kayseri'de düzenlenen gezi parkına destek eylemlerinde hiçbir suça karışmış olmadığım halde tabiri caiz ise cadı avı sırasında göz altına alındım ve ifadem alındı. savcının takipsizlik vermesini beklerken e-devletten sorguladığımda aralık ayında görülecek davada sanık olduğumu gördüm. sicilim temiz ilk defa bir davada yargılanıyorum. dava da 160 sanık var. dava türü olarak

görevi yaptırmamak i̇çin direnme
hakaret
kamu malına zarar verme
kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme bunların hareketlerine katılma
kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak i̇htara rağmen kendiliğinden dağılmama
mala zarar verme
sesli yazılı veya görüntülü bir i̇leti i̇le hakaret
toplantı ve yürüyüşlere silah veya 23.mad. belirtilen aletlerle katılma
toplantı ve yürüyüşün zorla dağıtılması

görünüyor. bahsi geçen suçlarla bir ilgim yok. avukat tutmalı mıyım? devlet ücretsiz avukat sağlıyor mu? suçları işlemediğimi göz önüne alırsak ellerinde bir delil olması söz konusu değil bu durumda savcının takipsizlik vermesi gerekmiyor muydu? mahkemede tekrar savunma yapacak mıyım?

mantıken adil bir yargılama sonucunda beraat etmem gerekiyor peki herhangi bir suçtan suçlu bulunursam temyiz şansım var mı? beraat çıkması sizce ne kadar mümkün?

yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.