Kira sözleşmesi bitiminde tahliye edilen konutun hasarsız bırakıldığının ispatı
Değerli forum üyeleri,
Ben sözleşme bitiminde tahliye edilen bir konutun hasarsız bırakıldığının nasıl ispatlanacağını soracaktım. Yardımcı olursanız memnun olurum. Ancak, kendi durumumu da özetlemek isterim.
Temmuz 2013 sonunda kira kontratı bitiyor ve ev sahibimin bana depozitoyu ödemekten imtina etmesi şeklinde bir risk söz konusudur. (Hatta ödemeyeceklerinden eminim.) Bu sebepten ötürü son iki buçuk aylık kiranın (15Mayıs-31Temmuz) depozitoya denk gelen kısmını (1000 ABD Doları) yatırmadım. O beni avukata verip icra takibi başlatmakla tehdit ediyor, ben de ödememekte direniyorum. Pek çoğunuzun şimdi depozitonun kiraya mahsup edilmeyeceğini ve usulsüz bir iş yaptığımı söylediğini duyar gibiyim. Ama açıkçası benim çekinmemi sağlayan iki şey var: depozitoyu geri almak için icra prosedürüyle uğraşmak zorunda kalmak istemiyorum ve evden çıktığımda evi hasarsız bir şekilde bıraktığımı nasıl ispatlayacağımı bilmiyorum. Ev sahibim iyi niyetli bir insan değildir ve kendisine hiç güvenmiyorum. (Örneğin, geçmişte evi satacağını söyleyip huzurumuzu bozdu ve biz de evini potansiyel alıcılara gösterdik amacının satmak olmadığını bildiğimiz halde...)
Tüm kira ödemeleri banka kanalıyla yapılmıştır ve evin ilk tutulmasında alınan depozito miktarı sözleşmeye işlenmiştir.
Yapacaklarım şudur:
* Sözleşmenin bitimine bir ay kala bir ihtarname çekerek evden çıkış tarihimi bildireceğim. Birkaç gün önce de kendisine bir telgraf çekmiştim.
* Evi gerçekten de hasarsız bir şekilde teslim edeceğim ve herhangi bir hasarın giderini de ev sahibine kesinlikle ödeyeceğim. (Bunu kendisi de biliyor.)
* Anahtarı ev sahibine teslim etmek yerine (almaktan imtina edecektir) notere bırakarak tekrar bir bildirimle notere bırakılmış olduğunu bildireceğim.
Sormak istediklerim ise şunlar:
1) Evi hasarsız bir şekilde bıraktığımı nasıl ispat ederim? (İngiltere'de yüksek lisans yapan bir arkadaşım orada bağımsız bir firmanın depozitoyu aldığını ve evi bırakırken bir eksperin gelip inceleme yaparak ertesi gün depozitoyu hesaba yatırdıklarını söyledi. Ülkemizde böyle bir durum yok. Aslında biz kuzuyu kurda emanet ediyoruz ve ev sahipleri de bir bireysel finansman yolu olarak bakarak peşin ödenmiş kira gözüyle bakıyor depozitoya)
2) Ev sahibi ödemediğim kira miktarı için icra takibi başlatırsa süreç nasıl işler?
3) Ev sahibinden depozitoyu 6098 sayılı yeni Borçlar Kanununun 342.maddesi gereğince bir banka hesabına yatırmasını talep edebilir miyim?
Görüş bildirenlere şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar.
Tevfik
Hukuki NET Güncel Haber
Konu tcampinari tarafından (19-05-2013 Saat 01:10:18 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: Sonuna ismimi, başına ricamı yazmamış olmam.
Cevap: Kira sözleşmesi bitiminde tahliye edilen konutun hasarsız bırakıldığının ispatı
Sayın tcampinari,
sorunuzu aynı dertten muzdarip olduğumuz için forumlarda kendimize yardım ararken bulduk . Yaşadığımız durumlar hemen hemen aynı , ayrıca bizde ev sahibinden eşime hakaret ve eşyalı kiralanan mecurun içindeki eşyaları kendisi tarafından sonradan eksiltilmesi var , ki demirbaş sayılan yatak mesela.
Şu anda biz de aynı durumdayız. 17.11.2015 te kontratımız bitiyor. Depozitoyu geri vermeyeceğini biliyoruz, evine içine girdiğimiz zamankinden çok daha iyi baktık hatta sadece boya badanaya 1250₺ harcadık . hani o da lanet olsun eve kalsın problem değil artık sadece bu evsahibinin psikolojik bozukluğundan kurtulmak istiyoruz. Bundan dolayı 45 gune denk gelen depozito karsılığı kirayı ödemeyeceğiz .
bu portala yazdığınız soru sonrasında ne gibi bir yol izlendi , deneyiminizi paylaşırsanız memnun oluruz.
saygılar.
Merhaba, bugün elimize ulaşan noterden ihtarname içeriğinde mesken ihtiyacı nedeniyle kendisinin 01.10.2011 tarihinde evi tahliyesini istemekdedir. ...
Merhabalar,
Gayrimenkul tapu kaydına tescil edilen kira sözleşmesi ve satış vaadi sözleşmesinin taraflarca silinmemesi durumunda ne kadar süre sonra...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku