merhabalar
ben esimle tartışarak uzun bir süre ayrı kaldık ve bırbırımıze cok sınırlıydık kavga ettikten sonra yaklasık ıkıhafa sonrakı tarıhe karakola gıderek benı tehdıt ettı diye sıkayette bulunmus ancak ben aradığımda tehdıt etmedım ama bıraz bağrısmalı bir telefon konusması geçti ve suan bana mahkeme kagıdı geldı esımle kavga ettiğimizde karakola gıtmıstık ve darp raporu aldı sadece sol omzunda 2cm,e 2 cm morarma vardı ve ona darp raporu aldı mahkemeye cıktıgımda hakım bana kestıgı ceza 5 yıl içinde suc işlersem 150 gün hapis cezası ve 3000 lira para cezası yersın dedi ve yeni gelen telefonla tehdit le ilgili mahkeme kağıdında yazan satırı yazıyorum
sorusturma evrakı incelendi
yukarıda acık kımlık bılgılerı yazılısuphelının 28.04.2013 tarıhlıkendısıne ait telefondan müştekının kullandıgı telefon arandıgı tesbıt edıldı ve cocugunu kacıracagını hayatını mahvedecegını gününü göstereceğini diyerek tehdit ettiğiniolay nedeniyle sıkayetçi oldugunu
şüphelının savunmasında müştekiyi olay tarıhınde aradığını fakat tehdit etmedıgını üzerine atılı sucu kabul etmedıgını belırtti
HTS raporları ıncelendıgınde şüphelinin müştekiyi aradığının tespit edildi
tüm sorusturma evrakı birlikte değerlendirildiğinde şüphelının yukarıda sevk maddesınde belırtılen sucu işlediği anlaşılmakla şüphelının yargılanmasının yapılarak delıllerın takdiri mahkemenize ait olmak üzere sevk maddelerı geregınce cezalandırılmasına karar verılmesıne
acaba HTS raporunda ogün konustugumuz telefon kaydı varmıdır telefon dınleme emri cıkarmıs olabılırmı savcılık ve ben bu mahkemeden nasıl bır ceza alırım
yada ogun mahkemeye esımle gıdersek esım ben kocama sınırlı ve kızgındım demedığı lafları ben karakola gıderek bana boyle boyle dedi diye sıkayette bulundum derse ben ceza alırmıyım yada eşim ceza alırmı yalan soyledıgı için
bunlar hakkında bana bılgı verırsenız sevınırım çok kotu durumdayım bunalım gecırıyorum artık
İYİ GECELER
Mahkemebitmiş zaten ceza almışsınız ve hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı verilmiş. 5 yıl içinde kasten suç işlemezseniz hüküm kendiliğinden düşecek.
Bu defa ceza verilirse ilk mahkemede açıklanmayan hüküm de açıklanacak ve bu iki suçtan ceza alacağınız gibi sicilinize işlenecektir(eğer önceki darp olayı oldu mahkeme görüldü karara bağlandı daha sonra bu tehdit suçu işlendiyse) ama bu suçları yakın tarihlerde(hiç bir mahkeme olmadan) ve denetimli serbestlik almadan üst üste işlediniz ve mahkemeleri ayrı ayrı görülüyor ve ilki(darpla alakalı olan) görüldü ve hagb alındıysa ikinciden de hagb çıkabilir.Boşanma durumunda bu sebepler dolayısıyla kusurlu taraf olmanız, tazminat ve nafaka ödemenizde kuvvetle muhtemel.Eşten uzaklaştırma aldınız mı bilmiyorum ama almadıysanız alacaksınız.Çocuğun velayeti de(yaşını bilmiyorum) karşı tarafa verilebilir.Bilginize..
Bu defa ceza verilirse ilk mahkemede açıklanmayan hüküm de açıklanacak ve bu iki suçtan ceza alacağınız gibi sicilinize işlenecektir(eğer önceki darp olayı oldu mahkeme görüldü karara bağlandı daha sonra bu tehdit suçu işlendiyse) ama bu suçları yakın tarihlerde(hiç bir mahkeme olmadan) ve denetimli serbestlik almadan üst üste işlediniz ve mahkemeleri ayrı ayrı görülüyor ve ilki(darpla alakalı olan) görüldü ve hagb alındıysa ikinciden de hagb çıkabilir.Boşanma durumunda bu sebepler dolayısıyla kusurlu taraf olmanız, tazminat ve nafaka ödemenizde kuvvetle muhtemel.Eşten uzaklaştırma aldınız mı bilmiyorum ama almadıysanız alacaksınız.Çocuğun velayeti de(yaşını bilmiyorum) karşı tarafa verilebilir.Bilginize..
Ben ikinci davadanda hagb kararı verilir biliyorum.
zaten bunun anlamı denetim süresi boyunca bir daha kasıtlı suç işlersen bu hüküm açıklanır demek
* bu sürecin üzerine 2. kez kasıtlı suç(eşe karşı işlenen suçlar ayrıca yarı oranında arttırılır) işlenmiş ise
yeni görülecek davada ceza verilmesi ve diğer mahkemeye hükmün açıklanması için yazı gönderilmesi beklenen bir durumdur
Sizin dediğinizi tam anlamadım ama 2 yılın altındaki her suç, istediğin kadar işle hepsi hagb olur diye bir şey söz konusu değildir.Öyle olsa hem hagb(bir daha kasıtlı suç işlersen bu hüküm açıklanır) mantığı çöker.
Ancak bu iki suç mahkemelerden ve kişiye verilen hagb kararlarından önce işlendiyse ancak o zaman ikisi da hakiminde takdirine bağlı olmakla beraber hagb olarak değerlendirilebir.
zaten bunun anlamı denetim süresi boyunca bir daha kasıtlı suç işlersen bu hüküm açıklanır demek
* bu sürecin üzerine 2. kez kasıtlı suç(eşe karşı işlenen suçlar ayrıca yarı oranında arttırılır) işlenmiş ise
yeni görülecek davada ceza verilmesi ve diğer mahkemeye hükmün açıklanması için yazı gönderilmesi beklenen bir durumdur
Sizin dediğinizi tam anlamadım ama 2 yılın altındaki her suç, istediğin kadar işle hepsi hagb olur diye bir şey söz konusu değildir.Öyle olsa hem hagb(bir daha kasıtlı suç işlersen bu hüküm açıklanır) mantığı çöker.
Ancak bu iki suç mahkemelerden ve kişiye verilen hagb kararlarından önce işlendiyse ancak o zaman ikisi da hakiminde takdirine bağlı olmakla beraber hagb olarak değerlendirilebir.
Mantıken baktığınızda doğru ama uygulama nedir?
2. suçta hükmün açıklanmasını geriye bırakılması verilmeycek ise o zaman artık suç işlemiş ve önceki kararında açıklanması gerekir.
Ama şahıs 2. suçtada HAGB kararı verilme şartlarına uyuyor. Ne yapılacak bu durumda?
Hagb verilmenin en önemli şartı mahkemede sanığın bir daha suç işlememesine kanaat getirilmesi gerekliliğidir(yani ilk suçu bile olsa hagb verilmeyebilir ancak ilk suçu olan çok büyük bir yüzde hagb den faydalanmaktadır).Daha önce hagb almış ve bir daha kasıtlı suça karışırsan ceza alacaksın ve bu cezada üzerine eklenecek denen kişi daha sonra gene kasıtlı suç işlerse artık hagb'den faydalanma şansını kaybetmiş olur.
Zaten aksi halde ne olurdu; 2 yılı geçmeyen(tehdit, darp, hakaret) suçlarını isteyen istediği kadar üst üste işleyebilir ve bu suçların kanunen hiç bir cezası olmazdı.Hagb kişiye verilen bir şanstır(bu seferlik bir şey demiyorum bir daha olursa yandın gibi).2 yılı geçmeyen bütün suçların kişiler tarafından dilediği kadar üst üste işlenmesini sağlayan, hukuk işleyişini ve kamu düzenini bozacak ve ceza sistemimizde büyük bir boşluk oluşturacak bir uygulama değildir.Bilginize...
Hagb verilmenin en önemli şartı mahkemede sanığın bir daha suç işlememesine kanaat getirilmesi gerekliliğidir(yani ilk suçu bile olsa hagb verilmeyebilir ancak ilk suçu olan çok büyük bir yüzde hagb den faydalanmaktadır).Daha önce hagb almış ve bir daha kasıtlı suça karışırsan ceza alacaksın ve bu cezada üzerine eklenecek denen kişi daha sonra gene kasıtlı suç işlerse artık hagb'den faydalanma şansını kaybetmiş olur.
Zaten aksi halde ne olurdu; 2 yılı geçmeyen(tehdit, darp, hakaret) suçlarını isteyen istediği kadar üst üste işleyebilir ve bu suçların kanunen hiç bir cezası olmazdı.Hagb kişiye verilen bir şanstır(bu seferlik bir şey demiyorum bir daha olursa yandın gibi).2 yılı geçmeyen bütün suçların kişiler tarafından dilediği kadar üst üste işlenmesini sağlayan, hukuk işleyişini ve kamu düzenini bozacak ve ceza sistemimizde büyük bir boşluk oluşturacak bir uygulama değildir.Bilginize...
Sayın Bill187 yukarıdaki açıklamanızla şimdiki arasında fark yok. Mantıksal olarak size katılıyorum.
Ama uygulama nasıldır?
Buna benzer bir durum var benimde önümde davalık olduğumuz şahsın daha önce HAGB kararı var yeni davada hakime bunu söylememize rağmen yinede karar verildiğinde HAGB kararı verilmesi kararını kabül ediyormusunuz diye sordu. Karşı taraf kabül etti dava sonuçlanmadı daha.
Birde bu adam bir daha suç işler kanatine varmanın gerekçesi olmalı, öyle durup dururken bu adam bir daha suç işler kanatine varırsanız gerekçesinide belirtmelisiniz. ve bu kararı verirken önceki suçları değil şimdiki durumu göz önüne alınıyor. diye biliyorum.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku