Arkadaşlar farklı şehirden birisi benim hakkımda mail ile tehditten suç duyurusunda bulunmuş. Maili yazmadığım halde yazmışım gibi göstermişler. Hakkımda kamu davası var.
1-) Savcının iddianameye eklediği delilleri bulunduğum ilin adliyesinden isteyip alabilir miyim?
2-) Eğer iddianame'de sadece yazıcı çıktılarıyla hakkımda dava açılmışsa (ip kaydı vb. birşey yoksa) resmi belgede sahtecilikten savcı hakkında dava açmam ve şikayette bulunmam mümkün mü? Veya beni şikayet eden müşteri hakkında mağduriyetimden dolayı tazminat istemem?
3-) Eğer müştekinin bilgisayarı bilirkişi tarafından incelenmeden böyle bir dava açılabilir mi? Manipülasyon yapıldığını düşünüyorum ve buna benzer bir emsal karar var. Müşteki bilgisayarından zaman damgası alınması gerekliymiş.
4-) Dün okuduğum bir habere göre e-postayı birilerinin adına yollamak mümkünmüş. Ayrıca IP adresini veri paketlerini editleyerek IP Spooff türü sistemlerle başka bir ip olarak gösterilebiliyormuş. Bu mahkemede bir işime yarar mı?
Ayrıca Chrome ve Firefox tarayıcılarında geliştirici konsollarından bir mail ve bir internet sayfası üzerinde her türlü değişikliği yapmak mümkündür. Bunlar işime yarar mı? Yani aşağıda bakın mesala bir maili konsolda editleyerek hukuki.netten gelmiş gibi editleyip ekran görüntüsü ve yazıcı çıktısı almak mümkündür:
Gönderen e-mail adreside zaten bana ait bir e-mail değil. İfademde de belirtmeme rağmen dava açılmış.
KArdeşim tam benzer olay başıma geldi. Hatta bende 2 yıl yargılandıktan sonra ip numarası bana dava açan kişiye ait çıktı iftira attığı kesindi buna rağmen ne iftiracıma dava açabildim yetmezmiş gibi o davada 4000 Tl zararım olduğu halde karşılanmadı ve karşı tarafa iftira davası açma talebim redddildi diye 29 TL dosya masrafını da mahkeme benden istedi. Savcıyı 7 kez Adalet Bakanlığına şikayet ettim gelen cevaplar benim şikayetimle tamamen ilgisiz olur böyle şeyler, savcı isterse dava açar tarzındaydı. Savcı hakkında dava açmak zor iş ya da ben şanssızdım. Şansın varsa onu bilemem
Sitemizin yönetici@hukuki.net şeklinde bir mail adresi olmadığına göre fake email olduğu ortada. Aslında gönderenin kim olduğu belirsiz veya yanıltıcı adresler olan emailler zaten ortaya çıkmakta. E-mailin header adreslerine bakıldığında kolayca ortaya çıkan bu durum, bilişim bilirkişileri tarafından kolayca ortaya çıkarılmaktadır.
KArdeşim tam benzer olay başıma geldi. Hatta bende 2 yıl yargılandıktan sonra ip numarası bana dava açan kişiye ait çıktı iftira attığı kesindi buna rağmen ne iftiracıma dava açabildim yetmezmiş gibi o davada 4000 Tl zararım olduğu halde karşılanmadı ve karşı tarafa iftira davası açma talebim redddildi diye 29 TL dosya masrafını da mahkeme benden istedi. Savcıyı 7 kez Adalet Bakanlığına şikayet ettim gelen cevaplar benim şikayetimle tamamen ilgisiz olur böyle şeyler, savcı isterse dava açar tarzındaydı. Savcı hakkında dava açmak zor iş ya da ben şanssızdım. Şansın varsa onu bilemem
Valla hocam bilemiyorum. Nereye 4 bin tl harcadınız ben avukat tutmadım. Sabıkam vs de yok. Atılı suçlamaları kabul etmediğimi belirttim. Ayrıca kişiyi daha önce dolandırıcılık suçundan savcılığa bildirmiştim. Şimdide intikam amaçlı böyle birşey yaptığını belirttim. Bilirkişi raporu istedim.
admin rumuzlu üyeden alıntı
Sitemizin yönetici@hukuki.net şeklinde bir mail adresi olmadığına göre fake email olduğu ortada. Aslında gönderenin kim olduğu belirsiz veya yanıltıcı adresler olan emailler zaten ortaya çıkmakta. E-mailin header adreslerine bakıldığında kolayca ortaya çıkan bu durum, bilişim bilirkişileri tarafından kolayca ortaya çıkarılmaktadır.
Evet adminim, zaten örnek olarak bir ekran görüntüsü. Demek istediğim gelmiş olan herhangi bir e-mail tarayıcımızın geliştirici konsolundan istenildiği şekilde değiştirilip ekran görüntüsü yada çıktı alınabilir olması (:
Bilmiyorum komplo yaptılar diye çekiniyorum. Böyle birşey olabilir mi suçsuz yere suçlu durumuna düşmem mümkün mü? Duruşma için gittiğimde bunların ekran görüntüsünü verdim. Değiştirilebilir olduğunu söyledim. Bir de emsal karar ekledim. Dijital ortamdan alınan çıktıların vs. delil sayılabilmesi için bilirkişi raporu ve hash zaman damgası gereklidir diye ekledim.
Valla hocam bilemiyorum. Nereye 4 bin tl harcadınız ben avukat tutmadım. Sabıkam vs de yok. Atılı suçlamaları kabul etmediğimi belirttim. Ayrıca kişiyi daha önce dolandırıcılık suçundan savcılığa bildirmiştim. Şimdide intikam amaçlı böyle birşey yaptığını belirttim. Bilirkişi raporu istedim.
Evet adminim, zaten örnek olarak bir ekran görüntüsü. Demek istediğim gelmiş olan herhangi bir e-mail tarayıcımızın geliştirici konsolundan istenildiği şekilde değiştirilip ekran görüntüsü yada çıktı alınabilir olması (:
Bilmiyorum komplo yaptılar diye çekiniyorum. Böyle birşey olabilir mi suçsuz yere suçlu durumuna düşmem mümkün mü? Duruşma için gittiğimde bunların ekran görüntüsünü verdim. Değiştirilebilir olduğunu söyledim. Bir de emsal karar ekledim. Dijital ortamdan alınan çıktıların vs. delil sayılabilmesi için bilirkişi raporu ve hash zaman damgası gereklidir diye ekledim.
suçun işlendiği yerde mahkeme açıldı -benim oturduğum yerde açılması gerekirken- zorla getirme kararı çıktı 2000 TL uçak parası gidiş-dönüş ( bir de yaz aylarında çıktı ki kıyı kesiminde uçak biletleri tavan yapmıştı) bir de avukat parası bir de bilirkişi raporu parası. Toplam 4000 TL.
Engüzelini yapıp şimdiden bu kararları eklemişsin. Ben öyle yapmadım nasılsa savcı araştırr diye ama sonuçta araştırmadan yapılmadan dava açıldığını gördüm.
Konu borsaci_b tarafından (19-09-2013 Saat 22:48:05 ) de değiştirilmiştir.
suçun işlendiği yerde mahkeme açıldı -benim oturduğum yerde açılması gerekirken- zorla getirme kararı çıktı 2000 TL uçak parası gidiş-dönüş ( bir de yaz aylarında çıktı ki kıyı kesiminde uçak biletleri tavan yapmıştı) bir de avukat parası bir de bilirkişi raporu parası. Toplam 4000 TL.
Engüzelini yapıp şimdiden bu kararları eklemişsin. Ben öyle yapmadım nasılsa savcı araştırr diye ama sonuçta araştırmadan yapılmadan dava açıldığını gördüm.
Geçmiş olsun. Bu kadar zararlı çıkmanız gerçekten de üzücü. Ben muhtemelen tuzağa düşürülmeye çalışıyorum. Savcı iddianameye olmayan maddeler eklenmiş 2 yıldan 5 yıla kadar ceza istemiş. Halbu ki oradaki suçlu ben bile olsam evrakı incelediğimde işlenmeyen suçlarda işlenmiş gibi gösterilmiş. Benim tereddütüm yok ancak savcı gibi hakiminde taraf tutmasından çekiniyorum. Delil bile olmadan ceza vermelerinden. Adil bir yargılama olmasını ümit ediyorum ama duruşmada savcıyla aynı ilde olacağı için rahat değilim.
merhaba hukuk sever dostlar.. yine bir kaç soru sormak istiyorum, eminim yanıtları da bir çok hukuk severin aradığı yanıtlar olacaktır. önce senaryo...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku