Merhaba;

Biraz önce monsterı aradım ve Haswell işlemcili ürünümün ne zaman geleceğini sordum,verdikleri cevaba göre 19 Eylül ile 30 Eylül arasında gelecekmiş.Ürünün son teslimat tarihi temmuzun son günü olmasına rağmen hala bana ulaştırılmadı.Konuştuğum kişinin adı Barış.Ürünüme baktığında 120GB SSD HDD in yanlışlıkla ücretsiz olarak verildiğini söyledi.Bende bu sizin hatanız sözleşmede ne varsa onun uygulanması gerektiğini söyledim.Bana teslimattan sonraki 60 gün içinde cayma haklarının olduğunu söyledi.Sözleşme aşağıdaki şekildedir.Sizden ricam bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekiyor.Şimdiden teşekkürler.



UYARI : İlgili yasa gereği lütfen aşağıdaki sözleşme metnimizi 12 punto ve koyu olarak yazdırarak okuyunuz.
Ayrıca; internet sitemize üye olan ve alış veriş yapan her müşteri, tarafımızdan düzenlenmiş olan aşağıdaki satış sözleşmemizin tüm maddelerini başka bir ihbara gerek kalmadan okumuş ve kabul etmiş sayılır !

monsternotebook.com.tr SATIŞ SÖZLEŞMESİ

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

İşbu sözleşme 13.06.2003 tarih ve 25137 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Mesafeli Sözleşmeler Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik gereği internet üzerinden gerçekleştiren satışlar için sözleşme yapılması zorunluluğuna istinaden düzenlenmiş olup, maddeler halinde aşağıdaki gibidir.

MADDE 1- TARAFLAR

1.1- SATICI :
Ünvanı : FOKUS Bilgisayar Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.
Adresi : Osmanağa Mah. Nüzhetefendi Sok. No : 50 / 1 - 2 Kadıköy / İSTANBUL
Telefon : ( 216 ) 449 49 30
Faks : ( 216 ) 449 49 36
Email : info@monsternotebook.com.tr

1.2- ALICI :
Adı/Soyadı/Ünvanı :
Adresi :
Türkiye 06590
Telefon :03120000000
Email :
MADDE 2- SÖZLEŞME KONUSU
Bu sözleşmenin konusu, ALICI'nın SATICI'ya ait www.monsternotebook.com.tr internet sitesinden elektronik ortamda yapmış olduğu bu siparişin satışı ve teslimi ile ilgili olarak 4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun-Mesafeli Satış Sözleşmeleri Uygulama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır.

MADDE 3- SÖZLEŞME KONUSU ÜRÜN/ÜRÜNLERİN

Ürün Kodu Ürün Adı Adet Birim fiyat Toplam fiyat
Q63W150ERQ765 MONSTER® Q63W150ERQ765 15.6"
Notebook Çantası İstemiyorum. : (-34,90 TL)
120 GB 2.5" SATA3 INTEL 330 SERISI SSD BOX (Okuma: 500MB/s Yazma: 450MB/s) : (0,00 TL)
Intel® Core™ i7 4.nesil HASWELL işlemciye yükseltme fırsatı ! ( 20 Haziran - 30 Temmuz teslimat ! ) : (0,00 TL)
4. Nesil Intel® HM87 Chipset'e yükseltme fırsatı !.. ( 20 Haziran - 30 Temmuz teslimat !..) : (0,00 TL)
2 GB GDDR3 nVIDIA® GT 750M ekran kartına ÜCRETSİZ yükseltme fırsatı ! : (0,00 TL)
16 - 30 Eylül 2013 Teslimat ! ( 12 Mayıs 23:59'a kadar verilen 10 ön sipariş için geçerlidir. ) : (0,00 TL)
Bugün, 23:59' a kadar verilen siparişler için 01-30 EYLÜL yerine 20 Haziran - 30 Temmuz teslimat !.. : (0,00 TL)
Yok ! Intel Smart Response Teknolojisi desteği içermez. : (0,00 TL)
15.6" Full hd ( 1920 x 1080 ) Mat LED Ekran : (0,00 TL)
16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz SODIMM Kingston : (0,00 TL)
Yok : (0,00 TL)
8x Multi DVD +-RW/-RAM WRITER; Dual Layer; Tray Load; SATA : (0,00 TL)
Türkçe Klavye (TR) : (0,00 TL)
İşletim Sistemi Linux (Türkçe) : (0,00 TL)
ESET Smart Security 6 (3 Aylık Lisans Hediye) : (0,00 TL)
2-in-1; 802.11b/g/n WLAN and Bluetooth™ v3.0 Module; Half Mini-Card PCIe Adapter : (0,00 TL)
2.0 MP Kamera : (0,00 TL)
Parmak İzi Okuyucusu : (0,00 TL)
Internal Bluetooth™ v3.0 : (0,00 TL) 1
1.913,41 TL
1.320,35 TL
1.320,35 TL
KDV Hariç Toplam :
KDV : 237,66 TL
Kargo Tutarı : 0,00 TL
KDV Dahil Toplam :

Ürün/Ürünlerin Cinsi, türü, Miktarı, Markası, Rengi, Satış Bedeli yukarıda belirtildiği gibidir.

Ödeme Şekli : Sipariş Değişikliği Talebi
Teslimat Adresi :
Türkiye 06590
Teslim Edilecek Kişi :
Teslim Edilecek 2. Kişi :
Fatura Adresi :
Türkiye 06590
Kargo Ücreti : 0,00 TL

MADDE 4- GENEL HÜKÜMLER
4.1- ALICI, http://www.monsternotebook.com.tr internet sitesinde sözleşme konusu ürünün temel nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimata ilişkin ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder.
4.2- Sözleşme konusu ürün veya ürünler, yasal 30 günlük süreyi aşmamak koşulu ile her bir ürün için ALICI'nın yerleşim yerinin uzaklığına bağlı olarak internet sitesinde teslimat ile ilgili bilgiler içinde açıklanan süre içinde ALICI veya belirttiği teslimat adresindeki kişi/kuruluşa teslim edilir. Bu süre ALICI'ya daha önce bildirilmek kaydıyla en fazla 10 gün daha uzatılabilir.
4.3- Sözleşme konusu ürün, ALICI'dan başka bir kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden SATICI sorumlu tutulamaz.
4.4- SATICI, sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve eğer varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur.
4.5- Sözleşme konusu ürünün teslimatı için sipariş bedelinin ALICI'nın tercih ettiği ödeme şekli ile ödenmiş olması şarttır. Herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, SATICI'nın ürünün teslimi yükümlülüğü ortadan kalkmış kabul edilir.
4.6- Ürünün tesliminden sonra ALICI'ya ait kredi kartının ALICI'nın kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluşunun ürün bedelini SATICI'ya ödememesi halinde, ALICI'nın kendisine teslim edilmiş olması kaydıyla ürünün 3 iş günü içinde SATICI'ya gönderilmesi zorunludur. Bu tür bir durumda tüm nakliye giderleri ALICI'ya aittir.
4.7- SATICI mücbir sebepler veya nakliyeyi engelleyen hava muhalefeti, ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar nedeni ile sözleşme konusu ürünü ssüresi içinde teslim edemez ise, durumu ALICI'ya bildirmekle yükümlüdür. Bu takdirde ALICI siparişin iptal edilmesini, sözleşme konusu ürünün varsa emsali ile değiştirilmesini, ve/veya teslimat süresinin engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesi haklarından birini kullanabilir. ALICI'nın siparişi iptal etmesi halinde ödedigi tutar 10 gün içinde kendisine nakten ve defaten ödenir.

4.8- Garanti belgesi ile satılan ürünlerden olan veya olmayan ürünlerin arızalı veya bozuk olanlar, garanti şartları içinde gerekli onarımın yapılması için FOKUS Bilgisayar' a gönderilebilir, bu takdirde kargo giderleri FOKUS Bilgisayar tarafından karşılanacaktır.

4.9- İşbu sözleşme, SATICI tarafından ALICI'ya faks veya e-posta yoluyla ulaştırılmasından sonra geçerlilik kazanır.

MADDE 5 - CAYMA HAKKI

ALICI, sözleşme konusu ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa tesliminden itibaren (7) gün içinde cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanılması için bu süre içinde SATICI'ya faks, e-posta veya telefon ile bildirimde bulunulması ve ürünün ilgili madde hükümleri çercevesinde kullanılmamış olması şarttır. Bu hakkın kullanılması halinde, 3. kişiye veya ALICI'ya teslim edilen ürünün SATICI'ya gönderildigine ilişkin kargo teslim tutanağı örnegi ile fatura aslının iadesi zorunludur. Bu belgelerin ulaşmasını takip eden 7 gün içinde ürün bedeli ALICI'ya iade edilir. Fatura aslı gönderilmez ise KDV ve varsa sair yasal yükümlülükler iade edilemez. Cayma hakkı nedeni ile iade edilen ürünün kargo bedeli SATICI tarafından karşılanır.

Niteliği itibarıyle iade edilemeyecek ürünler, tek kullanımlık ürünler, kopyalanabilir yazılım ve programlar, hızlı bozulan veya son kullanım tarihi geçen ürünler için cayma hakkı kullanılamaz. Her türlü yazılım ve programlar, DVD, VCD, CD ve kasetler, piller, sarf malzemeleri (toner, kartuş, şerit v.b) ve cayma hakkının kullanılması, ürünün ambalajının açılmamış, bozulmamış ve ürünün kullanılmamış olması şartına bağlıdır.

Ayrıca, tüketicinin özel istek ve talepleri uyarınca üretilen veya üzerinde değişiklik ya da ilaveler yapılarak kişiye özel hale getirilen mallarda tüketici cayma hakkını kullanamaz.

DİĞER HUSUSLAR:

Ödemenin kredi kartı veya benzeri bir ödeme kartı ile yapılması halinde tüketici, kartın kendi rızası dışında ve hukuka aykırı biçimde kullanıldığı gerekçesiyle ödeme işleminin iptal edilmesini talep edebilir. Bu halde, kartı çıkaran kuruluş itirazın kendisine bildirilmesinden itibaren 10 gün içinde ödeme tutarını tüketiciye iade eder.

Borçlunun temerrüde düşmesi halinde, Borçlu borcun gecikmeli ifasından dolayı alacaklının oluşan zarar ve ziyanını ödemeyi kabul eder.

İşbu sözleşmenin uygulanmasında, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca ilan edilen değere kadar Tüketici Hakem Heyetleri ile SATICI veya ALICI'nın yerleşim yerindeki Tüketici Mahkemeleri yetkilidir.

Siparişin sonuçlanması durumunda ALICI işbu sözleşmenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılacaktır.