Selam Sayın Arkadaşlar,
Ben Mart 2013 / Haziran 2013 Tarihleri Arasında 3 Ay Bir Gümrükleme Firmasında Çalışmış ve Sağlık Koşulları Sebebiyle İş Kanunun 24 Maddesi 1-a Bendi Gereğince Sağlık Raporu Alarak ve aynı gün Hastahane Tarafından Online olarak SGK ya bildirilerek Dilekçeyle İstifa Etmiş Bir İşçiyim..İstifa Etmemin Akabinde Çalıştığım Şirket Bana Mayıs Ayında (1 ay önce) Yaptığım Bir Beyannamedeki Hata Sebebiyle Oluşan Cezai Durumu Tarafıma Yansıtmak Amacıyla Noterden Elime (Ben İşten İstifa Ettiğim Tariften Sonraki Bir Tarihte Düzenlenmiş) Bir İhtarname Gönderdi.Bu İhtarnamede İş Akdimi Başlıkta Yazan maddeye istinaden Sonlandırdıklarını Ve Cezai Durumun Rakamsal Boyutlarını Gösteren Bazı Açıklamalar Yazmışlar. Bana Bu ihtarnamede Hakkımda Mayıs Ayında Ben orada Çalışırken Tutanak Tutulduğunu (haberim yok) vede Bu Hata ile ilgili yine benim istifa ettiğim tarihten sonra savunmamı almak için gönderdikleri ancak elime ulaşmayan bir ihtarnameden de bahsetmişler. Ben Orada Çalışırken ve Olayın Üzerinden 1 Aylık süre geçmiş olmasına rağmen hiçbir şekilde benden bir savunma tutanak yahut işten çıkarılma ile ilgili bir belge sunulmadı ayrıca bahsi geçen benim vermediğim savunma zaten istifadan sonra istenmiş elime de geçmedi postada sorun oldu sanırım, böyle bir talepte bulunmaları ve Beyannamedeki bahsi geçen hatanın beyanname resmileşmeden önce yani gümrüğe sunulmadan önce gümrük müşaviri tarafından da kontrol edildiği şahitlerce ıspatlayabileceğim durumdayken herhangi bir hak iddia etmeleri mümkün müdür? Gümrük Beyannameleri Gümrük Müşavirlerinin İmzaladığı ve tamamen onların sorumluluğunda olduğu bir beyannamedir. Ayrıca Beyannameyi yazan ben doğru yazmış olsamda şirketten herhangi birisi girip sehven benim bilgilerimi değiştirme durumu varken herhangi bir ceza almam söz konusu olurmu..?? Ayrıca En Merak ettiğim Konu Ben orda çalışırken bana hiçbirşekilde bahsedilmeyen bu konular ben sağlık sebebiyle istifa ettikten sonra olmasını hakim göz önüne alırmı..tşk ederim