygulama arzusu konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Oct 2008
    Nerede
    istanbul
    İletiler
    2.640
    Dilekçeler Sözleşmeler
    3
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Enstitünün yönetmelikte olmayan şeyi uygulama arzusu

    Yönetmeliği görmeden bir yanıt vermek yanıltıcı olur. Varsa ekleyiniz.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Nov 2005
    Nerede
    ANKARA, MERKEZ, Turkey.
    İletiler
    657
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Enstitünün yönetmelikte olmayan şeyi uygulama arzusu

    Merhaba,
    doktora programı ile ilgili kısmı koyuyorum


    ALTINCI BÖLÜM

    Doktora Programı

    Programın amacı ve kapsamı

    MADDE 39 – (1) Doktora programının amacı; öğrenciye bağımsız araştırma yapma, bilimsel olayları geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma ve yeni sentezlere ulaşmak için gerekli adımları belirleme yeteneği kazandırmaktır. Doktora çalışması sonunda hazırlanacak tezin;

    a) Bilime yenilik getirme,

    b) Yeni bir bilimsel yöntem geliştirme,

    c) Bilinen bir yöntemi yeni bir alana uygulama

    niteliklerinden birini yerine getirmesi gerekir.

    (2) Doktora programı, tezli yüksek lisans derecesi olan öğrenciler için toplam yirmi bir krediden az olmamak koşuluyla en az yedi adet ders, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışmasından oluşur. Lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için de en az kırk iki kredilik on dört adet ders, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışmasından oluşur.

    (3) Lisansüstü dersler, ilgili enstitü anabilim dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu onayı ile diğer yükseköğretim kurumlarında verilmekte olan derslerden de seçilebilir. Bu derslerin toplamı 9 kredi saatten fazla olamaz. Öğrencinin alacağı derslerin en çok iki tanesi danışman tarafından yüksek lisans öğrenimi sırasında alınmamış olması şartıyla, yüksek lisans derslerinden seçilebilir. Bu şekilde alınan dersler toplam kredi saatinden sayılır.

    (4) Lisans dersleri doktora kredisine sayılmaz.

    (5) Doktora programları, ilgili enstitünün teklifi ile yurt içi ve yurt dışı entegre doktora programları şeklinde de düzenlenebilir. Bu programlar, YÖK tarafından belirlenen usul ve esaslara göre yürütülür.

    Süre

    MADDE 40 – (1) Doktora programını tamamlama süresi yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için azami altı yıl, lisans derecesi ile kabul edilenler için azami dokuz yıldır. Derslerini başarıyla bitiren, yeterlik sınavında başarılı bulunan, tez önerisi kabul edilen ve tez çalışmasının gereklerini yerine getiren öğrencilerden, yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler tezini en erken altıncı, lisans derecesi ile kabul edilenler tezini en erken sekizinci yarıyıl final sınavlarının başlangıcında teslim edebilirler. Tıpta uzmanlık eğitiminin yapıldığı programlarda doktora bitirme asgari süresi, tıpta uzmanlık eğitim süresinin asgari süresinden az olamaz. Ayrıca öğrenci, tez önerisi kabul edildikten sonra en az iki dönem için başarılı tez çalışması ara raporu vermek zorundadır.

    (2) Doktora programı için gerekli kredili dersleri başarıyla tamamlamanın azami süresi tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için iki yıl, lisans derecesi ile kabul edilenler için üç yıldır. Kredili derslerini başarıyla tamamlayamayan öğrenciler, başarısız oldukları derslerden başarılı olmak zorundadır.

    (3) Kredili derslerini başarıyla bitiren, yeterlik sınavında başarılı bulunan ve tez önerisi kabul edilen, ancak tez çalışmasını bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen altı yıl sonuna, lisans derecesi ile kabul edilmiş olan öğrenci için dokuz yıl sonuna kadar tamamlayamadığı için tez sınavına giremeyen bir öğrenciye, ilgili enstitü anabilim dalı başkanlığının önerisi ve ilgili enstitü yönetim kurulu onayı ile tezini jüri önünde savunması için her seferinde en az altı ay olmak üzere yeni süreler verilir.

    (4) Bu süre içinde kredili derslerini başarıyla tamamlamayanlar ile azami süresi içinde tez çalışmasını tamamlayamayanlar, 2547 sayılı Kanunun 46 ncı maddesinde belirtilen koşullara göre ilgili döneme ait öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemek koşulu ile öğrenimlerine devam etmek için kayıt yaptırabilir. Bu durumda, ders ve sınavlara katılma ile tez hazırlama hariç, öğrencilere tanınan diğer haklardan yararlandırılmaksızın öğrencilik statüleri devam eder. Lisans derecesi ile doktora programına başvurmuş olanlardan, gerekli kredi yükü, proje ve benzeri diğer şartları yerine getirmiş olmaları kaydıyla doktora tezinde başarılı olamayan öğrencilerin talepleri halinde kendilerine tezsiz yüksek lisans diploması verilir.

    Tez danışmanı atanması

    MADDE 41 – (1) Enstitü yönetim kurulu, doktora yapacak her öğrenciye, anabilim dalı başkanlığının görüşünü de alarak bir danışman tayin eder. Danışman, ilgili enstitünün yönetim kurulu kararıyla kesinleşir. Öğrencinin danışmanı ilk yarıyılın başında atanabilir. Tez danışmanı atanıncaya kadar öğrencinin danışmanlığını ilgili anabilim dalı başkanı yürütür. Ancak tez danışmanının, en geç üçüncü yarıyılın başına kadar atanması zorunludur.

    (2) Danışman o anabilim dalında görevli profesör, doçent ve yardımcı doçentler; bunlar bulunmadığı veya sayıca yeterli olmadığı takdirde en yakın anabilim dalındaki profesör, doçent ve yardımcı doçentlerden seçilir. İkinci tez danışmanının en az doktora derecesine sahip olması gerekir. Tez çalışmasının niteliğinin birden fazla tez danışmanı gerektirdiği durumlarda ikinci tez danışmanı atanabilir. İlgili anabilim/anasanat dalı başkanlığının teklifi ile ikinci tez danışmanı yurt içi veya yurt dışında bulunan başka bir yükseköğretim kurumundan da atanabilir.

    (3) Danışman, öğrencinin kabul edilmiş olduğu lisansüstü program için enstitü kurulu kararıyla belirlenmiş dersler arasından öğrencinin alacağı dersleri ve yapacağı uygulamaları belirler. Ders kayıt çizelgelerini, ders programlarını, ders belgelerini, sınav sonuçlarını, tespit edilen tez önerisini, tezini, ihtiyaç halinde izin, ek süre isteği gibi durumlarını zamanında enstitüye bildirir. Bu faaliyetlerdeki aksaklıkların somut bilgi ve belgelerle ilgili enstitü müdürlüğünce tespiti halinde anabilim/anasanat dalı başkanlığı görüşü alınarak öğrencinin tez danışmanı ilgili enstitü yönetim kurulu tarafından değiştirilebilir.

    (4) Tez danışmanının başka bir yükseköğretim kurumuna geçmesi durumunda öğrenci ders safhasında ise yeni bir danışman atanır. Öğrenci, derslerini başarı ile tamamlamış ise danışmanın isteğine bağlı olarak danışmanlık görevi devam edebilir.

    (5) Öğrenci ve/veya tez danışmanının talebi, anabilim/anasanat dalı başkanlığının görüşü ve ilgili enstitü yönetim kurulunun uygun görmesi halinde öğrencinin tez danışmanı değiştirilebilir.

    Doktora yeterlik sınavı

    MADDE 42 – (1) Yeterlik sınavının amacı; öğrencinin temel konular ve doktora çalışmasıyla ilgili konularda derinliğine bilgi sahibi olup olmadığının sınanmasıdır.

    (2) Derslerini başarıyla tamamlayan, yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş olan öğrenci, en geç beşinci yarıyıl, lisans derecesi ile kabul edilmiş olan öğrenci en geç yedinci yarıyılın sonuna kadar yeterlik sınavına girmek zorundadır. Yeterlik sınavları Ocak-Şubat ve Haziran-Temmuz aylarında yılda iki kez yapılır. Bu iki sınav dönemi dışında yeterlik sınavı yapılmaz. Belirtilen süreler sonunda doktora yeterlik sınavına mazeretsiz olarak girmeyen öğrenci, izleyen ilk yeterlik sınav döneminde yeterlik sınavına girer.

    (3) Yeterlik sınavları, enstitü anabilim dalı başkanlığı tarafından önerilen, enstitü yönetim kurulu tarafından onaylanan ve iki yıl süre ile görev yapan beş kişilik doktora yeterlik komitesi tarafından düzenlenir ve yürütülür. Anabilim dalı başkanı, yeterlik komitesinin doğal başkanıdır. Komite; farklı alanlardaki sınavları hazırlamak, uygulamak ve değerlendirmek amacıyla en az üç asıl ve bir yedek üyeden oluşan sınav jürileri kurabilir. Jüri üyelerinden biri öğrencinin danışmanı olmak zorundadır.

    (4) Doktora yeterlik sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki bölüm halinde yapılır. Yazılı ve sözlü sınav süreleri bir saatten az, iki saatten fazla olmaz. Bu sözlü sınav dinleyicilere açıktır. Doktora yeterlik komitesi, sınav jürisinin önerilerini ve öğrencinin yazılı ve sözlü sınavlardaki başarı durumunu değerlendirerek başarılı veya başarısız olduğuna salt çoğunlukla karar verir. Bu karar, yeterlik sınavını izleyen üç gün içinde enstitüye tutanakla bildirilir.

    (5) Yazılı sınavı başaramayan öğrenci sözlü sınava alınmaz. Bir sonraki dönemde yazılı sınava tekrar girer. İkinci kez başarılı olamayan öğrenci, aynı jüri ile izleyen ilk sınav döneminde yeterlik sınavına girer.

    (6) Yazılı sınavı başaran öğrenci sözlü sınavda başarılı olamadığı takdirde, aynı jüri ile bir sonraki yeterlik sınav döneminde sadece sözlü sınava girer. Öğrencinin sözlü sınavda başarılı olamaması hâlinde aynı jüri ile izleyen ilk sınav döneminde sözlü sınavına girer.

    (7) Doktora yeterlik komitesi tarafından, yeterlik sınavını başaran bir öğrenciden, ders yükünü tamamlamış olsa bile, bu Yönetmeliğin 40 ıncı maddesinin ikinci fıkrasında öngörülen sürelerden sonra da toplam kredi miktarının 1/3’ünü geçmemek şartıyla yeni ders/dersler alması istenebilir. İlave olarak alınacak bu ders/dersler başarılmak zorundadır.

    Tez izleme komitesi

    MADDE 43 – (1) Yeterlik sınavında başarılı bulunan öğrenci için ilgili enstitü anabilim dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu onayı ile bir ay içinde bir tez izleme komitesi oluşturulur.

    (2) Tez izleme komitesi üç öğretim üyesinden oluşur. Komitede tez danışmanından başka ilgili anabilim dalı içinden ve dışından birer üye yer alır. İkinci tez danışmanı olması durumunda ikinci tez danışmanı dilerse komite toplantılarına katılabilir.

    (3) Tez izleme komitesinin kurulmasından sonraki dönemlerde, ilgili enstitü anabilim dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu onayı ile üyelerde değişiklik yapılabilir.

    Tez önerisi savunması

    MADDE 44 – (1) Doktora yeterlik sınavını başarı ile tamamlayan öğrenci, en geç altı ay içinde, yapacağı araştırmanın amacını, yöntemini ve çalışma planını kapsayan tez önerisini tez izleme komitesi önünde sözlü olarak savunur. Öğrenci, belirlenen formata uygun olarak hazırladığı tez önerisi ile ilgili yazılı bir raporu sözlü savunmadan en az on beş gün önce komite üyelerine dağıtır.

    (2) Tez izleme komitesi, öğrencinin sunduğu tez önerisinin kabul veya reddine ilişkin kararını salt çoğunlukla alır. Bu karar, ilgili enstitü anabilim dalı başkanlığı tarafından üç gün içinde enstitüye tutanakla bildirilir.

    (3) Tez önerisi reddedilen öğrenci, dilediği takdirde yeni bir danışman ve tez konusu seçilmesi için anabilim dalı aracılığı ile ilgili enstitüye başvurabilir. Bu talep, enstitü yönetim kurulunda görüşülerek karara bağlanır. Böyle bir durumda yeni bir tez izleme komitesi atanabilir.

    (4) Tez önerisi kabul edilen öğrenci için tez izleme komitesi, Ocak-Haziran ve Temmuz-Aralık ayları arasında birer kere olmak üzere yılda iki kez toplanır. Öğrenci, toplantı tarihinden en az bir ay önce komite üyelerine yazılı bir rapor sunar. Bu raporda o ana kadar yapılan çalışmaların özeti ve bir sonraki dönemde yapılacak çalışma planı belirtilir. Öğrencinin tez çalışması, komite tarafından başarılı veya başarısız olarak belirlenir. Raporları komite tarafından üst üste iki kez veya aralıklı olarak üç kez başarısız bulunan öğrenci, anabilim dalı önerisi ve ilgili enstitü yönetim kurulu kararı ile mevcut danışman veya farklı bir konuda yeni bir danışman ile çalışmasına devam edebilir.

    Doktora tezinin sonuçlandırılması

    MADDE 45 – (1) Doktora tez çalışmasını tamamlayan öğrenci, elde ettiği sonuçları ilgili enstitü tarafından belirlenen yazım kurallarına uygun biçimde yazmak ve tezini jüri önünde sözlü olarak savunmak zorundadır.

    (2) Doktora tez jürisi, ilgili enstitü anabilim dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu onayı ile atanır. Jüri, üçü öğrencinin tez izleme komitesinde yer alan öğretim üyeleri, en az biri başka bir yükseköğretim kurumunun öğretim üyesi ve diğeri öğrencinin aynı veya yakın anabilim dalından olmak üzere beş asıl, iki yedek üyeden oluşur. İkinci tez danışmanı olan tezler için jüri yedi asıl, iki yedek üyeden oluşur ve ikinci tez danışmanı da jüri üyesi olarak atanır. Ancak, o anabilim dalı için yeterli jüri üyelerinin olmaması halinde jüri beş kişiden oluşur ve ikinci tez danışmanı jüri üyesi olamaz. İlgili enstitü, öğrenciden jürinin oluşturulabilmesi için nitelikleri ilgili enstitü uygulama esasları ile belirlenen bir yayını/çalışmayı enstitüye teslim etmesini isteyebilir.

    (3) Jüri üyeleri, söz konusu tezin kendilerine teslim edildiği tarihten itibaren en geç bir ay içinde toplanarak öğrenciyi tez sınavına alır. Tez sınavı, tez çalışmasının sunulması ve bunu izleyen soru – cevap bölümünden oluşur ve dinleyicilere açıktır. Sınav süresi bir saatten az, iki saatten fazla olmaz.

    (4) Tez jürisinin oluşturulmasından, jürinin toplanmasına kadar geçen süreçle ilgili işlemler ilgili enstitünün uygulama esaslarına göre yürütülür.

    (5) Tez sınavının tamamlanmasından sonra jüri tez hakkında salt çoğunlukla kabul, ret veya düzeltme kararı verir. Bu karar, enstitü anabilim dalı başkanlığınca tez sınavını izleyen üç gün içinde ilgili enstitüye tutanakla bildirilir. Tezi hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci en geç altı ay içinde gereğini yaparak tezini aynı jüri önünde yeniden savunur. Tezi reddedilen veya düzeltme sonrası savunmada tezi reddedilen öğrenciye yeni bir tez konusu verilir. Lisans derecesi ile doktoraya kabul edilmiş olanlardan tezde başarılı olamayanlar için talepleri hâlinde bu Yönetmeliğin 38 inci maddesinin üçüncü fıkrasına göre tezsiz yüksek lisans diploması verilir.

    Doktora diploması

    MADDE 46 – (1) Tez sınavında başarılı olmak ve diğer şartları da sağlamak kaydıyla doktora tezinin ciltlenmiş en az üç kopyasını tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde ilgili enstitüye teslim eden ve tezi şekil yönünden uygun bulunan öğrenci doktora diploması almaya hak kazanır.

    (2) Doktora diploması üzerinde, öğrencinin izlemiş olduğu enstitü anabilim dalındaki programın YÖK tarafından onaylanmış adı bulunur.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Nov 2005
    Nerede
    ANKARA, MERKEZ, Turkey.
    İletiler
    657
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Enstitünün yönetmelikte olmayan şeyi uygulama arzusu

    Arkdaşlar en azından bu konuda nereye başvuru yapabilceğimle ilgili bir bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Oct 2013
    Nerede
    izmir
    İletiler
    17
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Enstitünün yönetmelikte olmayan şeyi uygulama arzusu

    merhaba;
    Üniversite senatosunca kabul edilen yönetmenliklere enstitüler detay ilave yaparak ayrı bir yönetmenlik oluşturup kullanabiliyorlar. Üniversitenin yönetmenliği ana hatları belirtir ancak enstitü yönetmenliği kredi ve ders sayıları ile ilgili ayrıntıları da içerebilir.

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Mar 2009
    İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Enstitünün yönetmelikte olmayan şeyi uygulama arzusu

    Sayın borsaci_b;
    Bu tür insanlığın yüzkarası vakalarla ne yazıkki yargı da dahil olmak üzere tüm kurumlarda görülmektedir. Konu Bölge İdare Mahkemesinin konusudur. Bulunduğunuz bölgeye göre en az 1 yılınızı alır. Umarım mahkemeye(güvenirliliği şüpheli) gitmeden çözümlenir.

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Nov 2005
    Nerede
    ANKARA, MERKEZ, Turkey.
    İletiler
    657
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Enstitünün yönetmelikte olmayan şeyi uygulama arzusu

    Alıntı ulascalisir rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    merhaba;
    Üniversite senatosunca kabul edilen yönetmenliklere enstitüler detay ilave yaparak ayrı bir yönetmenlik oluşturup kullanabiliyorlar. Üniversitenin yönetmenliği ana hatları belirtir ancak enstitü yönetmenliği kredi ve ders sayıları ile ilgili ayrıntıları da içerebilir.
    iyi ama hiçbir yerde yayınlanmamış biz nereden bileceğiz ki böyle bir kural olduğunu? Çok büyük haksızlık :/ Resmi gazetede yayınlanmadan nasıl kafaya göre karar alabiliyorlar ya ?



    Alıntı anli25 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın borsaci_b;
    Bu tür insanlığın yüzkarası vakalarla ne yazıkki yargı da dahil olmak üzere tüm kurumlarda görülmektedir. Konu Bölge İdare Mahkemesinin konusudur. Bulunduğunuz bölgeye göre en az 1 yılınızı alır. Umarım mahkemeye(güvenirliliği şüpheli) gitmeden çözümlenir.
    Cevap için teşekkürler. Bu 1 yıl süreç içinde ders de alamam o zaman hiçbir işime yaramaz .

    ***
    Valla sırf bu ndenle doktorayı bırakacağım galiba :/ Adamlara durumumu da anlatamıyorum diyorum ki ben 400 km uzaklıktaki şehirden geliyorum 1 dönem bile uzaması benim için yol ve maddi problem doğuracak. 2 kez trafik kazası geçirdim zaten ama dinletemiyorum. Ya bende üniversite hocasıym ben öğrencime bu kadar zulüm etmiyorum nereden buluyorlar bu hakkı. bilimden tiksindirtirler insanı gel de çalış.
    Konu borsaci_b tarafından (03-10-2013 Saat 16:00:33 ) de değiştirilmiştir.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Garanti belgesi uygulama esaslarına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik
    24 Nisan 2011 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 27914 Sanayi ve Ticaret Bakanlığından: GARANTİ BELGESİ UYGULAMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİKTE...
    Yazan: frmax Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 2
    Son İleti: 01-05-2011, 18:25:07
  2. Hakkımda açılan soruşturmaya karşı yapılan yasal olmayan uygulama
    merhaba bir gün mesai saatinin bitimine 15 dakika erken çıktım. ben çıktıktan sonra amirim aramış. beni bulamayınca resmi yazı yazmış ve hakkımda...
    Yazan: vgolge Forum: İdare Hukuku
    Yanıt: 5
    Son İleti: 19-10-2010, 20:00:39
  3. Yeni Hukuki Kaynak: Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Uygulama Ve Arazi Yönetimi Uygulama Ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği
    Hukuk Makaleleri ve Mevzuat Kısmına yeni bir hukuki kaynak eklendi, üzerinde tartışmak ister misiniz : Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Uygulama...
    Yazan: admin Forum: Mevzuata İlişkin Bilgi ve Yorumlar
    Yanıt: 0
    Son İleti: 04-07-2009, 03:49:20
  4. Tellcom'dan taahhüt'e bağlı etik olmayan uygulama
    Merhabalar, Mayıs 2008'de Quiknet Tellcom'dan 2 yıllık taahhüt ile (Quiknet abonesi olunacağına dair) henüz evime gelmeden önce sözleşme...
    Yazan: emirk Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 8
    Son İleti: 20-05-2009, 18:03:02
  5. Bosanma arzusu
    Herkeze Iyi Aksamlar, Esimden Bosanmak Istiyorum Ve Bunun Icin Bir Kac Sorum Var. 8 Senelik Evligim Ve Bir Cocugumuz Var 6 Yasinda. Almanyada...
    Yazan: Gürkan1974 Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 9
    Son İleti: 17-10-2006, 23:54:28

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.