bir araç iade (alacak) davamda (asliye ticarette) , yargı zaman aşımı verdi,
yargıtaya gittim, yaz tatilinde 2 satırla onadı,
fakat kanun maddesine göre bence yanlış işlem yapıyorlar ve itiraz etmek istiyorum.
itiraz nasıl yapabilirim?
karar düzeltme istersem aynı hakim okumadan gene reddeder, başka bir birime, komisyona, kurula vb biryere göndermek mümkün mü?
kanun : 1) Borçlar kanunu Madde 207 - Bayi daha uzun müddet için kefalet etmemiş ise 1yıl,daha uzun kefalet varsa kefalet süresince her türlü dava ve ayıptan sorumludur” der,
davalı garanti süresi içerisinde 4 kez parça değiştirdi, sorunu çözemedi, garanti süresi bittikten sonra garanti kapsamında tekrar parça siparişi vereceğini söyleyince davayı açtım . tebligat ellerine ulaştıktan 7 gün sonra aracı hazır ettiler, eposta kayıtlarında parça siparişi bilgisi var, ama dava sebebiyle servis formuna da "gerekli ayarlama yapıldı" yazdılar. araç 35 gün serviste kaldı, ancak ayar yapmış olmaları inandırıcı değil.
burdaki parça değişimi, bariz bi şekilde kefaletin uzatılması durumu. adam garanti kapsamında işleme devam ediyor, bu sebeple de zaman aşımı uzamış olmalıydı.
ama mahkeme ve yargıtay aracın garantisi 3 yıldır, 3 yıl içinde dava açılmalıydı diyor, oysa uzatılmış garanti durumu açıkça ortada.
Aracın iadesi ve bedelin ödenmesi konusunda açmış olduğunuz dava garanti süresi içinde açılmalıdır. Araç bayileri bazen daha uzun bir süre için ücretsiz onarım hakkı verebiliyor ancak bu husus araç bedelinin iadesini kapsamaz. Konuyu detaylı anlatırsanız belki başka birşey vardır ancak yapmanız gereken şey karar düzeltme talebinde bulunmaktır.
Bir avukattan doğrudan destek almanız lehinize olur.
yargıtay daha önce "üretim hatası varsa zaman aşımı yoktur" demiş.
benim dosyamda bilirkişi teknik bile değildi, hukukçuydu, aracı incelemedi, itiraz ettim mahkeme yeni bilirkişiyi bırakın, ek rapor bile istemedi.
aynı şekilde yargıtay daha önce "doğru tespit ve inceleme olmaksızın dava reddedilemez" bilirkişi gizli ayıbın sebebini incelemelidir diye karar vermiş başka davada.
bende bunların hepsini yazdım ama doğrudan benim tüm yazdıklarımı reddettiler.
buna itirazda bulunmak istiyorum
yargıtay karar düzeltmesi de olumsuz olursa, gidebileceğim başka bir itiraz birimi var mı?
Avrupa insan hakları mahkemesi? adalet bakanlığı vb?
- - - Updated - - -
karar düzeltmeden sonra , şirketler Anayasa Mahkemesine gidebilir mi?
şirketler anayasa mahkemesine gidemezse, şirketler avrupa insan hakları mahkemesine gidebilir mi?
karar düzeltme yoluna başvurun, ancak Yargıtay karar düzeltme itirazlarınızı hiç incelemeden red eder. Yargıtay a hiç güvenmeyin dosyaları incelemeden onama ve red veriyor. Yargıtay ın dosyaları hiç incelemeden karar verdiğini adalet bakanının kendisi bile söylüyor.
Yani birşey beklemeyin yargıtay dan , ancak karar düzeltme yoluna gidinki anayasa mahkemesi ve aihm başvuru hakkınız doğsun. Anayasa mahkemesine bireysel başvuru yapabilirsiniz. Ordanda sonuç alamazsanız AİHM yoluna gidebilirsiniz mülkiyet hakkınızın ihlalini öne sürerek. Anayasa mahkemesinin sitesinden başvuru ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Yalnız dikkat edin, yargıtay karar düzeltmenin red tarihinden 30 gün içinde anayasa mahkemesine başvuru hakkınız var süreyi kaçırmayın.
öncelikle siteye yeni üye oldum ve nasıl bir davranış sergilemeliyim bilemiyorum.
Benim bilginizi rica edeceğim konuya en yakın bu bölüm olduğu için sizden isteğim yanlış davranmışsam affola.
20 yıllık TSK mensubu Astsubayım.Kısaca anlatmak gerekirse amirlerim tarafından aday gösterildiğim Kantin seçimlerinde seçilmem sonrası bana eski ekip tarafından kurulan tuzak sonucu iftiraya maruz kaldım.2 ay gibi kısa sürede kaldığım Askeri kantinden tecrübesizlik ve firmaların menfaat üzerine dayalı ticaretine yabancı oluşum ve kendi içimizdeki menfaat düşkünlerinin ayak oyunları sonucu iftara ile kantinden uzaklaştım.2 yıl boyunca yargılandım.hicbir delil olmadan.sadece firmaların ifadesine göre 2 yıl boyunca yargılandım.ve 2 yıl sonunda beraat ettim.Fakat savcılık temyize başvurdu.temyiz süreci sonrası askeri Yargıtay 5 üyenin 2 lehte 3 aleyhte oyu ile yeniden yargılanmam gerektiği kararına vardı.
Merak ettiğim konu ben bu kararı düzeltme yoluna gidebilirmiyim.Nasıl bir dilekçe yazmalıyım. ve bu yazacağım dilekçe ise yararmı.Simdiden yardım için mesaj atanlara tsk eder iyi çalışmalar dilerim.
Tanımlı Cevap: yargıtay kararına itiraz nasıl edilebilir?
karar düzeltme yoluna başvurun, ancak Yargıtay karar düzeltme itirazlarınızı hiç incelemeden red eder. Yargıtay a hiç güvenmeyin dosyaları incelemeden onama ve red veriyor. Yargıtay ın dosyaları hiç incelemeden karar verdiğini adalet bakanının kendisi bile söylüyor.
Yani birşey beklemeyin yargıtay dan , ancak karar düzeltme yoluna gidinki anayasa mahkemesi ve aihm başvuru hakk ınız doğsun. Anayasa mahkemesine bireysel başvuru yapabilirsiniz. Ordanda sonuç alamazsanız AİHM yoluna gidebilirsiniz mülkiyet hakk ınızın ihlalini öne sürerek. Anayasa mahkemesinin sitesinden başvuru ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Yalnız dikkat edin, yargıtay karar düzeltmenin red tarihinden 30 gün içinde anayasa mahkemesine başvuru hakk ınız var süreyi kaçırmayın.
Değerli uzman avukat arkadaşlardan görüş bekliyorum.
Haberimi okumayan avukat arkadaşlarımız için iki ilişim koyuyorum. Videomu seyrettiğiniz zaman konu hakkında bilgi sahibi olmuş olacaksınız. Anayasa Mahkemesi benim davamı reddetti. Bu yazımı ilk defa bu hukuk sitemizde tartışmaya açıyorum. Haberimi daha ulusal haber ajanslarına geçmedim. Anayasa Mahkemesinin kararı, haber başlığına yazı yazan avukat arkadaşların tamamen zıddıdır. Ben, Yargıtay konusunda üç sefer yazı gönderdim. En sonda karar düzeltme yazısı yazdım. Anayasa Mahkemesi
Yargıtay’ın aleyhimize verdiği birinci karardan sonra bizim Anayasa Mahkemesine 30 gün içinde müracaat etmemiz gerektiğini yazmaktadır. Ben, karar düzeltme yazısından sonra 30 gün içinde müracaat yaptım. Zamanında müracaat yapmadığım için Anayasa Mahkemesi aleyhime kara verdi. Bu karar doğru mu yanlış mıdır? Kararın yanlış olduğunu Anayasa Mahkemesi’ne tekrar yazmam mı yoksa AİHM’ ne gitmem mi gerekir? Yorum yazacak avukat arkadaşlar en yeni kanunlara göre yazı yazıp, konu ile ilgili maddeleri de koysunlar.
Saygılarımla.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ
ANAYASA MAHKEMESİ
İKİNCİ BÖLÜM
ÜÇÜNCÜ KOMİSYON
Başvuru Numarası:2013/6803
Karar Tarihi:16/1/2014
KARAR
ÜYELER:
Engin YILDIRIM
Celal Mümtaz AKINCI
Raportör: Ayhan ÖZTOPRAK
Başvurucu: Hasan SANCAK
I.BAŞVURUNUN KONUSU:
1.Başvurucu, telif hakkına tecavüz edildiğinden bahisle açtığı tazminat davasının, Samsun 3. Asliye Hukuk Mahkemesince reddedildiğini belirterek, mülkiyet ve adil yargılanma haklarının ihlal edildiğini ileri sürmüştür.
II. BAŞVURU SÜRECİ
2.Başvuru, 26.8.2013 tarihinde Samsun 3. Asliye Hukuk Mahkemesi vasıtasıyla yapılmıştır. Dilekçe ve eklerinin idari yönden yapılan ön incelemesi neticesinde Komisyona Sunulmasına engel bir eksikliğin bulunmadığı tespit edilmiştir.
III. OLAYLAR VE OLGULAR
A. Olaylar
3.Başvuru dilekçesindeki ilgili olaylar özetle şöyledir:
4.Başvurucu, 30.11.2000 tarihinde gördüğü rüyayı, 1.12.2000 tarihinde, Samsun ili Bafra ilçesi 2. Noterliğince düzenlenen tespit tutanağı ile kayıt altına aldırmıştır. Düzenlenen tutanakta ‘Aşağıda anlatılan rüya yazısı hiçbir bilgisayar-internet-buzdolabı-süper market vb. şirketi tarafından tamamı ya da bir bölümü sahibinden izin alınmadan televizyon, radyoda... Reklâm hâline getirilerek seslendirilemez, oynatılamaz ve yayınlanamaz’ ifadesine yer verilmiştir.
5. Başvurucu; Coca - Cola İçecek A.Ş.’nin, rüya metninden oluşan reklam senaryosunu 2005 yılında ticari reklam filmi haline getirdiğini, yurt içi ve yurt dışında yayınlattırarak kazanç elde etmek suretiyle haksız iktisapta bulunduğunu ve telif eseri hakkına tecavüz ettiğini ileri sürerek fazlaya dair talep ve dava hakkı saklı tutulmak kaydıyla 7.000 TL telif hakkı tazminatının 2005 yılından itibaren en yüksek ticari faizi ile birlikte tarafına ödenmesi talebiyle, 17.4.2006 tarihinde, dava açmıştır.
1. SAYFA
6. Samsun 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, 25.5.2007 tarih ve E.2006/264, K. 2007/167 sayılı kararı ile davanın husumet yönünden reddine karar vermiştir.
7. Söz konusu kararın başvurucu tarafından temyiz edilmesi üzerine Yargıtay 11. (On Birinci) Hukuk Dairesi, 1.12.2008 tarih ve E.2007/10614, K. 2008/13649 sayılı kararı ile “… Mahkemece, davacı tarafça davada husumetin davalı şirkete karşı yöneltildiği kabul edilerek, sonucuna göre bir karar vermek gerekirken yanılgılı değerlendirmeye dayalı olarak yazılı şekilde hüküm tesisi doğru görülmemiştir” gerekçesine yer vererek kararın bozulmasına karar vermiştir.
8. Bozma ilamına uyarak yeniden yargılama yapan Samsun 3. Asliye Hukuk Mahkemesi,
28.4.2011 tarih ve E.2009/314, K. 2011/149
Sayılı kararı ile 21.2.2012 tarihli bilirkişi raporu doğrultusunda davanın reddine karar vermiştir.
9. Karar, Yargıtay 11. (On Birinci) Hukuk Dairesinin 14.1.2013 tarih ve E.2011/15946,
K. 2013/638 sayılı ilamı ile onanmıştır. Bu karar, 13.2.2013 tarihinde başvurucu vekiline tebliğ edilmiştir.
10.Başvurucunun karar düzeltme talebinde bulunması üzerine, Yargıtay 11. (On Birinci) Hukuk Dairesi, 13.6.2013 tarih ve
E.2013/8078, K.2013/12410 sayılı kararı ile
karar düzeltmeye konu olan tutarın 11.100,00 TL ‘den az olduğu gerekçesiyle dilekçenin reddine karar vermiştir.
11.Dilekçe ret kararı, 30.7.2013 tarihinde başvurucu vekiline tebliğ edilmiştir.
B. İlgili Hukuk
12. 30.3.2011 tarih ve 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun’un “Bireysel başvuru usulü” kenar başlıklı 47. maddesinin (5) numaralı fıkrası şöyledir;
“Bireysel başvurunun, başvuru yollarının tüketildiği tarihten, başvuru yolu öngörülmemişse ihlalin öğrenildiği tarihten itibaren otuz gün içinde yapılması gerekir. Haklı bir mazereti nedeniyle süresi içinde başvuramayanlar, mazeretin kalktığı tarihten itibaren on beş gün içinde ve mazeretlerini belgeleyen delillerle birlikte başvurabilirler. Mahkeme, öncelikle başvurucunun mazeretinin geçerli görülüp görülmediğini inceleyerek talebi kabul ve ya reddeder.”
13. Anayasa Mahkemesi İçtüzüğü’nün “Başvuru süreci ve mazeret” başlıklı 64. maddesi şöyledir;
(1) Bireysel başvurunun, başvuru yollarının tüketildiği ve buna ilişkin kararın kesinleştiği tarihten, başvuru yolu öngörülmemişse ihlalin öğrenildiği tarihten itibaren otuz gün içinde yapılması gerekir.
(2) Başvurucu mücbir sebep ve ya ağır hastalık gibi haklı bir mazereti nedeniyle süresi içinde başvurusunu yapamadığı takdirde, mazeretinin kalktığı tarihten itibaren on beş gün içinde ve mazeretini belgeleyen delillerle birlikte başvurabilir. Komisyonlar raportörlüğünce mazeretinin kabulünün gerekip gerekmediği yönünde karar taslağı hazırlanır. Komisyon, öncelikle başvurucunun mazeretinin geçerli görülüp görülmediğini inceleyerek mazereti kabul veya reddeder.”
(3) Başvurunun niteliğine uygun düştüğü
Takdirde mazeret ve kabul edilebilirliğe ilişkin tek bir taslak hazırlanıp bu iki husus birlikte karara bağlanabilir.”
IV. İNCELEME VE GEREKÇE
14. Mahkemenin 16.1.2014 tarihinde yapmış olduğu toplantıda, başvurucunun 26.8.2013 tarih ve 2013/6803 numaralı bireysel başvurusu incelenip gereği düşünüldü:
A. Başvurucunun iddiaları
15. Başvurucu, dava konusu reklâm filminin CD’sinin mahkemeye ibraz edilmediğini, bilirkişilerin reklâm filmi senaryosu üzerinden inceleme yaptıklarını ve buna göre rapor hazırladıklarını, bilirkişilerin de reklâm filmi görüntülerini temin edemediklerini ve bilirkişi raporuna yaptığı itirazın Mahkemece dikkate alınmadığını belirterek, Anayasa’nın 35. ve 36. maddelerinde tanımlanan mülkiyet ve adil yargılanma haklarının ihlal edildiğini ileri sürmüş ve yeniden yargılama yapılması talebinde bulunmuştur.
B. Değerlendirme
16. 6216 sayılı Kanun’un “Bireysel başvuru usulü” kenar başlıklı 47. maddesinin (5) numaralı fıkrası şöyledir:
“(5) Bireysel başvurunun, başvuru yollarının tüketildiği tarihten; başvuru yolu öngörülmemişse ihlalin öğrenildiği tarihten itibaren otuz gün içinde yapılması gerekir.”
17. Anayasa Mahkemesi içtüzüğü’nün ‘Başvuru süresi ve mazeret’ başlıklı 64. maddesinin (1) numaralı fıkrası şöyledir:
“ (1) Bireysel başvurunun, başvuru yollarının tüketildiği ve buna ilişkin kararın kesinleştiği tarihten, başvuru yolu öngörülmemişse ihlalin öğrenildiği tarihten itibaren otuz gün içinde yapılması gerekir.”
18. Bireysel başvurunun ön şartlarından birisi de başvuru süresidir. Süre, başvurunun her aşamasında dikkate alınması gereken bir usul hükmüdür.
19. Bireysel başvuruların, 6216 sayılı Kanun’un 47. maddesinin (5) numaralı fıkrası ile İçtüzük’ün 64. maddesinin (1) numaralı fıkrası uyarınca, başvuru yollarının tüketildiği ve buna ilişkin kararın kesinleştiği tarihten, başvuru yolu öngörülmemiş ise ihlalin öğrenildiği tarihten otuz gün içinde Anayasa Mahkemesine doğrudan veya diğer mahkemeler yahut yurt dışı temsilcilikler vasıtasıyla yapılması gerekmektedir.
20. Somut olayda başvurucu, Samsun 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin 28.04.2011 tarih ve E.2009/314, K.2011/149 sayılı kararına karşı temyiz yoluna başvurmuş, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi 14.1.2013 tarih ve E.2011/15946, K.2013/638 sayılı ilamı ile hükmü onamıştır. Onama kararı başvurucu vekiline 13.2.2013 tarihinde tebliğ edilmiştir. Söz konusu karara karşı karar düzeltme yolu kapalı olmasından dolayı başvurucu açısından başvuru yollarının tüketildiği ve buna ilişkin kararın kesinleştiği tarih Yargıtay ilamının tebliğ tarihi olan 13.2.2013 tarihidir. Bu tarihten itibaren en geç 15.3.2013 tarihine kadar başvuru yapılması gerekirken, 26.8.2013 tarihinde yapılan başvuruda süre aşımı bulunduğu sonucuna varılmaktadır.
21. Açıklanan nedenlerle, başvuru yollarının tüketildiği tarihten itibaren otuz gün içinde yapılmayan bireysel başvurunun diğer kabul edilebilirlik şartları yönünden incelenmeksizin ‘süre aşımı’ nedeniyle kabul edilemez olduğuna karar verilmesi gerekir.
V. HÜKÜM
Başvurunun, ‘süre aşımı’ nedeniyle KABUL EDİLEMEZ OLDUĞUNA, yargılama giderlerinin başvurucu üzerinde bırakılmasına, 16/1/2014 tarihinde OY BİRLİĞİYLE karar verildi.
HASAN SANCAK
ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ
REKLÂM YAZARI
(EĞİTİMCİ-GAZETECİ)
0505-395 81 87
arkadaşlar babam 16 ay kesinlşmiş ceza aldı hrhngi bi suçu yokken biz bu 4 aylık yatacak diyorlar şuan ceezaevnde zatn buna itarzım olabilr mi yada çıkarblrmyz bi çözüm yolu varmı?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku