Yeni bir sahtekarlık türü çıkmış ben hukukta böyle bir şey yok dedim ama herkes var diye tutturdu olay şu :
Noter aracılığı ile birisine protesto çekiyorsunuz ama çektiğiniz kişi sizi kesinlikle tanımıyor yani aranızda hiç bir ilişki yok protestonuzda 'önceki sözleşmemizde belirtilen ........ borcunuzu ödemediğinizden 7 gün içerisinde haciz v.s v.s 'gibi ibareler oluyor. Büyük bir olasılıklada bu noter yazısını alan 'bu yanlışlıkla bana geldi 'diye düşünüp ne itiraz ediyor nede arıyor. Bu durumda itiraz etmediğiniz için borcu kabullenmiş oluyormuşsunuz . Ben olmaz diye tutturdum ama bana yaşanmış Antalya dan örnek verdiler Daha da garibi kadıncağızın evinin tapusuna şerh bile konumuş. Böyle bir şey olabilir mi acaba ? hadin bakalım hukukçular yorumlarınızı beklerim.
saygılarımla
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum
Ben de olmaz diye düşünüyorum. Şöyle ki;
TTK.nun 626 ncı maddesinde, "Kabulden veya ödemeden imtina, kabul etmeme veya ödememe protestosu denilen resmi bir vesika ile tesbiti mecburidir." denilmektedir.
Yargıtay bir kararında diyor ki, "Türk Ticaret Kanununun 626. maddesi gereğince senedin vadesinde ödenmesinden kaçınılması halinde bunun ödememe protestosu denilen ve ödeme gününü izleyen iki iş günü içinde çekilmesi gereken resmi bir belge ile tespiti zorunludur ... ticari senedin ödenmesi itirazın yapılmış olup olmadığı ve yapılmış ise bunun süreleri ile sıkı sıkıya bağlıdır. Çünkü borçlu tedavül eden senedin nerede ve kime ödeneceğini bilmek durumunda olmadığından ticari senetlerde tecessüm eden hak diğer adi borç ilişkilerinden farklı olarak aranan bir alacak niteliğindedir. Bu yüzdendir ki kanun koyucu ticari senetlerde ibraz zorunluluğunu getirmiştir. Yine aynı nedenlerle ibraz edildiği halde senet borçlusunun yükümlülüklerini yerine getirmediği kanıtlanmadıkça ödememe protestosunun çekilmesi de önlenmiş bulunmaktadır. İbrazın varlığının ve geçerliliğinin saptanması ise protestoyu tanzim edecek olan noterliğin görevidir (11. HD. 30.4.1974 736/3069).
Görüldüğü üzere, Noter'in böyle bir protestoyu çekebilmesi için senedi görmesi lazımdır. Şayet usulsüz bir protesto işlemi var ise bundan tacir olmayan kişilerin manevi şahsiyetleri zarara uğrayabileceğinden tazminat davasına konu olabilir. Ancak bunun için sadece protesto keşidesiyle yetinilmeyip protesto keyfiyetinin Merkez Bankası bülteninde yayınlanması gerklidir.
böyle şey olmaz. hangi konularda itiraz etmemenin kabul sonucunu doğuracağı yasada belirtilmiştir. İİK, ilamsız takip ödeme emri; TTK faturaya 8 gün içinde itiraz etmemek vs. Yargıtay da haksız bir talebe itiraz etmemenin, haklı olmadığınız anlamına gelemeyeceğine ilişki pek çok karar vermiştir. Bu nedenle noterden ihtar çekerek bir kimseyi haklı olduğu bir konuda haksız duruma getiremezsiniz
avukat 62 ve ragıp arkadaşımız haklıdır. sevgili commodore siz de haklısınız, böyle şey olmaz.
hukukta SÜKUT (sükut ikrardan gelir atasözünün aksine) İKRAR ANLAMINA GELMEZ. AKSİNE RED ANLAMINDADIR.
Herkes iddiasını ispat ile yükümlüdür. O nedenle ihtarnameye dayanarak bir hukuki talepte bulunacak kişi ihtarnamede ileri sürdüğü alacağının varlığını adli mercilerde ispat etmek durumundadır.
Bahsedilen örnek olayda muhtemelen dava veya icra takibinin başlangıcında dandik bir tebligatla tapuya şerh konulmuş olabilir.
Sahte kimlikler yardımıyla noterden alınan sahte vekaletlerle peynir ekmek gibi gayrimenkul satılan ülkemizde bu tür bir dolandırıcılık girişimlerinin olmasını artık doğal karşılıyorum. İnşaallah yargı mensupları bu tür dolandırıcılara geçit vermezler.
Bildiğim kadarıyla noterler sahte vekaletnameler çıkarmaktadır. Özellikle Deniz Feneri operasyonunda Almanya'da hapis yatan bir kişinin vekaletini İstanbul'da bir noter çıkartmış ve basına yansımıştı. Yani noterler her türlü sahteciliği yapmakta serbestler, denetlendiğini sanmıyorum. Sahte ıslak imzalar, sahte adli tıp raporları, sahte vekaletnameler, sahte seçmenler, birdenbire ortaya çıkan 6 milyon seçmen, sahte dinleme kararları, sahte ihbar mektupları, sahte tutanaklar, düzmece krokiler ve aklına gelebilecek her türlü sahtecilik bizzat devletin savcıları, polisleri, hakimleri tarafından yapılmaktadır. Burdan size tek tek isimlerini verebilirim. Ayrıca bir mahkemede hakimin "sahte (hayali) olarak düzenlenmiş irsaliye ve faturayı" bilerek gerçek gibi kabul ettiğine şahit oldum. O hakimi ve çalıştığı mahkemeyi de burdan isteyene yazarım. Ne yazık ki o hakimi şikayet etmenin bir faydası yokmuş. Devletin çivisi çıkmış arkadaşlar. Güvenebileceğiniz dürüst ve namuslu hiç bir kurum kalmamış. Devir bundan sonra dolandırıcıların, sahtekarların,işini bilenlerini, katakullicilerin devridir.
Malumlarınız belediye seçimleri yaklaşıyor. Tüm partiler istisnasız yalanlarını ve vaatşerini sıralıyor. Politikacının iyisi destekli atanıdır bence....
Yazan: commodore1tr Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku