Öncelikle böyle bir forum hazırlayıp, bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Forum sayesinde sorunuma dair neler yapabileceğimi ve yasal haklarımı öğrenmiş oldum. Kısaca yaşadığım problemi anlatmak istiyorum.

Apartmanın giriş katında yaşamaktayım. Evimin odaları, mutfak ve balkon hemen yanımdaki garaj girişiyle bitişik. Yan apartman da aynı yapıda ve girişi daraltmamak için araya duvar yapılmamış. Apartmanın çocukları ve mahalle arkadaşları da burda yaklaşık 6 yıldır son derece gürültülü, küfürlü ve hatta evime ve balkonuma zarar verecek şekilde oynamaktalar. Düzgün bir şekilde hem çocukları hem de ailelerini uyarmama rağmen bir sonuç alamadım. En son olarak çocuklar dün gece 23:30'a kadar yüksek sesle muhabbet edip yanında çekirdek, cips, kola, meyve suyu şeklinde eğlendiler ve giderken de güzel bir şekilde çöpleri, çekirdek kabuklarını, cips paketlerini bir poşette toparlayıp balkonuma atıp kahkahalarla kaçtılar.

Forumda bulduğum bilgiler dahilinde bizim apartmanın yöneticisi ve yan apartmanın yönetici vekili ile görüştüm. Özellikle Kat Mülkiyeti Hukuku 18. madde ışığında var olan haklarımdan, yöneticiye tutanak tutturup Sulh mahkemesi, Çevresel Gürültü Yönetmeliğine göre belediye veya karakola başvurabilceğimi, akabinde yapılacak denetimler sonrasında haklı görülürsem 2872 sayılı kanunun 20.maddesi ilgili bendi gereğince cezai işlem ve TCK 183 kapsamında Savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını anlatmaya çalıştım. Yan apartmanın yönetici vekili, yöneticinin hafta sonu geleceğini ve konuyu o zaman hep beraber tekrar görüşüp, apartmana resmi bir yazı asarak konuyu çözmeyi çalışmayı önerdi.

Konu bir çözüme ulaşır mı bilmiyorum ama sizlerden ricam asılacak resmi yazı için yardımcı olmanız. Yöneticiler de dahil olmak üzere hiçbirimizin konuyla ilgili yasal bilgimiz yok. Her ne kadar forum içindeki başlıklardan birşeyler öğrenmeye çalıştıysam da neticede "Yarım doktor candan edermiş" gibi bir atasözümüz olduğu için normal bir vatandaş olarak yanlış veya eksik birşeyler yapmak istemiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla.