Ben İhracatçılar Birliğinde çalışıyorum. Kuruluş ve işleyişleri 93/4614 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile düzenlenmiş bulunan İhracatçı Birlikleri, Dış Ticaret Müsteşarlığı Teşkilat Kanunu'nun 6'ncı maddesinde bağlı kuruluşlar arasında sayılmaktadır.
Belirli netelikleri haiz firmaların yapacakları başvuruya istinaden Müsteşarlığın teklifi üzerine Bakanlık onayı ile kurulan Birlikler, kuruluşuna dair tebliğin Resmi Gazetede yayımlanmasını müteakip tüzel kişilik kazanır ve genel sekreterin atanmasından sonra faaliyete geçer. Genel Kurulu ile Yönetim ve Denetim Kurulları üye firmalar tarafından oluşturulurken, Birlik Genel Sekreterliklerinde Genel Sekreter Yönetim Kurulunun önerisiyle DTM tarafından atanır. Personel ise Genel Sekretere bağlıdır ve personel yönetmeliğine göre işe alınır.
Tüm personel SSK'lı olup, çeşitli kamusal görevleri bulunmalarına karşın herhangi bir kamusal güvenceye sahip değildir. Bu durumda personelin sendikakal hakları nasıl düzenlenebilecektir? Bu konu biraz muallakta gibi duruyor. Özellikle son günlerde aynı değil ama benzer durumdaki İMKB personelinin (tamamı SSK'lı) sendikalaşma hareketi üzerine İMKB yönetimi, personelin işçi değil memur olduğunu ileri sürerek iş mahkemesine itaraz davası açmıştır. Bu çerçevede biz İhracatçı Birlikleri personelinin hangi sendikal hakları bulunmaktadır? Kısacası bizler memur olmadığımızı biliyoruz ancak işçi miyiz veya işçiler gibi sendikal haklarımız var mı bilmiyoruz. Bu konuda hukukçu üyelerin görüşlerini ve yardımlarını bekliyorum.
Kanımca siz işçisiniz ve işçi sendikasına üye olmak durumundasınız. Öncelikle işyerinizin faaliyet olarak hangi iş koluna girdiğini öğrenmeniz ve o işkolundaki bir sendikayı işyerinde örgütlemeniz gerekir. İşkollarının neler olduğu İş Kolları Tüzüğü'nde sayılmıştır. Sizin iş kolunuzun 17 nolu iş kolu olan "ticaret, büro, eğitim, güzel sanatlar ve kooperetif iş kolu" olduğunu tahmin ediyorum. Sizin değindiğiniz İMKB personeli de aynı iş kolundaki en fazla üyeye sahip Tez. Koop. İş Sendikası'na üye olmuştu. Sizin de belirttiğiniz üzere işverenin itirazı üzerine konu mahkemede.
Bir sendikanın işverenle toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlayabilmesi için yetkili olması gerekir. Yetki için iki ön koşul vardır;
1) İlgili sendikanın ülke genelinde aynı iş kolundaki kayıtlı işçilerin en az %10'unu üye yapmış olması,
2) İşyerindeki işçilerin en az %50'sini üye yapmış olmak gerekir.
Bu iki koşulu taşımayan sendika yetki alamaz. 17 nolu işkolunda en fazla üye Tez. Koop. İş Sendikası'ndadır. İrtibata geçersenzi size yardımcı olacaklardır. Kolay gelsin. selamlar.
ingizlizce bir site ile ilgili tanıtım yapmak istedikleri için 2 arkadaş geldi kabalık etmek istemedim dinledim 14 gün içerisinde iptal edebilirsiniz...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku