13.02.2013 tarihinde Ankara da bulunun dairemi kiraya verdim.Ben İstanbul da ikamet ettiğim için emlak danışmanı tarafından kiracı ile 1 yıllık kontrat imzalandı.Evime zarar vermesi halinde ise kiracıdan bana 6.000 TL'lik 'malen' yazılı ve ödeme tarihi bulunmayan bir senet kontrat ile birlikte gönderildi.

İlk ay kiram düzenli yattı.Fakat sonradan artık her ay telefon açarak kiramı istemek zorunda kaldım.Son 2 ay öncesine kadar kiracım telefonlara bile bakmaz oldu.Ben de Ankara'ya gidip hem kiracı ile konuşmak hem de ev de sorun var mı diye yola çıktım.Gittiğimiz de ilk başta evi göstermediler.Daha sonra içeri girdiğimiz de banyoda mevcut olan dolabın haber verilmeksizin başka yere monte edildiğini gördük. Neden kira ödemiyorsun diye sorduğumuz da verdiği cevapta 'Bana çık derseniz siz zararlı çıkarsınız.' gibi tehdit vari konuştu.Sonuçta uzlaşma sağlandı.Geciken kiraları en geç 2 gün içinde ödeyeceğini söyledi.

Ama üzerinden 10 gün geçti, hala kiracıdan kira borçlarını tahsil edemedim.Kiracının evimi boşaltmasını nasıl sağlarım.Elimdeki senedi tahsil edebilir miyim yada nasıl bir yol izlemeliyim?

Kontrata göre 5 ay daha oturma hakkına sahip.Bu zaman zarfında hala kira ödemez ise bu ödenmeyen kiraları nasıl alabilir ve senedi tahsil edebilir miyim?