Merhaba,

değerli forum üyeleri yine gerekli forum başlıkları altında yorumlar,cevapları okudum.Net olmayan bazı cevaplardan ötürü yeniden iletmek istediğim bir olay bulunmaktadır.

2,5 ay önce Antalya'da bir otelin SPA merkezinin ana kasasından sorumlu olarak dönemsel bir işte bulundum. Spa'da çalışan bir hanımefendi arkadaşımızın yaklaşık 500 $ parası kilitli olduğunu idda ettiği dolabındaki çantasından alınmış sabah 09:00'da açılıp 20:00'de kapanan işyerinde olayın ortaya çıktığı zaman dilimi 17:00 sularında... Hanımefendi'ye gerek işveren gerek tüm çalışanlar olarak hemen polis çağırmasını parmak izi alınmasının yararlı olacağını ilettik.Kabul etmeyerek kimseyi zan altında bırakmak istemediğini ifade etti.

SPA'nın yeni açılmasından ötürü irili ufaklı tadilat işlerinden ötürü herkesin girip çıktığı,dolap anhtarlarının hepsinin birbrinden farklıda olsa başka dolaplarıda sorunsuz açtığı herkesin malumudur. Kamera olmadığı gibi temizlik işçilerinden,müşterilere ,personeldeniteknik ekibe herkes dolapları kullanıyordu.

Aynı saatlerde işverinin İPAD'nin de kayıp olduğu ortaya çıktı. Söz konusu bu olumsuz olaylardan sonra hanımefendiye destek olan tek kişi bendim.Üzüldüğüm gibi yarıdmcı olmak istedim herkesin bariz bir şekilde parasının çalındığının kendi planı olduğu ve özeliikler polis vs karıştırmak istemeidğini ifade etti. Bu arada çalışanlardan ve bizde yine yanında dolabını anatralarını kontrol etitk çantasına beraberce baktık.

Olaydan günler önce parasının olduğunu personel odasında herkese ifade edip bankaya yatırmak istediğini kendisi anlattı.Herkesin neden böyle birşey söyleme gereğinde bulunduğunu anlamadığı bu konuşmalardan sonra beni diğerleirnden daha fazla sevip samimi olduğu için benden destek istedi. Bende en kısa zamanda bankaya uğrayıp parasını yatırması gerektiğini ifade ettim.

İşveren bu mide bulandıran olaydan sonra hanımefendinin işine son verdi. Güvenlik amiri dahil,işveren ve personel parası çalınan birinin rahat tavırlarından şüphelenmiş olacak ki herkes parası çalınmadı kendi uydurması diyordu.

Bir ay daha çalıştım ve sürem bitti İstanbul'a döndüm. Ara sıra hatta olay günü çok acıdğım ve şüphelenmediğim kadın bir ay sonrasında Jandarmaya benim adımı ve benden şühelendiğini ifade ederk şikayetçi olmuş.Jandarma tarafından aranıp adresimi ilettim. Muhtemelen soruşturma evresindedir.En başta tabiki de yapmadığım birşey için atılı suçu kabul etmediğim gibi iftira atıldığını düşünerek karşı bir davaya hazırlanıyorum

Hiç kimsenin kadının lehine tanıklık yapmadığı gibi,ortada ne bir kamera görüntüsü,ne bir parmak izi,ne somut hiçbir delil yok.
Şikayetçinin beyanı dışında ortada birşey yok.

Sonuç:
Sizce bu durumda nasıl bir süreç işler
İftira karşısında yasal hakkım olarak ne yapmalıyım?

Teşekkürler.