Mrb bunda 8 sen önce belediye evimizin bulundugu bölgeyi istimlak ederek park yaptı tapumuz dedemiz üzerine oldugu icin mirascılar vardı yurt dısında olan mirascılar da oldugu icin vekalet alamıyorduk bu neden le istimlak parası nı almak icin bir girişimde bulunmadık bu zamana kadar ki

Şimdi ise vekaletleri topluyorum bunu yapmadan önce tapuya gittigimde şu şekilde birşeyle karşılaştım

belediye evimizin bulundugu yeri istimlak etmemiş tapu halen dedemin üzerine ve tapuya şerh konulmamış

aileme ise Paranız bankaya yatırıldı mirascıları toplarsanız paranızı gider cekersiniz denilmiştir ki ( mirascıları o ara toplayamayacaklarımızı ) biliyorlardı bankaya herhangi bir para yatmamıştır.

sadece belediye evcümen üyeleri o bolgeyi park alanı olarak gostermişler ama bizim tapuda herhangi bir işlem yapılmamış tapuda 300 m2 kerpic ev olarak geciyor ve 8 senedir beri park halinde

Şimdi Sormak istedigim şu Bu evin 8 senedir beri park halinde olmasından dolayı bu belediyeye kullanım davası acabilirmiyim sonucda bizim tapulu malımızı istimlaksız kamusallaştırılmadan park haline getirmiştir ve 8 senedir park olarak kullanılmaktadır ( ispatlanılabilir şaitlerle ) acabiliyorsam ne kadarlık bir dava acmam gereklidir ( tabiki bunları tüm vekaletleri topladıkdan sonra düşünüyorum

bir sorumda şu sonucda o park alanı şu anda dedemin üzerine ve yasal olarak benim tapuda kamusallaştırılmamış cünkü gidip o park alanının 300 m2 kısmını cevirip istedigimi yapabilirmiyim belediye bunu engelleyebilirmi ? varislerinden biriyim sonucda yasal olarak hakkım oldugunu dusunuyorum

Diger Sorum ise belediye su an istimlak etmeye kalkarsa yukardaki olayı yaptıgımda cüzzi bir miktar verecektir büyük ihtimalle inatlaşmadan dolayı ne yapmam gerekli nasıl bir yol izlemem gerekli

Cevaplarınız icin Teşekkürler