Merhabalar,
Konuyu şöyle özetleyim; "Haziran 2013te bir arkadaşımla(A şahsı) beraber (2013 eylülüne) senet vererek başka bir arkadaşın (B şahsı) şahıs firmasına faturalayarak (faturada ki rakam senette ki rakamdan küçük yani fatıra 10,000 tllik ancak senet 28000 tl lik) bir makina aldık. Senette borçlu benim ve A şahsı da kefil olarak imzaladı. A şahsı B şahsının firmasında gayri resmi olarak çalışma yapıyor. Ben bunlara güvendim ve makinayla ilgili hiçbir resmi evrak almadan başka bir şehre çalışmaya gittim. Bu iki arkadaş her ay bana 2000 tl şeklinde para gönderecekti ancak 1,5 ay geçmesine rağmen hiçbir para göndermediler ve bende makinadan vazgeçtiğimi ve geri iade etmelerini istedim. İade etmediler günü geldiği halde bende parayı ödeyemedim ve şuanda A şahsı kefil olarak senedin karşılığını ödeyeceğini ve benden tahsil etmek için mahkemeye vereceğini söylüyor. Anladığım kadarıyla şuan senet hala makina sahibinde ve A şahsı sadece borcun bir kısmını ödemiş. Şimdi bu şahıs bu senedi tamamen ödedikten sonra senedi alır ve asıl borçlu olarak ben görünüyorum, bana hukuki olarak birşey yapabilir mi? Ben bunu engellemek için şimdiden noter kanalıyla veya avukat kanalıyla hem makina sahibine ve hemde A şahsına senedin verilme amacının makina olduğunu ve makinanında A şahsında olduğunu, ben "Adım Soyadım" olarak senetten sorumlu olmadığımı açıklayan bir resmi yazı göndersem, mantıklı olur mu? Bu olayda hukuksal olarak ne yapabilir kendimi nasıl savunabilirim?