Ben 2007 yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanlığına bağlı KOSGEB de nitelikli hizmet elemanı olarak adlandırılan taşeron firmaya bağlı olarak işe başladım. Taşeron firma her yıl isim değiştiriyor ama genelde sahipleri aynıydı. Bizlere de her yıl giriş çıkış yapıyorlardı.(taşeron işleyişi mutlaka biliyorsunuzdur).2012 yılı temmuz ayında doğum iznine ayrıldım. Ücretli iznim 21.11.2012 de bitti. Bu tarihten itibaren 6 aylık ücretsiz izine ayrıldım. İzin bitişinde işe başlamak istediğimi noterden ihtarname göndererek bildirdim. Çalıştığım merkezin müdürü bana herhangi bir cevap vermedi. Bağlı olduğum firma Kosgeb'e işe başlatılmamla ilgili bir yazı gönderdi. Fakat karşılığında biz onun yerine başkasını aldık onun için artık kadro yok cevabı geldi firmaya.(Bu arada bu yazışmayı istediğimde merkez müdürü muhatabının ben olmadığım için veremeyeceğini söyledi. Firmadan istedim o da göndereceğini söylüyor fakat göndermiyor). Bugünde elime Taşeron firmadan bir noter yazısı geldi. Yazıda diyor ki, Kosgeb'de kadro yokmuş, gel benim yanımda çalış aynı şartlarda.7 gün içinde başlamalıymışım ve hala çıkşımıda yapmamış. Şimdi sorularım şunlar, taşeron firma bana tazminatlarımı ödememek için böyle bir şey yapabilir mi yani beni istediği yerde çalıştırabilir mi, çünkü ben baştan beri KOSGEB çalışanıyım onun değil. Kosgeb'e başlatıldığım için onlara kayıtlıyım. Eğer bu 7 gün içinde işe başlamazsam tazminat haklarımdan mı olacağım. Eğer tazminat davası açarsam benim paramı üst işverenim yani KOSGEB mi yoksa alt iş verenim yani firma mı öder?Tazminat hesaplanırken 2007 yılından beri mi hesaplanacak yoksa giriş çıkış yaptırdıkları için farklı bir hesaplama mı olacak? Bir de ben Ankara'da başladım.2009 da evlilik yüzünden İstanbul'a gelmek için oradaki firmadan istifa ettirildim ve istanbul'daki firmaya girişim yapıldı bu tazminatı böler mi yani istifa ettiğim için ödenmez mi?. (Ama ben kesintisiz Kosgeb'de çalışıyorum 2007 den beri.)
ben şimdi ne yapmalıyım?