Merhaba,

İnternette araştırıp cevap bulamadığım bir konu ile ilgili sizlerin görüşlerini rica ediyorum.

Ülkemizdeki federasyonlardan birinin üyesiyim ve bu federasyona bağlı olarak çalışan bir eğitim merkezi var. Ben de eğitmenim. Verdiğimiz kurslar sonucunda meslek belgesi veriyoruz. Kurslarımız ilgili yönetmelik ve talimat doğrultusunda denetleniyor. Federasyona Bilgi Edinme Yasası kapsamında sorduğum sorular sonucunda denetleme talimatının yapılmakta olduğunu öğrendim.

Benim sorum bir talimat ya da yönetmelik olmadan bir iş yapılabilir mi? Yapılan denetlemeler geçerli olur mu?

Yine yönetmelik ve talimatlarla ilgili bir sorum daha olacak. Talimat ve yönetmelikte yapılamaması konusunda bir hüküm bulunmayan şeyler yapılabilir mi? Soruyu biraz daha somutlaştıracak olursam verdiğimiz kursların seviyeleri var. İlk seviye kurs ile ikinci seviye kursun müfradatı %90 oranında aynı. Ben de aynı gün aynı saatler arasında hiç bilmeyenlere 1. seviye kursu vermek için, daha önce 1. seviye kursu almışlara da 2. seviye kursu vermek için izin talebinde bulundum. (her kursumuz için izin almamız gerekiyor) Ancak bu izni veremeyecekleri söylendi. İlgili talimat ve yönetmeliği baştan aşağı tekrar okuduğumda bunun yapılamayacağına dair herhangi bir madde bulamadım. Federasyondan bu konuda yazılı cevap ve dayanak istedim ama henüz elime birşey geçmedi.

Bu iki konuda bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.