Merhabalar

Bir bilişim firmasında çalışıyordum. r10.net üzerinden Divan medya adlı firma aracılığıyla sondakika.com ve haberler.com dan tanıtım yazısı satın aldım. (Tanıtım yazısı: Sitelerden link sağlama amaçlı alınan tanıtıcı içerikli yazılardır.)
Birkaç hafta sonra haberler.com , Divan medya adlı firmaya yayınladıkları tanıtım yazılarındaki linklerden dolayı Google tarafından uyarıldıklarını ve bu nedenle linkleri kaldırdıklarını söylüyor. Divan medya doladırıcılıktan forumdan banlanıyor.

Telefon ile ulaşamıyoruz.

Mail ile ulaştığımızda kendilerinin haberler.com yüzünden mağdur olduğunu ve onlardan paralarını alınca iade yapacaklarını söylüyorlar.
Bir sonraki mailde dekont gönderilirse 300 tl ödediğimiz tutarın yarısını iade edeceklerini söylüyorlar. Bende 150tl yi iade etmelerini ve kalanını da haberler.com a dava açtıklarında sonuçlandığında yollamaları şartı ile mail attım.
Dekont gönderiyorum. 4-5 mail atıyorum cevap yok.

Firma adresini terk etmiş durumda.Telefonları açılmıyor.
Ödemeyi misli.com üzerinden Mustafa Karadeniz adlı kişiye yaptım. Mahkeme misli.com dan bu şahsın bilgilerini mi talep edecek? Nasıl ulaşılacak bu kişiye?

Bu durumda paramı iade almak için açmam gereken dava nedir, ne kadar sürer ve nasıl bir dilekçe hazırlamak gerekiyor?
Dekont ve mail kayıtları bende bulunuyor. Bir avukatla görüştüm ama meblağ düşük olduğu için avukatlık ücretinin en az 600tl olduğunu söyledi.