Mahkemeler neden boşanmalara bu kadar çabuk onay veriyor?
Uzmanların araştırmalar sonucu ulaştığı bilgiler, boşanma oranlarının bi hayli yüksek oludğunu gösteriyor. 2012 yılında 654 bin evlilik 124 bin boşanma olmuş. 124 bin rakamı çok ciddi bir rakam. Ortalama her 6 çiftten biri boşanıyor demektir. Ben, bu rakamın yüksek olmasını, boşamaya odaklanmış mahkemeler olduğu kanaatindeyim. Arabulucu bir makam olmasının bu oranı düşüreceği kanaatindeyim. Çiftler arasındaki en ufak bir sorun, bir süre ailelere de yansıyor ve artık bir savaş başlıyor. Koruma duygusuyla hareket etmek, yuvaların yıkılmasında en büyük sebep. Belki bir anlık öfke yıllarca sürecek pişmanlığa sebep olabilecek. Yine istatistiki bilgiler, boşanan çiftlerin önceki hallerinden daha mutlu bir hayat sürmediklerini gösteriyor. Geleneksel ailelerde ufak sorunlar biraz sabırla çözülebiliyordu. Günümüzde ise sanki boşanmak bir daha o sorunları yaşamamaya etki edecek gibi bir bakış açısı var. Mahkemeler boşanmaları zorlaştırmalı, hatta her iki tarafa bu konuda ciddi yaptırımlar uygulanmalı.
Başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum: Eşim evi terk ettikten sonra, evlilik sırasında çok iyi geçindiğim eşimin ailesi bana düşman kesildi. 19 aydır ayrıyız ve bir kişi çıkıp da aranızda ne sorun oldu diye sormadı. Adeta yangına körükle geldiler. Oysa evlilikte ne onların bana bir zararı oldu ne de benim onlara... Defalarca konuşmayı denememe rağmen reddedildim. İşte bu iletişim kopukluğunu ortadan kaldıracak bir kurum mahkemelerin bünyesinde var olmalı diye düşünüyorum. Maalesef boşanmaların sonunda ne erkek ne de kadın dört dörtlük bir hayata kavuşuyor. Hele de çocuklar varsa işte onlar bir öfkenin kurbanları olabiliyor... Mahkemelere çok iş düşüyor kanaatindeyim. Aslında bu yalnızca mahkemelerin değil, avukatların da bir görevi olmalı. Her iki tarafın avukatları da dava kazanma aşkı ile değil, bir yuvayı kurtarma bilinci ile hareket etmeli. Hem para hem sevap kazanacaktırlar... Saygılar herkese...
Cevap: Mahkemeler neden boşanmalara bu kadar çabuk onay veriyor?
Türkiye'de boşanmak zordur. İki taraftan birisi genelde karşı taraf sürünsün, kahrolsun, beter olsun ister. Maksadı boşanmak veya boşanmamakta değildir. Karşı taraf sürünsün der başka birşey istemez. Yıllar geçer sonunda her iki tarafta geri dönüşü olmayacak derecede yıpranır iki taraftan en az birisinde ruhsal problemler baş gösterir ve son olarak da hele çocuk varsa sürecin sonunda o çocukların hayatı kararmış, anasının babasının bir tarafa çekiştirmesiyle benliğini kaybetme noktasına gelmiş genç bireyler olurlar.
Boşanma davaları çok uzun sürmektedir. Yasal düzenleme yapılmalı ve olmuyorsa olmuyordur denilip boşanmaya karar verilmelidir.
Boşanma aşamasına gelene kadar ise devlet vatandaşlarına evliliklerinin devamı için üstesinden gelinmesi problemlerin çözümü konusunda yardım etmelidir. Boşanma noktasına gelindiğinde çok geç oluyor.
Cevap: Mahkemeler neden boşanmalara bu kadar çabuk onay veriyor?
Türkiye Batı ülkeleri ile kıyasalandığında boşanmanın en zor olduğu ülkedir. Hele hele erkeğin tek tarafları boşanması.
Benim 4 yıldır süren boşanma davam var. Ve her iki tarafta boşanmak istiyor fakat bir tarafın maddi talepleri yüzünden dava sürüp gidiyor.
Türk hukukunda hakim kusur aramak zorundadır (hiç bir medeni ülkede böyle bir durum yok). Bu da hakime dava üzerinde sınırsız bir tasarruf yetkisi sağlamakta. Mesela benim davamda varlığı bile mechul bir kişinin şahitliği için dava beklemede.
Ben davayı Anayasa Mahkemesi ve daha sonra Avrupa İnsan hakları mahkemesine götürmeyi planlıyorum. Zaten mevcut durumda AİHM ictihatlarına göre TC mahkemesi AİH sözleşmesinin iki şartını çok bariz bir şekilde çiğnemiş durumda (6. madde: yargılamanın makul sürede bitirilmesi, 12. madde: evlenme hakkı - mahkeme benim yeniden evlenme hakkımı engelliyor). Ama ben esas, boşanma için kusur aramanın bizzat insan hakkı ihlali olduğunu iddia ediyorum. TC yi bizzat bu hussustan dolayı insan hakları mahkemesine götürmek istiyorum. Şu ana kadar bu işlerde tecrübeli iki avukatla görüştüm (biri fransız, digeri belçikalı). Ciddi bir şekide bu işin peşindeyim. Hadi hayırlısı.
Cevap: Mahkemeler neden boşanmalara bu kadar çabuk onay veriyor?
Jilet rumuzlu üyeden alıntı
İhlal varsa sadece 6. madde hakkında söz konusu olabilir. 12. maddenin ihlali bu şekilde olmaz.
Neden olmasın. Dava sürdüğü müddetçe başka biriyle evlenemiyorsun. Evlenme hakkın elinden alınıyor.
AIHM de böyle bir kaç kararı var: Mesela Hırvatıstan vs. VK (Başvuru no: 38380/08). 5 yıl süren boşanma davasında 6. madde (adil yargılama), 12. madde (evlenme hakkı ihlali), 13. madde (makul telafi edici önlem ihlali) bulunmuş. Hırvatistan VK. ye tazminat ödemeye mahkum edilmiş.
Şunu unutmamak lazım. AİHM kendine gelen davaları yerel hukuka göre değerlendirmiyor.
Cevap: Mahkemeler neden boşanmalara bu kadar çabuk onay veriyor?
cemil1 rumuzlu üyeden alıntı
Neden olmasın. Dava sürdüğü müddetçe başka biriyle evlenemiyorsun. Evlenme hakkın elinden alınıyor.
AIHM de böyle bir kaç kararı var: Mesela Hırvatıstan vs. VK (Başvuru no: 38380/08). 5 yıl süren boşanma davasında 6. madde (adil yargılama), 12. madde (evlenme hakkı ihlali), 13. madde (makul telafi edici önlem ihlali) bulunmuş. Hırvatistan VK. ye tazminat ödemeye mahkum edilmiş.
Şunu unutmamak lazım. AİHM kendine gelen davaları yerel hukuka göre değerlendirmiyor.
VK. - Hırvatistan davasına konu olan başvuranın açtığı boşanma davası 6 yıl sürmüş, yapılan yargılama esnasında sizin davanızdan farklı nitelikte durumlar olmuş. Öyle davası devam etti veya uzun sürdü diye her AİHM başvuranın başvurusu 12. madde yönünden kabul ediliyor ve ihlal kararı veriliyor değil. Tabi nihayetinde dosyanızı incelemek lazım. Afaki konuşulması çok da doğru değil. Yine de 12. madde açısından ihlal söz konusu olmayabilir.
Neyse, siz başvuruda bulununda AİHM'e ihlal kararı çıkarsa paylaşırsınız görürürüz.
Ama öyle iki davada 12. madde ihlal edildiğine karar verdi diye, AİHM bu konudaki her başvuruyu kabul ediyor değil. " tane kabul edildiyse 10000 tanesinde ihlal kararı verilmiyor veya başvuru kabul edilebilir sayılmıyor.
Cevap: Mahkemeler neden boşanmalara bu kadar çabuk onay veriyor?
Sorunun çözümü noktasında boşanmanın mı zorlaştırılması evlenmenin mi zorlaştırılmasını tartışmaya açıyorum ne oluyor da insanlar bin bir umut ve heyecanla evlenip sabır ve tahammül gösterildiğinde aşılabilecek sorunlar yüzünden boşanıyorlar? Çiftler bir birini tanımadan araştırıp soruşturmadan mı evleniyorlar belki bir birini tanımak da yetmiyor yakınlarını da mı araştırmak gerekiyor? Boşanmalarda kusurlu taraf sadece eşler olmuyor aslında bile isteye kusurlu eşe inatla arka çıkan nasihat edip doğru davranması yönünde diğer yana da sabır ve tahammül tavsiyesinde bulunup yuvaların devamlığını sağlama çabasında olmayan yakınların da kusurda eşlerle rekabet edecek rol oynadıkları herkesin malumudur.
Cevap: Mahkemeler neden boşanmalara bu kadar çabuk onay veriyor?
Benimde tespitim.
Boşanmaya giden yolu Erkeklerden çok kadınlar başlatmaktadırlar. Kadınlara uygulanan pozitif ayrımcılık, Ekonomik yetersizlikten dolayı, Kadın evi kolayca terk edebilir duruma gelmiştir.
Malum Bekaret meselesinden dolayı kadın evlenmelidir. Boşandıktan sonra böyle bir sorunu kalmaz.
Boşanırsam Şu kadar mal alırım,tazminat alırım, nafaka alırım, Dul kadının talibide çok olur. Daha iyi geliri olan parası olanı bulurum gibi sebepleride sayabiliriz.
Cevap: Mahkemeler neden boşanmalara bu kadar çabuk onay veriyor?
Tam tersi, erkek egemen bir toplumuz. Kadınların bir çoğunun beklentisi o çok izledikleri dizilerdeki gibi hayat. özellikle genç kadınlar. Bunun dışında bir karın için boşanmak, erkeğin boşanmış olmasından çok daha zor. Bugün yapılan bir çok araştırma da boşanmış kadınların iş yerlerinde ve dışarıda, mahallede dana çok gözle, sözle ve başka türlü tacize maruz kaldığı tespit edilmiştir.
Bugün bizim toplumumuzda erkek yaparsa elinin kiridir, kadın yaparsa namussuzluktur yargısı da bununla paraleldir.
Ayrıca dul kadının talibi çok olmaz. Faydalanmak isteyeni çok olur.
mütahaitten 100000 tl ye ev aldım 50000 tl ödedim sözleşmemiz ve 50000tl lik senet var ama adam bizi oyalıyor, ne parayı nede tapuyu veriyor, adamın...
Kiracımdan 8 aydır kira alamıyorum . Ayrı ayrı aylarda iki kez 30 günlük tahliyeli ihtar çektim . 30 günün sonunda borcum yok diye itiraz etti . Bir...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku