Hakem Heyeti Kararı ile İcra Takibi Başlattım Fakat Karşı Taraf İcra Mahkemesinde Dava Açmış !
Merhaba, siteye yeni üyeyim. Hiç bilgimin olmadığı bir durumla karşılaşmış bulunmaktayım. Yardımcı olursanız çok sevinirim, çok teşekkür ederim.
Olaylar şu şekildedir;
Satın almış olduğum ürünün 5 kez arızalanarak yetkili servise gitmesi sonucunda, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum ve Hakem Heyeti ürünün iadesine yani ücret iadesine karar verdi. Ürünün tutarı: 500 TL
Durumu satıcı firmaya bildirdim ve firma ürünü servise teslim etmem gerektiğini, ödemeyi bana servisin yapacağını yazılı olarak bildirdi. Yani konuyla ilgili ev adresime yazı gönderdiler.
İlgili tüm evraklar ile yetkili servise ürünü teslim ettim ve servis bana 1 hafta içinde tarafıma ödeme yapılacığını bildirdi fakat aradan 1 ay geçmesine rağmen ödeme yapmadı.
Bunun üzerine Hakem Heyeti Kararı ile satıcı firmaya icra takibi başlattım. Çünkü, Hakem heyeti; servisi değil, ürünü satan yani faturayı kesen firmayı dikkate alıyor. Bu nedenle satıcı firmayı icraya vermek zorundaydım. Zaten karar yazısında da muhatap satıcı firmaydı.
İcra dosyası açıldıktan bir ay sonra, icra dairesine giderek dosyayı baktığımda dosyanın; İcra Hukuk Mahkemesine gittiğini öğrendim. Yani karşı taraf vekili (Avukatı) dosyayı İcra Hukuk Mahkemesine taşıyıp itiraz ediyor sanırım. Dosyanın gidiş tarihi ise: 28.05.2013
Benim sorularım ise şunlardır;
1. Bu durumda süreç nasıl devam etmektedir?
2. Ben dosyamı nasıl takip edeceğim? (Hiç bilgim yok)
3. Süre ne kadar olur? Yani Mahkeme ne kadar süre içinde karar verir?
4. Mahkeme bana bir tebligat yapacak mı? Yoksa davayı ben mi takip edeceğim?
5. Duruşma olacak mı? Mahkemeye çıkacakmıyım?
Değerli cevaplarınızı beklerim.
Saygılarımla
Hukuki NET Güncel Haber
Konu Swat_34 tarafından (29-06-2013 Saat 00:32:18 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: Bilgi Ekleme
Cevap: Hakem Heyeti Kararı ile İcra Takibi Başlattım Fakat Karşı Taraf İcra Mahkemesinde Dava Açmış !
Sorularım ile ilgili yanıt alamayınca; bir çok yerden kendim araştırdım ve sorularıma yanıt buldum.
Hakkımda açılan dava ile ilgili olarak ''İcra Hukuk Mahkemesi'' 2 ay sonrası için ''Duruşma günü'' vermiş.
Benim sorum ise şudur; bundan sonrası için bir ''Avukat'' tutarak mı devam etmeliyim yoksa kendim mi davayı/duruşmayı takip etmeliyim? sizce kendim davayı kazanabilirmiyim?
Cevap: Hakem Heyeti Kararı ile İcra Takibi Başlattım Fakat Karşı Taraf İcra Mahkemesinde Dava Açmış !
Avukat veya Hakim kadar Hukuki bilgim yok fakat, kişi %99 haklıysa ve elinde delilleri de varsa, davayı avukatı olmadan kazanma ihtimalide daha yüksektir gibi geliyor kanaatimce. Tabi yinede bu konularda sizler kadar bilgili değilim.
Aslında bu konu ile ilgili daha önce bir avukatlık bürosuna uğrayıp, yardım talebinde bulundum fakat meblağ olarak düşük bir rakam olduğunu söylediler. Daha doğrusu danışmış olduğum avukatlık bürosundaki asistan öyle bilgi verdi. Zaten alacaklı olduğunuz rakam 500 TL, bunun için avukat tutmanıza gerek yok aslında dediler.
Bende bu yüzden avukatsız olarak icra takibi başlatmıştım fakat şimdi karşı tarafın avukatı borca itiraz davası açtığı için hukuki yardıma ihtiyaç duymaktayım.
Cevap: Hakem Heyeti Kararı ile İcra Takibi Başlattım Fakat Karşı Taraf İcra Mahkemesinde Dava Açmış !
Tabi ki bu işin eğitimin almış birisiyle yola devam etmenizde fayda var. Zira dava sonunda ben %99 haklıydım bu nasıl adalet diyebilirsiniz.
Saygılar...
Cevap: Hakem Heyeti Kararı ile İcra Takibi Başlattım Fakat Karşı Taraf İcra Mahkemesinde Dava Açmış !
Merhaba değerli arkadaşlar,
İcra Hukuk Mahkemesinden tarafıma bir ''Ön İnceleme ve Tahkikat Tutanağı'' geldi. Gelen yazı yukarıdaki ilk mesajımda belirtmiş olduğum yazımla alakalı, burada ben ''Davalı'' konumundayım.
Sormak istediğim sorum ise şudur;
yazıda şöyle bir cümle mevcut (cümlenin tamamını yazmadım): ......... cevap dilekçesini ibraz etmesi için 2 hafta kesin süre verilmesine ve mahkemece belirlenecek avansın davalıdan alınmasına.......... diye devam ediyor cümle,
buradaki avans olarak belirtilen parayı ne kadar süre içinde yatırmam gerekiyor, yani bana tebliğ edilen günden itibaren kaç gün içinde yatırmalıyım ve bu bahsi geçen avans İhtiyati Tedbir anlamındamıdır? Çünkü karşı taraf İhtiyati Tedbir talep etmiş.
Saygılarımla.
Konu Swat_34 tarafından (21-07-2013 Saat 01:36:21 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Hakem Heyeti Kararı ile İcra Takibi Başlattım Fakat Karşı Taraf İcra Mahkemesinde Dava Açmış !
Avukat tutmayı bende isterim fakat şu an tabiri caizse borçlar içinde yüzmekteyim, o yüzden avukat tutabilecek durumda değilim. %99 haklı olduğumu iddia etmedim, kimin haklı olduğuna mahkeme karar verecektir.
Benim sorum şuydu; mahkemeden gelen yazıda belirtildiği gibi, mahkemece belirlenecek olan avansı ne kadar süre içinde yatırmalıyım ve bu yatıracağım para ihtiyati tedbir anlamına mı geliyor? Bilgi verebilen olursa çok sevinirim.
Saygılarımla.
Konu Swat_34 tarafından (21-07-2013 Saat 17:23:51 ) de değiştirilmiştir.
Öncelikle merhaba. Konu hem tüketici hakları hemde icra konusunu kapsadığı için konuyu nereye açacağımı bilemedim. Yaklaşık 10 ay önce, yanındaki ek...
Tüketici Hakem Heyeti'ne yaptığım başvuru sonucunda ekteki karar çıkmıştır.(karar metni aşağıdaki ekteki resimdedir) Şu aşamada nasıl bir yol izlemem...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku