Merhaba,

YÖK geçtiğimiz aylarda aldığı karar ile Eğitim Fakülteleri'nde yer alan "Ortaöğretim Alan Öğretmenlikleri" bölümlerine öğrenci alımını durdurdu. Yani, asıl amacı öğretmen yetiştirmek olan Eğitim Fakülteleri'ne bir darbe vuruldu. Ayrıca, alınan karar ile ortaöğretim alan öğretmenlerinin Fen-Edebiyat Fakülteleri'nden yetişeceği açıklandı ve Eğitim Fakülteleri'nde bahsi geçen bölümlerde okuyan öğrenciler hakkında açıklama yapılmadı.

Örnek vermek gerekirse,

Bir öğrenci düşünün Matematik Öğretmenliği bölümü için çok çaba harcamış ve 450'nin üstünde puan alarak Matematik Öğretmenliği bölümünü kazanmış.
Bir öğrenci düşünün, barajı zar zor geçip Matematik bölümünü kazanmış.

Alınan kararla, Matematik bölümünü kazanan öğrenciye formasyon verilerek; ikisi de eşit duruma getirilmiştir. Halbuki, öğretmenlik Matematik Öğretmenliği öğrencisinin hakkıdır. Bu durumda bir haksızlık oluşmuştur.

Ayrıca YÖK'ün aldığı karar ile yılda 400 mezun veren Eğitim Fakülteleri'ndeki Matematik Öğretmenliği gibi bölümler kapatılmış, bunun yerine yılda 5.000 mezun veren Matematik gibi bölümlere öğretmenlik yolu açılmıştır. Böylelikle atanamayan öğretmen sayısı hızla artacaktır.

Mağdur olan Matematik Öğretmenliği bölümü daha da mağdur edilmiştir.

Matematik Öğretmenliği öğrencisi bu durumda hakkını arayabilir mi? Yapması gereken nelerdir?