Merhaba.

Öncelikle vereceğiniz cevaplar için teşekkur ederim.

Durumumu anlaşılması için madde madde açıklayacağım.

-Ölen dedeme ait ve 3 mirasçısı bulunan mülk, dedem sağ iken kendisi ile A kişisi ile kira sözleşmesi yapılıyor. Dedem kontrat tarihinden 3 sene sonra vefat ediyor.Veraset ilamı çıkartılıyor, A şahsı ile başka bir kontrat yapılmadan devam ediliyor.

- Kontrat tarihinden 7 sene sonra mal sahibi varisleri haberi olmadan kiracı A kişisi , dükkanı B kişisine devrediyor. Varisler; bu konudan, gelen bir telefonla haberdar oluyor (Yapılan kontrat standart kırtasiyeden alınan bir kontrattı ve 3. kişilere devir ve ya alt kira sözleşmesi yok)

- Varis dükkana gittiğinde , B şahsıyla görüşüyor. Kendisinin varis olduğunu söylüyor.

- B şahsı ; mülkün , A şahsına ait olduğunu sandığını söylüyor. A şahsı, kiracı olmasına rağmen, B şahsına ,mülkün kendisine ait olduğunu söylemiş.( B şahsı A şahsına kontrat vs. sormamış) A şahsının Mülk sahibine verdiği kira bedeli ile , B şahsının A şahsına verdiği kira bedeli arasında tutar farkı da bulunuyor. Yani A şahsı bu işten rant sağlıyor)

Olaylar bundan sonra başlıyor.

A şahsı mülk sahibiyle görüşüyor. Kendisi dükkanı boşaltmadığını , hala kendisinin kiracı olduğunu , kontratı olduğunu , kiraların ödendiğini söylüyor. Mülk sahibi kendisine ; dükkanı yerinde gördüğünü, başka bir şahsın ( B ) içeride olduğunu söyleyince "o benim kardeşim, ortağım" diyor.. 2. kez kiralanan kişi ile konuştuğumda ( B şahsı ) A'nın kardeşi olmadığını ve yalan söylediğini , kendisini mülk sahibi gibi tanıttığını söylüyor.

B şahsı dükkana masraf yapmış , dükkanda 20 kişiden fazla insan çalışıyor mülk sahibi bu kişiyle sözleşme yapmak istiyor fakat A şahsı kiracının hala kendisi olduğunu söylüyor sözleşme yapamazsın diyor. B şahsı da dükkandan çıkamayacağını söylüyor.

Ben problemsiz olarak bu işin içinden çıkmak istiyorum. Diyalog yoluyla halletmeye çalışıyorum. Tarafları buluşturup bir sonuçta mutabık kalınmasını istiyorum fakat sonuç müspet olmayacak gibi gözüküyor..Böyle bir uygunsuzluk yaptığı için A şahsının kiracım olarak devam etmesini de istemiyorum.Elimde resmi bir belge olması adına notere gidip içeride kimin olduğunu tespit ettirmek istedim ama noterden böyle bir şeyin olmadığı söylendi.

Bu durumda ne yapmam gerekir? B şahsıyla sözleşme yapsam , A şahsı kontratı olduğunu söylüyor... B şahsı dükkana çok masraf yaptığını ve dükkandan çıkamayacağını söylüyor.. A şahsı kira yollamaya devam ederse kirayı çekmeli miyim?

Konu ile ilgili cevaplarınızı bekliyorum.