selamlar,

yaklaşık bir yıl önce açtığım "İdari bir işlemin uygunluğunun denetlenmesi için dava açılabilir mi?" (https://www.hukuki.net/showthread.php...-mi&highlight=) adlı başlığımda diplomamın mahkemece denetlenmesi isteğimden bahsetmiş avukat bir hocam tarafından "mahkemeler bu konuda yerindelik denetimi yapamaz" cevabını almıştım.

şimdilerde Kamu Baş Denetçiliği diye bir kurum açıldı biliyorsunuz.

Ben kanuna aykırı olarak verildiğini düşündüğüm -benimle birlikte yüzlerce daha öğrenciye- bu durumu Kamu Baş Denetçiliğine götürebilir miyim?

üniversitemde "alttan dersi olan öğrenci üstten ders alamaz, alırsa dersi de sınavı da iptal edilir." şeklinde bir yönetmelik vardı.

bu kanunu danışmanları ve dekanlarının haberi olarak yüzlerce öğrenci çiğnedi. ve sonunda diplomalarını aldı. şimdi çoğu devlet memuru, yahut çalışan.

bu durum bir gün karşımıza olumsuz olarak çıkarsa yüzlerce hayat alt-üst olur.

o yüzden bu durumun devletçe "yasal" kabul edilmesi için bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

inanın bu yüzlerce kişiyle beraber okunan 4 -kiminin daha fazla- senenin, işten çıkarılmanın tehlikesi umurumda değil artık. bir an önce bu durumun açıklığa kavuşturulması için çabalıyorum. ne olacaksa olsun, gerekirse başka bir bölüm okuyalım, başka bir iş bulalım. daha önce benzer konudan 12 sene sonra diploması iptal olup aldığı tüm maaşları devlete borçlanan, yeniden askerliğe çağırılan adamlar var. tam bir kabus! bu yüzden konu benim için çok daha ehemmiyetli.

1. Acaba Kamu Baş Denetçiliği kurumuna bu konuyu götürebilir miyiz?

2. Götürdüğümüz taktirde kurum verilen diplomaların uygunluğu hükmünü verirse, daha sonra bu hükmün iptali için mahkeme yolu açılır mı? Verilen hüküm sonsuza kadar geçerli midir?

3. Olayın gerçekleşmesinin üzerinden kaç sene geçmeli ki zaman aşımı söz konusu olsun? Biliyorsunuz cinayet için bile zaman aşımı süresi var ki adamlar cinayetten beraat ediyor.

inanın açıklayıcı cevaplar benim için çok önemli.

okuduğunuz için teşekkürlerimi sunuyorum.