Değerli Hukuki.net üyeleri ,
kısaca anlatmak istiyorum.Mayıs ayında bi kaza geçirdim ve kazada bana kırmızı ışık ihlali karşı tarafa da Şehir içinde hız limitini aşma diye bilir kişi rapor verdi.Benim aracımda 2 arkadaşım vardı birisine doktor raporunda hayati tehlikesi var diye yazıyordu bende ve diğer arkadaşımda da btm ile giderilir yazıyordu.Arkadaşım 20 gün komada yattı ve şuan eski haline döndü çok iyi allaha şükür.Bütün bunlardan sonra mahkeme kağıtları geldi 3.Asliye ceza mahkemesinden.Suç : Trafiğin güvenliğini tehlikeye sokma,Taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma.Sevk maddesi : T.C.K'nın 89/4 , 22/3 , 53/6 , 179/2 , 53. diye yazıyor.Diğer gelen kağıtta da konya cumhuriyet başsavcılığı yazıyor ek kovuşturulmaya yer olmadığına dair karar yazıyor.Bana gelen yazılar bunlar ve Aynı şekilde karşı tarafa da Taksirle birdn fazla kişinin yaralanmasına neden olma diye yazıyor.
Şimdi Biz karşı tarafla görüştük ve anlaştık davaları her iki tarafta geri çekecek.Davalar geri çekildiği taktir de yine de mahkemeye çıkmamız gerekir mi ? ve bana herhangi bir ceza gelir mi ? Uykularım kaçtı bu konuda inanın eğer bana yardımcı olursanız çok sevineceğim..Memur olmamın ertesinde bi cezayı kaldıramam .. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
İyi çalışmalar.