Öncelikle herkese merhabalar.!
Böylesine güzel bir site ve forumu emekleriyle ortaya çıkaranlara sonsuz teşekkürler.
Aile apartmanı olarak kullandığımız Annem, kardeşim ve benim hisselerimizle oluşturduğumuz bina şu sıralarda sorun olmaya başladı. Kendimize ait olan arsamız üzerine kat mülkiyeti yaparak bina inşaa ettik. Tüm daireler tamamlandı ve kat mülkiyetinde olan hisse paylaşımına göre herkes kendine ait yerin tapusunu dolayısıyla da inşaatın tamamlanması akabinde iskan alımı işlerini de tamamladı.
Müştereken yapılması gereken; merdivenlerin mermer veya benzeri kaplama ile yapılması, Çatının yapılması, Garaj bölümünde zeminin dolgu yapılarak dış kısımda olan belediye kaldırımı seviyesinin üzerine çıkarılması ( Dışarıdan toz ve yağmur suyunun girişini önleme amaçlı ) gibi hususların tamamlanması gerekiyor. Binamızda yabancı yok dediğim gibi Annem, kardeşim ve ben bu yüzden yöneticilik gibi bir müessese oluşturmayı düşünmedik. İşte zorluk burada başlıyor.
Yaklaşık 8 yıldır bugün yarın yapılacak diye bekliyoruz her yapalım dediğimizde paramız yok bahanesiyle karşılaşıyoruz. Şimdi kardeşim başka şehire yerleşti ve artık ben oraya gelmeyeceğim siz ne yaparsanız yapın diyor. Yani ona göre binayı biz kullandığımız için yapsak ta yapmasak ta bizim sorunumuzmuş. Sonuç olarak binada biz oturduğumuz için ve biz faydalandığımız için yapması bizimle alakalıymış.
Müsaade ederseniz öğrenmek istediklerim;
1.. Apartman yönetimi gibi bir müessese oluşturulmadığı için diğer hak sahiplerine müşterek yerlerin yapılması gerektiği hususu nasıl tebliğ edilebilir.
2.. Bu konu da yasal olarak atılacak adımlar nelerdir. Nerelere ve ne şekilde müracaat gereklidir.
3.. Yerleştiği şehirdeki adresini bilmiyorum. Noter kanalıyla ihtarname çekmeyi düşündüm fakat adresini bilmediğimden pek olur gibi gelmedi bana
4.. Müşterek olan yerlerin yapımını kendim üstlensem, yapılan masraflardan diğer hissedarlardan hisselerine düşen kadarını nasıl talep edebilirim.
5.. KMK' nın bu hususu açıklayan hangi maddeleri vardır.
Yardımlarını esirgemeyip bu başlığa yorum yapacak, yapılması gerekenler konusunda yol gösterecek tüm arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.